22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İZMİR’DE TURİST OTOBÜSLERİ SEFERDE

İzmir'de turistler artık üzeri açık, beş ayrı dilde İzmir ve güzergahla ilgili bilgiler veren ses sistemiyle donatılan, ahşap koltuklu otobüslerle kent turuna çıkacak.

İZMİR’DE TURİST OTOBÜSLERİ SEFERDE

13 Haziran 2010 / 10:37

TURİZMİN SESİ


İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ Şirketi'nin atölyelerinde, eski otobüsler kesilerek özel bir şekilde tasarlanan üstü açık üç turistik kentiçi tur otobüsü üretildi. Hizmetee giren tur otobüslerinin ilk yolcuları ise İzmir Ekonomik ve Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri oldu. İzmir'e gelen turistler, artık üzeri açık, beş ayrı dilde İzmir ve güzergahla ilgili bilgiler veren ses sistemiyle donatılan ahşap koltuklu otobüslerle tura çıkacak.

24 SAAT GAÇERLİ BİLET
Turistler otobüslere 20 TL'ye alacakları biletle binebilecek. Kapasitesi 43 kişi olan otobüslerde kullanılacak bilet 24 saat geçerli olacak ve turistler bu bilet sayesinde tur otobüslerine 24 saat içinde istedikleri kadar binebilecek. Yabancı dil bilen sürücülerin kullanacağı otobüslerde, kulaklıklarla İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Türkçe yayın gerçekleştirilecek.

İLK TUR BÜROKRATLARIN
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuğu olarak Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'ndan hareket eden otobüslerde kurul üyelerinin yanı sıra basın mensupları ve belediye bürokratları da yer aldı. İzmir Limanı, Birinci Kordon, Cumhuriyet Meydanı Alsancak, Lozan ve Montrö Meydanı güzergahını izleyen otobüsler buradan antik agoranın yer aldığı İkiçeşmelik'e geçti. Özel olarak hazırlanan ve turistik yolcu gemileri ile İzmir'e gelen yabancı turistleri gezdirmek için kullanılacak olan otobüsleri güzergah üzerindeki İzmirliler de ilgiyle izledi.

43 YOLCU TAŞIYACAK
Karoseri, marangozluk, boya, motor rektifiye, elektrifikasyon işlemlerinin tümü İZULAŞ atölyelerinde gerçekleştirilen otobüslerin koltuklar suya ve güneşe dayanıklı özel ahşap malzemeden üretildi. Kente gelen turistlerin konforlu bir yolculuk yapması esas alınan otobüslerde buzdolabı, ses sistemi gibi özel aksesuarlar da kuruldu. Her otobüs 43 yolcu taşıyacak kapasiteye sahip.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.