22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İZMİT'İN EFELERİ RAMADA OTEL'DE

İzmit'te 3 yıl önce kurulan ve kendilerine 'İzmit'in Efeleri' adını veren, büyük bölümünü doktor, avukat, mühendis, öğretmen ve işadamlarının oluşturduğu, yaklaşık 60 kişilik grup haftanın belirli günlerinde bir araya gelererek zeybek oynadı

İZMİT'İN EFELERİ RAMADA OTEL'DE

20 Şubat 2013 / 16:59

TURİZMİN SESİ


Zeybek oyunun birçok çeşidi olduğunu ve hepsini öğrenmeye çalıştıklarını söyleyen grup, zaman zaman dost ve tanıdıklarının gecelerinde de ücretsiz sahneye çıkıp oyunlarını sergiliyor."Körfezin Efeleri", zeybek eğitmeni Şükrü Kocaer gözetiminde çalışıyor. 'Harmandalı', 'Çökertme', 'Yörük Ali', 'Kostak Ali', 'Yağar Yağmur' oyunlarını Ege yöresindeki kadar başarıyla oynamaya başlayan grup yeteneklerini unutmamak ve geliştirmek için haftanın belirli günleri bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 3 yıl önce hobi olarak başlayan ve bu süre içerisinde kendilerini geliştiren Körfez'in Efeleri, davet edildikleri etkinliklerde herhangi bir ücret istemeden gösteri yapıyor. 
 
zmitin-efeleri,ramada-plaza-izmit1.jpg
 
Bu hafta sonu ise ilimizin en prestijli otellerinden Ramada Plaza İzmit’ te muhteşem bir zeybek showuna imza attılar. Grup üyeleri özenle hazırlandıkları gece için yöresel kıyafetlerini de giyerek Ege yöresinin tüm oyunlarını sergilediler. Geceye katılan diğer misafirlerinde hayranlıkla  izlediği muhteşem gösteri unutulmaz bir gece yaşattı. Geceye Romatem Hastanesi Genel Koordinatörü Sevim TAŞKELEK dostlarıyla birlikte katılırken, ‘ Ramada Otel’i hem kurumsal olarak hem de şahsen sürekli tercih ediyoruz. Ancak bu gece bambaşkaydı. Çok hoş bir sürprizle karşılaştık. Hem otelin lezzetli yemekleri ile midemiz hem de bu harika gösteri ile ruhumuz doydu.dedi.
 
zmitin-efeleri,ramada-plaza-izmit1w.jpg
 
Farklı meslek gurupları ve farklı yaştaki insanların biraraya gelerek oluşturdukları bir gurup olduğunu söyleyen, Havva Türedi ise zeybeğin ayrı bir felsefesi olduğunu söyledi. Zeybek oyununun insanı çok rahatlattığını ve keyif aldığını söyleyen Türedi, profesyonel olarak tenis oynadığını anlatırken, "Zeybek oyunları sert hırçın ruhumu aldı ve şimdi tenisi de daha rahat oynuyorum. 1 senedir ders alıyorum. 6 değişik zeybek oyununu oynayabiliyorum" derken bunu devam ettireceğini, ilgi duyanların da çalışmalara gelmesini istedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.