22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

JAPON ANİMASYONU PERA MÜZESİ’NDE

“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” kapsamında, “Hajime Kamegaki, Japon Animasyonu Semineri ve Gösterisi” 27 Şubat Cumartesi günü İstanbul Pera Müzesi'nde izleyicileriyle buluştu

JAPON ANİMASYONU PERA MÜZESİ’NDE

01 Mart 2010 / 18:10

TURİZMİN SESİ
Japonya'nın ünlü yönetmenlerinden biri olan “Hajime Kamegaki” İstanbul Pera Müzesi'nde anime çalıştayı ve semineri gerçekleştirdi. “2010 Türkiye'de Japonya Yılı” kapsamında düzenlenen etkinlik, Japan Foundation ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından organize edildi.

11.00-13.00 saatlerinde yapılan anime çizim çalıştayında, İstanbul'da bulunan 20 kişilik anime hayran kitlesi, Hajime Kamegaki'nin yönlendirmesiyle animasyonun hazırlık aşamasını deneyimleme imkanı buldu. Japonya'nın ünlü animasyon yönetmeniyle biraraya gelme fırsatı bulan katılımcılar, heyecanlı ve gayretli bir şekilde çizimlerini yaptılar. 18.30-20.30 saatleri arasında düzenlenen seminerde, Yönetmen Kamegaki, Japon Animasyonunun “Japanimasyon” tabirinin kullanılmasına kadar yaşanan süreçleri, çocukluk hayallerini, tecrübelerini ve yaşadığı zorlukları aktardı, dinleyicilerinden gelen soruları yanıtladı.

İstanbul Japonya Başkonsolosluğu Yetkilisi konuşmasında; “Japon animasyonunun 'Popüler Kültür Japanimasyon' olarak tüm dünyada yayıldığını, Türkiye'de de büyük ilgi gördüğünü, bu etkinlik sayesinde animasyon kültürünün Türkiye'de daha çok tanınmasını hedeflediklerini” belirtti. Bu etkinlik, aynı zamanda 1 Mart 2010 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde, 2 Mart 2010 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde ve 4 Mart 2010 tarihinde Ankara Büyük Kolej'de düzenlenecektir. "2010 Türkiye'de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek diğer etkinlikler hakkında detaylı bilgi www.japonya2010.org  adresinden öğrenilebilir.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.