22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

JAZZ COMPANY YENİ SEZONA HAZIR

Jazz Company, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da her Cuma ve Cumartesi 22:00-01:00 saatleri arasında canlı caz müzik dinletileriyle, caz severlerin gözdesi olmaya devam ediyor

JAZZ COMPANY YENİ SEZONA HAZIR

01 Aralık 2011 / 09:08

TURİZMİN SESİ
Şehrin merkezi Taksim'de Elite World İstanbul Otel bünyesinde yer alan Jazz Company, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da her Cuma ve Cumartesi 22:00-01:00 saatleri arasında canlı caz müzik dinletileriyle, caz severlerin ve dünyanın dört bir yanından gelen otel misafirlerinin gözdesi olmaya devam ediyor.

Birbirinden değerli müzisyenleri ile kulağa, sıcak ortamı ile göze, içki menüsünde yer alan "Summertime", "Blue Moon" kokteylleri ve "Caz Yemeği" menüsü ile de gelenlerin damak zevkine hitap eden Jazz Company bu yılda adından sıkça söz ettirdiği "jam session"ları, sürpriz sanatçıları ve farklı etkinlikleri ile cazkoliklerin öncelikli tercihi olacak.

Caz dünyasına eşsiz bir yolculuk için şehrin merkezinde, Jazz Company'de buluşalım…

Aralık Takvimi
02 Aralık December Asena TRio
03 Aralık December Nilüfer Verdi&Ferhat Öz&Caner Üstündağ

09 Aralık December Buket Coşkuner TRio
10 Aralık December İlham Gencer

16 Aralık December Neslihan Akbulut Quarted
(Olgun Açar(d), Alper Yılmaz (b), Sarp Maden (g))
17 Aralık December Evrim Özşuca Quartet

23 Aralık December İlham Gencer&İpek Dinç
24 Aralık December Ayşe Gencer Trio

Adres: Şehit Muhtar Cad. No:42 Taksim İstanbul
Tel: 0212 313 83 83
Giriş: Ücretsiz

SANATÇILAR HAKKINDA BİLGİ
İlham Gencer
1925 doğumlu İlham Gencer, piyanist bir annenin çocuğu olarak, halk evlerinde amatörce başladığı müzik yaşamına 1944 yılında Beyoğlu'nda profesyonel olarak devam etti. Dönemin ilk yerli caz grubunda İlham Gencer piyanoda, trompette Badi Kemal, Mehmet Akter klarnet, vokalde Türkan Pasiner yer alıyordu. Beyoğlu Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Dario Moreno, Arif Mardin, Cüneyt Sermet, Turhan Taner, Hasan Kocamaz, kontrabasçı Aydemir Mete, Ayten Alpman ile müzik çalışmalarına devam etti. 1977'de 50. sanat jübilesi yapıldı. Hala aktif olarak müzik yaşamına devam eden İlham Gencer, Jazz Company için çok özel olarak hazırladığı sevilen caz standartlarından oluşan repertuarıyla sahne alıyor.

Ayşe Gencer
Müzisyen bir aileden gelen Ayşe Gencer, doğduğundan beri caz müziği dinleyerek büyümüş ve profesyonel müzik hayatına Elvan Aracı, İmer Demirer, Nezih Yeşilnil, Cankut Özgül'le başlamıştır. Türkiye'nin ender caz müzisyenleriyle çalışmalarını ilerleterek, çeşitli uluslararası festivallerde performans göstermiştir. Uluslararası festivallerde sıklıkla yer alan İmer Demirer, Aaron Goldberg , Essiet Essiet, Ari Honig gibi isimlerle çalıştı. Demirer, Acid Trippin', İstanbul Caz Dörtlüsü, Emin Fındıkoğlu Group, TRT Jazz Orchestra ve EBU Jazz Orchestra gibi önemli projelerde de yer aldı.
Miles Davis, Clifford Brown, Wayne Shorter, Lee Morgan ve Wody Shaw gibi önde gelen isimlerden oluşan geniş bir beğeni listesi olan İmer Demirer Türk Caz müziğinin şimdiden en saygın ve önemli trompet sanatçılarından biri olarak tanımlanıyor. Halen TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrasında piyanist olarak görev yapan Serkan Özyılmaz, 2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümünden mezun oldu. Geçtiğimiz ay yeni albümü “But Beautiful”u çıkaran Gencer, gecede albümünde yer alan caz standartlarını seslendiriyor .

İpek Dinç
İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç, 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivali'ndeki yarışmada 3. oldu. İpek Dinç, İlham Gencer ile sahne aldığı Jazz Company'de sevilen caz standartlarını ayrıca Latin ve R&B parçaları söylüyor.

Asena Akan
1975 İstanbul doğumlu Asena AKAN, müziğe 5 yaşında İstanbul Belediye Konservatuarında klasik keman eğitimi ile başladı. İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarına sahip olan Akan, sesini farklı şekillerde kullanmayı öğrendiği İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü'nden 1998 yılında mezun oldu. Caz müziğine olan tutkusu onu Randy Esen, Donovan Mixon, Rene Macaroğlu ve Aydın Esen ile ileri caz vokal ve teori çalışmalarına yöneltti. 2000-2010 yılları arasında solist olarak konserler veren Akan rock, soul, flamenko, bossanova ve caz dahil çeşitli müzik tarzlarında deneyim kazandı. Tüm bu deneyim ve birikimler müzisyen kimliği ile de birleşerek onu beste yapmaya yöneltti. Asena Akan caz standartları yanı sıra “Brazilian Jazz” müziğinin hem geleneksel hem de çağdaş örneklerini yorumladığı performanslarında kendi bestelerine de yer veriyor. Müziğin birleştirici, pozitif ve umut dolu olması gerektiğine inanıyor ve halen yakında çıkartmayı planladığı albümü üzerinde çalışıyor. www.asenaakan.com

Buket Çoşkuner
Kayseri'de doğan Buket Coşkuner, liseyi Robert Kolej'de okurken Deniz Baysal şefliğindeki orkestrada solistlik ve başkanlık yaptı. Okul içinde ve dışında müzikallerde ve konserlerde sahne alan Buket, üniversiteyi başarı bursuyla New York'ta, Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler üzerine okudu. Aynı zamanda 2007'de yayınlanan 'Sibirya'dan Nazi Kamplarına' adlı kitabıyla yazarlığa ilk adımını attı. New York'ta bir sene boyunca üniversitenin caz departmanında ünlü avangard caz sanatçılarından Christine Correa'dan vokal dersleri aldı. Çalışmalarına İstanbul'da Elif Çağlar'la devam ediyor. Son olarak, 2011 Nardis Caz Vokal yarışmasında Nardis özel ödülünü aldı. Keyifli bir gece olacak.

Neslihan Akbulut
Neslihan Akbulut sahnede şarkı söylemeye Robert Kolej'deki öğrencilik yıllarında yer aldığı müzikaller ve korolarla başladı. İTÜ Çevre Mühendisliği'ne girdiği yıl katıldığı İstanbul Avrupa Korosu'nda soprano olarak pek çok bestecinin klasik koral eserlerini seslendirdi. Korolarda söylemeye tropik su ekolojisi yüksek lisansı için gittiği Bremen'de devam etti. Bremen'de kendi grubuyla alternatif rock şarkılarını akustik olarak yorumladı ve Falstaff tiyatrosunda konserler verdi. İstanbul'a döndükten sonra 2006 yılında Nükhet Ruacan'dan caz dersleri almaya başladı. Halen İstanbul Avrupa Korosu'nda söylemekte olan Neslihan müzik (caz) çalışmalarına Randy Esen, Sibel Köse ve Aydın Esen'le devam etmekte. 5. Nardis Jazz Club Genç Caz Vokal Yarışması'nda Nardis Özel Ödülü'nü kazanan şarkıcı, 2008'de Vermont Jazz Center'daki workshoplarda Jay Clayton ve Peter Elridge ile çalıştı.

Nilüfer Verdi
İstanbul doğumlu Nilüfer Verdi müzikle ilgilenen bir aileden gelmekte; babası Nejat Verdi'nin vurmalı çalgılar, ağabeyi Murat Verdi'nin davul çaldığı bir aile ortamında özel piyano dersleri ile büyüdü. Müzik eğitimini lise yıllarından sonra New York, New School'da, ardından Boston'da Berklee College of Music'te önemli hocalardan aldığı piyano, armoni, düzenleme ve kompozisyon dersleri ile sürdürdü. Nilüfer Verdi yurt içi ve yurt dışında birçok caz kulübü ve festivalde yerli ve yabancı pek çok müzisyenle birlikte çaldı. Mânâ isimli ilk albümü 1997'de yayınlandı. Nilüfer Verdi ile birlikte albümde Ariel Hoenîg (davul), John Ormond(bas) ve Neşet Ruacan(gitar) yer aldı. Akustik olarak kaydedilmiş tamamı enstrümantal dokuz parçadan oluşan bu albümdeki yedi eser Nilüfer Verdi imzalı. Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında özellikle de Kanada'da büyük beğeni kazanmış olan sanatçının ikinci albümü İzhar ise 2007'de A.K. Müzik etiketiyle yayınlandı.

Ferhat ÖZ
Vokalist Ferhat Öz İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik/performans bölümü mezunu. Burada Nükhet Ruacan ile vokal teknikleri ve repertuvar; Donovan Mixon ile ear training ve ensemble, Selen Gülün, Onur Türkmen ve Dirk Stromberg ile armoni, İmer Demirer, Ricky Ford ve Cengiz Baysal gibi isimlerle yine ensemble alanlarında çalıştı. Yurtdışında katıldığı atölyelerde Fay Claassen ve Cecil Bridgewater gibi önemli isimlerle de birebir çalışma fırsatı buldu. 2006 yılında katıldığı 2. Nardis Caz Vokal Yarışması'nda birinci oldu ve Estonya'da “Nömme Jazz Festival” kapsamında düzenlenen geleneksel “International Young Jazz Singers Contest”de Türkiye'yi temsil ederek halk birincisi seçildi. Ardından Amerikalı usta trompetçi Ted Curson tarafından Paris'te 2007 Nisan ayında piyasaya çıkan albüm kayıtlarına davet edilen sanatçı 2006 Ağustos ayında Paris'te Evrim Özşuca ile birlikte Ted Curson, Alain Jean-Marie, Gilles Naturel, Philippe Soirat, Julie Saury, Guillaume Naturel gibi isimlerle canlı konser albümünde yer aldı. Ted Curson ile Paris ve New York gibi şehirlerde konserler verdi. Bu gece ise sizlere standartlardan oluşan çok keyifli bir repertuar sunacak.

Evrim Özşuca
Geçen yıl Nardis Genç Jazz Vokal Yarışmasının birincisi Evrim Özşuca 1975 Ankara doğumlu. 13 yaşında cello eğitimine başlamış. Ortaokuldan mezun olunca Ankara Bilkent Üniversitesi konservatuarı cello bölümünde 6 sene burslu olarak eğitim gördükten sonra, Gazi Üniversitesi'nin cello bölümüne devam etmiş. 1998 yılında Istanbul'a taşınıp Istanbul Bilgi Üniversitesinde Nükhet Ruacan'dan burslu olarak jazz vokal eğitimi almış. Finlandiya'da ve Estonya'daki festivallerde yer aldı.

Olgun Acar
Olgun Açar 1986'da İzmir'de doğdu. Türkiye'de düzenlenen caz festivallerinde, farklı projelerle yer aldı. Çeşitli burs imkanları yaratıp, caz müziğini daha iyi tanıma fırsatına sahip oldu. Siena Jazz Summer Scholarship, Mel Brown Jazz Camp ve Berklee College of Music (Arif Mardin) bursunu kazandı. Bir çok değerli müzisyenle çalışma ve çalma şansına sahip oldu."
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.