22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

JAZZ HOTEL USTALARI AĞIRLIYOR

Christian McBride, müziğin temelini basın oluşturduğunu bilen caz severlerin hayranlıkla takip ettiği, kontrbas sanatçılarının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden birisidir

JAZZ HOTEL USTALARI AĞIRLIYOR

03 Kasım 2014 / 10:00

TURİZMİN SESİ

Christian McBride Trio, 23 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında 24.kez düzenlenen Akbank Caz Festivali kapsamında İstanbul’a geldi. 24 Ekim tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alan Christian McBride ile grubunda piyanoda Christian Sands ve davulda Owens Ulysses, caz tutkunlarına muhteşem bir gece yaşattı. Davul sanatçısı Owens Ulysses’da, Grammy ödülüne sahip.  İstanbul ziyareti sırasında Nişantaşı’ndaki Jazz Hotel’de konaklayan Christian McBride ve grubu, oteli çok beğendiklerini belirtti. Lobby’de yer alan resimleri ve heykelleri inceleyerek, caz müziğinin dünden bugününe kısa bir yolculuk yaptılar. 
 
christian-mcbride-trio,jazz-hotel,2.jpg
 
“En umut verici, çok yönlü caz basçısı”
Ailesinden aldığı müzikal genlerin yardımıyla erken yaşlarda fark edilen Christian McBride, Time dergisi tarafından "Charles Mingus'tan bu yana yetişen en umut verici, çok yönlü caz basçısı" ilan edilmiştir. Grammy ödüllü Christian McBride, 24 yıllık profesyonel müzik yaşamının başından itibaren Ray Brown, Freddie Hubbard, Sonny Rollins, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Pat Metheny, Chick Corea gibi çok sayıda caz ustasıyla aynı sahneyi paylaşmıştır. James Brown gibi “Rhythm&Blues”, Natalie Cole gibi “Pop” ve Sting gibi “Rock” yıldızlarına, müzisyenlik hatta aranjörlük yaparak, müzik dünyasının saygıdeğer isimleri arasına katılmıştır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.