22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

JCI TÜRKİYE YİNE TARİH YAZDI

118 ülkede 200 bini aşkın üyesi ile faaliyet gösteren JCI’ın (Junior Chamber International) bu yılki dünya kongresi Tayvan’da gerçekleştirildi

JCI TÜRKİYE YİNE TARİH YAZDI

27 Kasım 2012 / 19:00

TURİZMİN SESİ


JCI Türkiye aldığı ödüller ve uluslararası görevler ile yine farkını gösterdi. Toplumlardaki pozitif değişimin her alanda daha iyi liderler yetişmesi ile olacağına inanan ve bu doğrultuda her yıl birçok başarılı projeye imza atan JCI (Junior Chamber International – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) bu yılki dünya kongresini de tamamladı. 4400 kişilik katılım ile 18-23 Kasım tarihlerinde Tayvan’ın Taipei kentinde gerçekleştirilen JCI Dünya Kongresi dünyanın dört bir yanındaki JCI üyelerini bir araya getirdi.Kongreye 15 kişilik delege grubuyla katılan JCI Türkiye ekibi Tayvan’dan ödüllerle döndü. İşte dolu dolu geçen kongreden önemli satır başları:Açılış konuşmasını ICC WCF (Uluslararası Ticaret Odası, Dünya Odalar Federasyonu) Başkanı ve DEİK Başkanı Rona Yırcalı’nın yaptığı kongreye Tayvan Türk Ticaret Ofisi temsilcisi Ateş Balkan da katıldı.

jci-turkiye3.jpg

JCI Türkiye tarafından kuruluş çalışmaları yürütülen JCI Azerbaycan ve JCI Gürcistan’ın resmi kuruluşları Genel Kurul’un ilk oturumunda onaylandı. JCI’ın sadece Türkiye’de değil dünyada da büyümesine verdiği destek JCI Türkiye’nin lider konumunu pekiştirdi.118 ülkenin binlerce proje ile başvurduğu toplam on ödülün ikisi Türkiye’ye geldi. Avrupa’nın En İyi Büyüme ve Gelişme Programı’nı yaratan JCI Türkiye, Dünyanın En İyi Büyüme ve Gelişme Programı Ödülü’nü de aldı.Engelli Kariyer Günü Projesi ile JCI Karşıyaka Şubesi kurumsal sosyal sorumluluk alanında dünyanın en iyisi seçildi.

jci-turkiye-2.jpg

% 100 verimlilik ödüllerinde JCI Türkiye Avrupa’da bu ödülü alan tek ülke oldu.Daha önceki yıllar ülkemizi Dünya Başkan Yardımcısı sıfatı ile ziyaret eden Chiara Milani JCI 2013 Dünya Başkanı seçildi. JCI Türkiye 2010 Başkanı İsmail Haznedar, Milani’nin Baş Müşavirliği görevine getirildi. Bu görev JCI bünyesinde dünya başkanlığına giden yolda önemli adımlardan birini oluşturuyor.
 Bu yılki kongrede JCI’ın 97 yıllık tarihinde bir ilk de yaşandı. Bir dünya başkan yardımcısı ilk kez var olan adaylar arasından değil, JCI Dünya Başkanı tarafından atandı. JCI Başkanı Bertolt Daems, JCI Türkiye Başkanı Volkan Öztürk’ü Ortadoğu ve Afrika’nın büyüme ve gelişimini desteklemesi için görevlendirdi. Tüm delegelerin de desteği ile onaylanan bu görevlendirme Türkiye’nin JCI bünyesindeki kilit rolünü yine öne çıkardı. Bu görevlendirme ile Öztürk, Suriye, Lübnan, Cezayir, Tunus, Benin, Gana ve Nijerya’dan sorumlu olacak.
 
jci-turkiye-2-001.jpg

JCI Türkiye Başkan Yardımcısı Sevgi Kunut Açan JCI Avrupa’nın Avrupa Birliği Destekleri Müşaviri olarak atandı.JCI Ankara şubesi başkanı Çoşkun Bulut JCI Avrupa Yenilenebilir Enerji Çalışma Grubu üyesi oldu.JCI İzmir Şubesi üyesi Sevinç Atay ise JCI Avrupa’nın Birleşmiş Milletler Temsilcisi seçildi.JCI Türkiye üyelerinin dünya çapında önemli görevler üstlendiği ve ödüllerle döndüğü kongrenin ardından açıklamada bulunan Türkiye Başkanı Volkan Öztürk; “Dünya Kongresi’nde defalarca sahneye çıkan tek ülke olmanın gururunuz yaşıyoruz. Bu sene göreve başlarken hedefimiz herkesten daha iyi olmaktı. Dünya Kongresi bize Avrupa’nın yükselen yıldızı olan JCI Türkiye’nin dünyada da ışıldadığını ve önümüzdeki dönemde de bu başarının devam edeceğini gösteriyor. Ülkemizin içinde bulunduğu büyüme ve bölgesindeki liderliğini JCI içinde de gösterdik. Üyesi olduğumuz Avrupa bölgesindeki liderliğimizi diğer bölgelerinde büyümesi için kullanacağız. Herkesten daha iyi olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu başarıyı JCI Türkiye’nin hep birlikte çalışan, hep birlikte aktif vatandaş olmak ve dünyayı daha yaşanabilir ve paylaşılabilir yapmak için uğraşan JCI Türkiye üyeleri, şube yönetim kurulları, şube başkanları, senatörlerimiz ve ülke yönetimimiz sayesinde elde ettik. Katkılarından dolayı herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.