22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

JOHNSONDIVERSEY SERMAYESİNİ ARTTIRDI

2,6 milyar $'lık işlem, temizlik ve hijyen endüstrisindeki büyümeyi destekliyor;Şirket'in adı “Diversey” olarak değişecek ve yeni bir kurumsal kimlik kazanacak

JOHNSONDIVERSEY SERMAYESİNİ ARTTIRDI

13 Ekim 2009 / 15:39

TURİZMİN SESİ


JohnsonDiversey, Inc. ve Clayton Dubilier & Rice, Inc. (“CD&R”), bir anlaşma imzalayarak, 2,6 milyar $ değerindeki yeniden sermaye düzenleme işlemi kapsamında, CD&R'in 477 milyon dolarlık sermaye yatırımı sonrasında JohnsonDiversey'in yüzde 46 oranında hissesine sahip olduğunu duyurdu. Şirket sermayesinin yeniden düzenlenmesi, şirketin küresel profesyonel temizlik ve hijyen pazarındaki büyümesini hızlandırması için gerekli finansal esnekliği sağlayacak. Söz konusu işlem yaklaşık 1,9 milyar $'lık bir borç finansmanı paketini de içeriyor.

175'ten fazla ülkede 3 milyar $'ın üzerinde gerçekleştirdiği yıllık satışlarla, JohnsonDiversey, profesyonel temizlik ve hijyen çözümlerinin lideridir. Şirket, yapı, perakende, sağlık hizmetleri ile yiyecek – içecek sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilerinin yanısıra, İngiltere ve New York'ta Ulusal Sağlık Servisi gibi kamu sektöründe faaliyet gösteren büyük müşterilere de hizmet vermektedir. Şirketin global müşterileri arasında Coca-Cola Company, PepsiCo., ecza perakendecisi Walgreens ve hizmet sağlayıcısı ISS yer almaktadır.

“JohnsonDiversey, sağlık ve hijyen konularıyla giderek daha çok ilgilenen bir dünyanın ihityaçlarını karşılamak üzere yenilikçi ürünler ve hizmetler temin eden, pazar lideri bir şirkettir.” diyen CD&R ortaklarından Richard J. Schnall şöyle devam etti: “Yönetim ekibi, şirketi, büyüme odaklı olarak konumlandırmıştır. Biz de onlarla yakın bir şekilde çalışarak şirketin rekabet açısından güçlü yönlerinin pekiştirilmesine ve uzun vadede daha da değerli bir işletme haline getirilmesi çalışmalarına devam edeceğiz.”

Anlaşmanın şartları uyarınca, Racine, Wisconsin'li Johnson Ailesi şirketin yüzde 50'sinin sahibi olmaya devam edecek ve S. Curtis Johnson, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek. CD&R Aktif Ortağı James G. Berges, İcra Komitesi Başkanı olarak görev yapacak. Unilever de şirket sermayesindeki %4'lük payını koruyacak. Özel anlaşmalara göre, JohnsonDiversey, Unilever ve S.C. Johnson & Son, Inc. tüketici markalı ürünlerinin profesyonel sektörde satışını ve dağıtımını yapmaya devam edecek.

“Bu, şirketimizin evrimi içerisindeki heyecan verici bir gelişmedir” diyen S. Curtis Johnson sözlerini şöyle sürdürdü: “Johnson Ailesi, CD&R gibi kendini kanıtlamış, güçlü öz sermaye ortağı ile ilerlemekten memnuniyet duymaktadır.” JohnsonDiversey Başkanı ve CEO'su Ed Lonergan şöyle ekledi: “Son yıllarda kaydettiğimiz ilerleme ile insan sağlığını ve çevreyi koruyan, üstün ve sürdürülebilir temizlik ve hijyen çözümleri sunan, müşterilerimizin tercih ettiği şirket olmaya devam edeceğiz. CD&R'ın yatırımı, uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirme yolundaki çalışmalarımızı sürdürmemizi sağlayacak, bununla birlikte finansal esneklik de temin edecektir.”

Geçtiğimiz aylarda şirket, insan sağlığını ve çevreyi korumaya yönelik önemli adımlar attığını açıklamıştır. Bu adımlar şöyle sıralanabilir:

− H1N1 grip virüsüyle mücadele için kapsamlı bir ürün ve eğitim rehberi,
− Bir yandan işçileri korurken diğer yandan da kimyasal, su ve enerji kullanımını azaltan yeni ürün yenilikleri,
Dünya Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF) Küresel Su Biriminin kurucu üyeliği.

2002 yılında DiverseyLever'i devralmasından bu yana JohnsonDiversey'in üçte birine Unilever NV sahiptir. 2002 devri kapsamında JohnsonDiversey, gelecekte Unilever'in mülkiyetini tamamen ya da kısmen satın almayı kabul etmişti.

Şirket, ayrıca mevcut isim altında, güçlü global marka varlığının ve değerinin unsurlarını yansıtan yeni bir kurumsal kimlik edineceğini duyurdu, Johnson Ailesi'nin çevre alanındaki liderlik mirasının yansıması olan nilüferi de logosunda tutmaya karar verdi. Şirketin yeni adı yalınlaştırılarak “Diversey, Inc.,” olacak ve yeni sloganında “Daha temiz ve sağlıklı bir gelecek için” olarak kimliği ifade edilecek.

“Yeni kimliğimiz hem zengin mirasımızı tanıtacak hem de ürünlerimizin ve hizmetlerimizin temin ettiği daimî avantajlara dair etkili bir bakış sunacaktır” diyen S. Curtis Johnson şöyle ekledi: “Çalışanlarımız, kişilerin hayatlarında meydana getirdiğimiz farklılıktan ilham almaktadır.”

Danışmanlar
Goldman, Sachs & Co. ve Citigroup Global Markets Inc. söz konusu işlemde JohnsonDiversey'e mali danışmanlık yaptılar. Jones Day de şirketin hukuk danışmanlığını yaptı. Barclays Capital Inc., HSBC Securities (ABD) Inc., Natixis, Rabobank Securities, Inc. ve RBC Capital Markets ise CD&R'a mali danışmanlık yaptılar. Debevoise & Plimpton LLP de CD&R'ın hukuk danışmanıydı.

Borç finansmanının tamamlanması ve alışılmış düzenleyici makam onayları şartlarına bağlanan işlemin yıl sonundan önce sonuçlanması bekleniyor.

Söz konusu işlemle ilgili daha fazla bilgiye, ABD Sermaye Piyasası Kurulunda dosyalanan ve www.jdtransaction.com adresinde yer alan 8K Formundan ulaşılabilir.

İletişim Bilgileri:

JohnsonDiversey
John Matthews
Kıdemli Başkan Yardımcısı, Kurumsal İşler
+1(262) 631-2120
[email protected]  

Clayton, Dubilier & Rice
+1Thomas C. Franco
(212) 407-5225
[email protected]  

CLAYTON, DUBILIER & RICE HAKKINDA
1978 yılında kurulan Clayton, Dubilier & Rice, Inc. daha güçlü, daha kârlı işletmeler kurmak yoluyla üstün finansal getiriler üretmeye yönelik bir yatırım stratejisine sahip özel bir girişim sermayesi şirketidir. Şirket'in profesyonelleri arasında finans ve işletme yöneticileri bulunmaktadır. Başlangıcından bu yana CD&R, yaklaşık 70 milyar $ toplam işlem değeri ve 100 milyar $ tutarında gelire sahip geniş bir endüstri sektörünü temsil eden 43 ABD ve Avrupa şirketinde 12 milyar $'ın üzerinde bir yatırımı yönetmiştir. CD&R'ın portföy yatırımları arasında, Hertz (NYSE: HTZ), Sally Beauty (NYSE: SBH), U.S. Foodservice ve ServiceMaster yer almaktadır. Şirket merkezleri New York ve Londra'da bulunmaktadır. www.cdr-inc.com

JOHNSONDIVERSEY HAKKINDA
JohnsonDiversey Inc. daha temiz ve sağlıklı bir geleceğe kendini adamıştır. Ürünleri, sistemleri ve uzmanlığı, yiyecek, içecek ve tesisleri, müşteriler ve bina sakinleri için daha güvenli ve daha hijyenik hâle getirmektedir. 175'in üzerinde ülkede satış operasyonunu yürüten JohnsonDiversey, profesyonel temizlik ve hijyen çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcısıdır. Şirket, yapı yönetimi, konaklama, gıda hizmeti, perakende, sağlık hizmetleri ile yiyecek – içecek sektörlerindeki müşterilere hizmet sunmaktadır. JohnsonDiversey, Racine, Wisconsin (ABD)'li Johnson Ailesinin denetimindeki dört ayrı şirketten biridir. www.johnsondiversey.com  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.