22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

JULİANNE MOORE’A AYIP ETTİK

Turizm sektörünün Türkiye’deki en önemli buluşmalarından biri olan Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde 54. Hükümetin Turizm Bakanı Bahattin Yücel çok önemli bir tanıtımdan bahsetti

Julianne Moore’a ayıp ettik

29 Kasım 2015 / 14:03

TURİZMİN SESİ

ANTALYA- Antalya Lara’daki Aska Lara Otel Kongre salonu tıka basa dolu ve dikkatlice Bahattin Yücel’i dinliyordu. Kongrede 1.000 civarında katılıcının önünde Julianne Moore’u  hatırladınız mı diye sordu.  Biz büyük bir hata yaptık ülkemizi temsil edecek reklam filminin resmi yüzü olarak seçtiğimiz Julianne Moore’u elimizden kaçırdık. Bol ödüllü aktris Hollywood yıldızı Julianne Moore ülkemizi temsil edecek reklam filminin resmi yüzü olarak seçildi. Bunu hepimiz biliyoruz çok sevinmiştik. Ömer Çelik Türkiye'nin tanıtımı için bir Hollywood yıldızı ile anlaştık" demişti…  Bakanlık beğenmedi Akademi Oscar verdi. Julianne Moore, geçen ay 87’nci Oscar Ödülleri töreninde ‘Unutma Beni’ filmindeki performansıyla ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçildi. Ama Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin tanıtımı için çekilen ve ünlü sanatçının oynadığı reklam filmini beğenmedi.  Bakanlık yetkilileri filme vize verilmeme nedenini açıklamıyor. Ben açıklıyorum. 

Julianne Moore, tanıtım filminde, çocukluğunda Türkiye’ye gelmiş bir turisti canlandırıyor ve uçakta, geçmişe dönüşlerle o seyahatleri hatırlıyordu. 3-4 milyon dolar civarı bütçesi olan proje iptal edildi.
Julianne Moore neden tercih edildi. “Julianne Moore, İngiliz asıllı  Amerikalı bir aktris. Hem İngilizleri hem Amerikalıları kapsıyor. Rafine, kültürlü, birikimli bir oyuncu. İmajı da öyle. Sansasyonu yok. Bir kere klası var. Çok az risk barındırıyor. 53 yaşında. Ne çok genç ne yaşlı. Gerçekten herkes tarafından seviliyor. Önümüzdeki dönemde, yeni filmleriyle çok daha fazla gündeme gelecek. Kariyerini hep doğru bir yerde tutturmuş, doğru bir isim. Onu beğenmemeyi anlamak mümkün değil!” Julianne Moore’ nun kişisel terciği olarak Lezbiyen oluşu Türkiye’nin yüzü olmasını  iptal ettirdi. Birde bir ayıp ettik ki bu daha da kötü geri kalan ödemesini yapmadık ve mahkemelik olduk. Doğru mu yaptık bence ayıp ettik dedi.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.