22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAM MESAJI

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Türkiye Otelciler Federasyonu 2. Başkanı Seçim Aydın, 1temmuz kabotaj ve denizcilik bayramı mesajı nedeniyle bir mesaj yayınladı

KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAM MESAJI

01 Temmuz 2009 / 10:06

TURİZMİN SESİ
"Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Türkiye Otelciler Federasyonu 2. Başkanı Seçim Aydın,'ın mesajını aktarıyoruz: Kurtuluş Savaşıyla kazandığımız zaferin ardından toplumsal ve siyasal alandaki yeniden yapılanmanın uzantılarından biri olan Kabotaj Yasası, ekonomik alanda bağımsızlığımızın yerleşmesini sağlayan önemli adımlardandır.

1926 tarihinde TBMM' de Kabotaj Kanununun kabul edilmesiyle birlikte yabancıların denizlerimizden elde ettiği çıkarlar sonlandırılmış, seyrüsefer hakkı gerçek sahibine, yani Türk bayraklı gemilere teslim edilmiştir.

Kabotaj kanunu ile Türk denizciliği, ekonomideki vazgeçilmez yerini yeniden almış, Kapitülasyonlarla yabancılara terk edilen deniz varlığına yeniden sahip olunmuştur.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, denizciliğe gereken önem ve önceliği vermeli, deniz kaynaklarından en verimli şekilde yararlanabilmeliyiz. Denizcilik sektörü, gemi inşa ve yan sanayisini harekete geçiren, yatçılık ve kıyı tesisleriyle turizmi destekleyen, balıkçılık ve gıda sanayisine katkı sağlayan, ülke savunmasında lojistik destek sunan bir sektördür.

Bu anlamlı günün deniz turizmini, deniz ve denizcilik sevgisini arttıracağı düşüncesiyle denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.