22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KADİM GELENEK: TÜRKİYE’DE BAĞBOZUMU SEZONU

Bağcılık için elverişli iklim ve toprak koşulları sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında üzüm yetiştiriliyor

Kadim Gelenek: Türkiye’de Bağbozumu Sezonu

19 Eylül 2015 / 16:00

TURİZMİN SESİ

MÖ binyıllara dayanan köklü bir bağcılık geleneğine sahip olan bu coğrafyada üzüm hasadı, yani bağbozumu da şenliklerle kutlanıyor, renkli görüntülere sahne oluyor. Siz de bağbozumu sezonunun açıldığı bu günlerde Türkiye’nin farklı yörelerindeki bağbozumlarına katılarak bu kadim geleneğin bir parçası olmak istiyorsanız Hotels.com’un “Türkiye’nin en gözde bağbozumu yöreleri” listesine göz atmanızda fayda var. 

Kapadokya, volkanik dağların üzerinden batan güneşin büyülü manzarasından çok daha fazlasını sunuyor. Binlerce yıl önce yeşermeye başlayan bağların meyvelerinin toplandığı bu bölge, günümüzde Türkiye’nin geleneklerle yıllandırılmış, leziz şarapların merkezi. Kapadokya’da bağbozumu Ekim sonuna dek devam ediyor. Bu eşsiz Kapadokya deneyiminin içinde kaybolmak isterseniz 191 TL*’den başlayan fiyatlarla, Hotels.com tavsiye ettiği Fresco Cave Suites, Cave Konak Hotel ya da Grand Cave Suites gibi mağara otellerinden birinde yerinizi ayırtabilirsiniz.
 
2. Şirince
İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü kaya oyuklarının içinde dinlendirilen, ev yapımı üzüm ve meyve şaraplarıyla anılır. Hotels.com’dan 188 TL*’den başlayan fiyatlarla, Kırkınca Houses and Boutique Hotel, Efes Konakları ya da Güllü Konakları gibi kır evi tarzındaki otellerden rezervasyonunuzu yapabilir, lezzetli ev şarabınızı yudumlarken etrafınızı saran dağların güzelliğini seyredebilirsiniz. Ekim ayı Şirince için bağbozumu vakti.
 
3. Pamukkale
Yüzlerce dönümlük arazilerde yetiştirilen üzümlerden elde edilen ve tecrübeyle yoğrulmuş yıllandırma işlemlerinden geçirilen olağanüstü şarapların diyarı Pamukkale… Bu yörede Eylül ayı başında başlayan bağbozumu Ekim ayı başına kadar sürüyor. PanaTravertenlerin eşsiz manzarasına nazır antik kent Hierapolis yakınlarında konumlanmış, Hotels.com müşterileri tarafından ödenene değer bulunan Hal-Tur, Aspawa Hotel Pansiyon ya da Venus Hotel’de 109 TL*’den başlayan fiyatlarla konaklayabilirsiniz.
 
4. Bozcaada 
Şarap yapımı Bozcaada’nın en önemli geleneklerinden. Bu bölgede, alivyonlu topraklarda yetişen bağlardan elde edilen üzümlerle üretilen şaraplar asırlardır süregelen aile geleneklerinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Ege Denizi’nde, Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada’da bağlar çok geniş bir alana yayılıyor. Her bir şarap üreticisi zaman içerisinde test edilmiş hazırlık ve fermantasyon yöntemleri ile en iyiyi sunmak için çaba gösteriyor. Bozcaada’daki bağbozumun festivalini (4 – 6 Eylül’de düzenlendi) bu sene kaçırdık demeyin, uzun vadeli planlar yapın. Hotels.com üzerinden yapacağınız rezervasyonla, Adalı Pansiyon ya da 9 Oda Butik Otel gibi huzurlu ortamlar vadeden otellerde 137 TL*’den başlayan fiyatlarla kalabilirsiniz.
 
Doğanın kollarında binlerce yıllık geleneklere şahitlik etmek için tek yapmanız gereken, günlük olarak güncellenen indirimler, mevsimsel promosyonlar ve son dakika fırsatları sunan Hotels.com’a girerek sizin için en uygun tarihe ve hangi otelde konaklamak istediğinize karar vermek!  Üstelik Hotels.com’un Gizli Fiyatlar programı sayesinde yararlanabileceğiniz avantajlı fiyatlar ve Hotels.com Rewards** programına üye olarak elde edeceğiniz, dünyadaki yaklaşık 200 bin otelde, her 10 gecelik konaklama karşılığında bir gecelik konaklama kazanma fırsatıyla tatiliniz daha keyifli hale gelebilir!
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.