22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAĞITHANE’DE CİRİT HEYECANI

Kağıthane Belediyesi’nin düzenlediği tarihimizin en görkemli sporlarından cirit oyunları nefes kesti

KAĞITHANE’DE  CİRİT HEYECANI

04 Haziran 2013 / 15:25


Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Oyunları Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Tarihimizin en görkemli sporlarından cirit oyunlarında rekabetin heyecanı tribünleri dolduran seyircilerin alkış sesleriyle birleşti.Cirit, bir diğer adıyla Çavgan, kültürümüzde yüzyıllardır oynanan ata oyunu olarak dolu dizgin Kağıthane’de yaşatılıyor. Atlı Spor ve Binicilik kulüplerinin gösterileriyle renkli anlara sahne olan cirit oyunlarına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra, Türkmenistan At  Bakanlığı Uluslararası Bölüm Başkanı ve Türkmenistan İstanbul Başkonsolosluğu Oraz Muhammed, ilçe Kaymakamı  A. Akın Varıcıer,Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun,AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri,  Oda başkanları,  STK başkanları ve üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri , hakem heyeti, basın mensupları ve yer aldılar.

Konuşmasında Başkan Kılıç’a teşekkür eden Varıcıer,” Ata sporlarımızdan biri olan cirit oyunlarını geleneksel olarak gerçekleştirilen Sadabad Yaz Etkinliklerinde yaşatılıyor. Bu güzel günde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve cirit oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.Cirit oyunlarında emeği geçenleri ve katılımcıları selamlayarakkonuşmasına başlayan Başkan Kılıç, “Değerli Kağıthanelilere ve İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelerek etkinliğimizi takip eden cirit severlere sevgilerimizi sunuyoruz. Gerçekten keyifli ve güzel bir gün oldu. Böyle bir günde emeği geçen ve katılanlara çok teşekkür ediyoruz. Cirit etkinliği münasebetiyle oluşturduğunuz bu güzel havadan, bu güzel ortamdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Anadolu’nun güzide sporcularına atlarıyla birlikte burada bizimle birlikte bulundukları için çok teşekkür ediyorum” ifadesin de bulundu.
Atlı cirit takımlarının seyircileri selamlamasıyla başlayan gösteriler Erzurum, Sivas, Uşak ve Manisa ve Bayburt Üniversitesi atlı cirit takımlarının oyunlarıyla devam etti.Özel yetiştirilmiş atlar üzerinde maharetlerini sergileyen binicilerin biribirinden zorlu hareketlerlerle yaptıkları gösteri nefes kesti. 
BaşkanKılıç ve protokol tarafından gösteriye katılan hakem heyetine, takımlara ve sporculara kupa ve madalyalarını takdim edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.