22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KALİTELİ ÇEVRE KALİTELİ TATİL

Dünya seyahat pazarının liderlerinden TUI'nin her yıl gerçekleştirdiği Çevre Şampiyonluğu sonuçlandı

KALİTELİ ÇEVRE KALİTELİ  TATİL

28 Eylül 2009 / 17:51

TURİZMİN SESİ


Çevreye duyarlı 10 Magic Life kulübü çevre şampiyonu sertifikalarını almaya hak kazandı. TUI, 16 yıldır gerçekleştirdiği Çevre Şampiyonluğu sonuçlarını açıkladı. Magic Life'ın 10 kulübü dünyanın en çevreci tesisleri arasında yerini aldı. Çevreye duyarlı ve geleceğe yönelik kaliteye dayalı yönetim anlayışından dolayı ilk 100'e giren otel ve tatil köylerini seçen TUI, tesisleri çevre şampiyonu sertifikalarıyla ödüllendirdi.

TUI Çevre Kontrol Listesi ve çevre ile ilgili misafir memnuniyeti anketinden elde edilen sonuçlara göre yapılan puanlamada Magic Life'ın Türkiye'deki yedi kulübünün tamamı TUI Çevre Şampiyonu olarak ilan edildi. Magic Life'ın Tunus ve Mısır'daki 3 kulübü de TUI Çevre Şampiyonluğu ödülüne layık görüldü. Çevre korumanın sürdürülebilir bir strateji olduğunu vurgulayan CLUB MAGIC LIFE CEO'su Dr. Andreas Karsten, “Çevre yönetimi konusunda hedeflerimizin olması ve TUI çevre şampiyonlarıyla yeni bir başarı sağlamış olmamız bizi daha fazla gururlandırmaktadır. Çevre kalitesi alanında aktif olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Magic Life kulüplerinin çevreye duyarlı standartlarda işletildiğine dikkat çeken Karsten, enerji ve su tasarrufu işletim sistemi, atık madde ayırımı, güneş kolektörü ve çevreye duyarlı arıtma sistemleri ve buna benzer daha birçok farklı uygulamanın tesislerde standart hale geldiğini kaydetti. Karsten şöyle devam etti: “Dünyadaki tüm MAGIC LIFE kulüplerinin dörtte üçü TUI çevre şampiyonluğuna hak kazanmıştır. Toplam 9 tesis şu anda TUI'nin “Eco Resort” mührünü taşımakta ve bu sayede ekolojik anlamda özellikle örnek teşkil etmektedir. Bağımsız denetçiler tarafından test edilen, katı ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 22000'e uygun normlar, kalite ve çevre yönetimindeki standartları daha da sağlamlaştırmaktadır.”

CLUB MAGIC LIFE'ta “her şey içinde”
CLUB MAGIC LIFE'ın sunduğu “her şey içinde” sisteminde, yiyecek-içecek başlığı altında ana restoran, 3 ala carte restoran (Akdeniz, Tayland ve Türk mutfağı), 24 saat boyunca kulüplerde 7 farklı noktada yeme-içme imkanı (öğle ve akşam yemeklerindeki yerli alkollü ve alkolsüz içecekler, gün boyu barlarda içilecek yerli ve yabancı alkollü alkolsüz içecekler, 24 saat açık wunder bar, sandviç köşesi, öğleden sonra snack, 5 çayı-kahve-pasta, gece yarısı büfesi vb) sunuluyor. Spor aktivitelerinde ise tenis, tenis kursu, masa tenisi, basketbol, okçuluk, plaj voleybolu, plaj futbolu, mini futbol, uçurtma, dart, dağ bisikleti, banana, su kayağı, deneme dalışı, sörf, wakeboard, kneeboard, badminton, kano, yelken, katamaran, su voleybolu ve basketbolu yer alıyor. Tek fiyat içinde sunulan diğer imkanlar arasında ise hamam, sauna, kapalı havuz, sporlar, (fitness–wellness) mini barlarda soft içecekler, internet cafe, yaratıcılık atölyesi, canlı müzik, gece şovları, uluslararası sanatçıların konserleri ve yine uluslararası üne sahip gösteri ve şovlar bulunuyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.