18 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

KALİTESİZ KAMP SANDALYESİ FITIK EDİYOR

Salgın sürecinde evde vakit geçirenler doğayla buluşunca kamp sandalyesi satışları da patladı

Kalitesiz kamp sandalyesi fıtık ediyor

22 Eylül 2021 Çarşamba 20:17

TURİZMİN SESİ


Ancak satışlarla beraber kalitesiz ürünlere yönelik şikayetler de arttı. Yanlış tasarım ve kalitesiz tekstil malzemeleri oturuş bozukluklarına neden oluyor. Bu bozukluk, bel, sırt, boyun ve bacaklarda ağrıyla başlayıp, uzun süre kullanımda da bel ve boyun fıtıklarına yol açıyor…

Pandemi sürecinde ilk dönemde tüketiciler kendilerini korumak için yasaklarla birlikte evlerinde kaldı. Aşının bulunması ve yasakların hafiflemesiyle birlikteyse doğa ile buluşmak için büyük fırsat oluştu. Park, bahçe, kamp, yayla, sahil gibi yerler dolup taştı. Doğa meraklıları havanın keyfini yaşarken, katlanır sandalyeler büyük ihtiyaç haline geldi. Ancak satışlarla birlikte kalitesiz ürünlere yönelik şikayetler de arttı. Çünkü tasarım ve kalitesiz tekstil malzemeleri oturuş bozukluklarına neden oluyor. Bu bozukluk, bel, sırt, boyun ve bacaklarda ağrıyla başlayıp, uzun süre kullanımda da bel ve boyun fıtıklarına yol açıyor.

Kısa sürede ağrı ile başlıyor

Volkan Argın, sektördeki sağlık sorununa şöyle dikkat çekiyor: “Kalitesiz ve ergonomik olmayan kamp sandalyelerinde oturma bölgesinde herhangi bir destek olmadığı için kısa sürede konforunuzdan feragat etmek zorunda kalıyorsunuz. Diğer şikayetlerin önemli bir bölümü de sandalyelerin kolayca kırılması, yırtılması ve kullanılmaz hale gelmesi. Birçok kişi her sezon yeni sandalye almak zoruna kalıyor. Kalitesiz sandalyelerle ilgili en büyük şikayet ise oturma bozuklukları oluyor. Uzun süreli kullanımda bu bozukluklar bel ve boyun fıtıklarına yol açıyor. 

Kaliteli sandalye nasıl anlaşılır?

 Sağlıklı ve konforlu kamp sandalyesinin özellikleri nasıl olmalı:

  • Güçlü metal aksam ve kaliteli tekstil malzemesiyle sandalyeler dayanıklı olmalı.
  • Kullanılan malzemeler sayesinde omurganin dik durması sağlanıp bel ve boyun fıtıklarının önüne geçilmeli.
  • Oturma alanı desteği maksimum konfor sağlar. Uzun süre kullanımlarsa bacakta oluşan ağrıları önler. Kolçak bölümündeki destekler sayesinde kollar rahat konumda bulunur.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.