23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KARADENİZ RÜYASI

Karadeniz'de ilk kez, katılımcıların aktif olarak bölgesel etkinliklere ve geleneksel kültüre dahil olduğu özel bir tur düzenleniyor olacak

KARADENİZ RÜYASI

04 Haziran 2011 / 10:46

TURİZMİN SESİ


Doğu Karadeniz hem katılımcılara farklı bir Karadeniz deneyimi yaşatmış olacağız, hem de Karadeniz turizminde yeni bir farkındalığa öncülük edeceğiz.'Bu farklı gezi programı seçeneğine nasıl ulaştık?' diye soracak olursanız; programı oluşturan en önemli faktör katılımcılarımız oldu. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz özel gezilerde almış olduğumuz katılımcı yorumları ve özel istekler uyarınca çok özel bir tatil olanağı geliştirdik. İlki 2010 Ağustos ayında gerçekleşen program, bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında 3 farklı tarihte gerçekleştirilecek.

Bu gezide neler olacak diye merak edenlere kısaca açıklamak gerekirse; katılımcılarımız yayla yaşantısından balık tutmaya, peynir yapmaktan çay toplamaya, muhlama ustalığından tulum-kemençe çalmaya birçok alanda aktif katılımlı etkinlikler yapabilecekler. Bu geziyi en çok Karadeniz'i merak edip çocuklarıyla gezen ailelere, tatilde yeni şeyler öğrenmek isteyenlere ve tabi kî Karadeniz hayranlarına sunuyoruz.

Bu özel tur programının sadece 3 aktif tarihi var.
Detaylar için: http://www.tamzaratur.com/pageTurDetayMenu.asp?TurDetay=191&Kategori=1  

Turun içinden tanıtım:
Hep merak ettiğiniz, uzaktan “izleyerek” gezdiğiniz, dergilerde, kitaplarda okuduğunuz, televizyonda veya sinemada gördüğünüz “Karadeniz Kültürü”nün içine girip yaşayacağınız özel bir program; 'Karadeniz Rüyası'...
• Çay, fındık toplama ve işleme imecesi,
• Yaylalarda inek peşinde koşmak,
• Dev ağaçlardan meyve toplamak,
• Pekmez yapmayı öğrenmek,
• Müzik atölyesinde Karadeniz müziğini yakından inceleme; sipsi denilen çalgı ile müzikte çıraklık ve tulum çalma alıştırmaları ile ustalık deneyimi kazanmak,
• Taka ile Karadeniz'e açılmak, Karadeniz'de olta ile balık tutmaya çalışmak,
• Doğu Karadeniz'i yakından, direkt insanları ve yaşamı ile tanımak
ve daha birçok aktiviteler yapma olanağınız olacak.

Tur içerisinde bir gün Batum gezisi bulunmakta. Yaz aylarındaki yoğunluğu ve baskın Kafkas kültürü ile Batum mutlaka gezilmesi gereken listesinde.
Katılımcılarımızdan gelen yorumlardan bazıları:

-“ TEKDÜZELİK girişimlerine rağmen hala direnen farklı bir KÜLTÜR. Sadece yemek-içmeyi kapsamıyor. İnsan ilişkileri, doğa-insan etkileşimi de var içinde. Yemek-müzik onun bir yansıması.” (Cüneyt Başbuğ)

- Tulum sesi ve sis. Bölgede yasayan farklı etnisitelerden insanlarla sohbet şansı. (sözlü tarih) (Hatice Kılavuz)

- Her gidiş farklı bir deneyim. Her gittiğimde farklı yerler görüp farklı şeyler yaşıyorum, defalarca giderim her gittiğimde farklı duygular yaşarım. Çok zengin bir yer. (Safiye Gümüş)

- Şehirden tamamen sterilize edilmiş köy yaşamları, sükunet ve farklı kültür. (Bengü Dirlik)

- Doğu Karadeniz'i olduğu haliyle “tam da kendisi gibi hayatın” tanıyabilmeyi ve ona biraz olsun yaklaşabilmeyi... (Linda Barış)

- Yeşillikler arasından gelen tulum sesleri.. muhteşem konaklar. Huzurun sessizliğin ve aynı zamanda eğlencenin bir arada olduğu bir tur. (Sevil Sarı)

Sözü yine katılımcımız, Cüneyt Başbuğ'un yazısı ile bitirelim söyleyebileceğimiz bütün sözleri özetleyen bir yazı göndermişti bize: “Bilmediğiniz bir yeşil, tatmadığınız bir yemek, işitmediğiniz bir müzik, yapmadığınız bir dans, gözünüzü alamayacağınız bir doğa sizi Doğu Karadeniz'de bekliyor. Ha derseniz başlayacak horon.”

İletişim:
Yeniçarşı cad. 36/4 Beyoğlu - İstanbul
Telefon:0212 251 98 64 Pbx Fax:249 80 07
web: www.tamzaratur.com  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.