22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KARADENİZ SKAL KULÜBÜ KURULDU

Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Karadeniz Dernekler Toplantısı ve Karadeniz Kulübü Charter Gecesi Kutlaması 14 Eylül tarihinde Anemon Hotel'in ev sahipliğinde yapıldı

KARADENİZ SKAL KULÜBÜ KURULDU

18 Eylül 2013 / 14:57


Federasyon Başkanı Deniz Anapa, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiyenin dört bir köşesinden gelen Kulüb Başkanları, turizmciler ile Karadeniz Kulübünün Charter Gecesi yapıldı. Regalye töreninde Başkan Mustafa Yavuz'a zincir takıldı. 

uluslararasi-skal-dernekleri-federasyonu,karadeniz-skal-kulubu,2.jpg
 
Başkan  Anapa toplantının açılış konuşmasında; 
" Kulüb temellerinin sağlam olması iş ve dostluk çercevesinde gelişim ile  yapılanmanın mücadelesini verdik.Farklı illerde yaptığımız toplantılar ile üyeler arasında yakınlaşma ve işbirliği imkanı sağlandık""Diğer illerin katılımıyla gittikçe büyüyen Skal Turkey yeni kulüb açılışları ile  çalışmalarında hız kazandı."Bugün karadeniz Kulübünün resmi açılışını yapıyoruz diyerek, Kulübün kurulmasını sağlayan Eskişehir Kulübü Başkanı Hatice Yıldırım'a Selçuk Nazilliye Skal ailesi adına teşekkür etti."
 
uluslararasi-skal-dernekleri-federasyonu,karadeniz-skal-kulubu,3.jpg
 
Karadeniz Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz,, Genel Sekreter Murat Toktaş, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Kaan Kaya,  Mustafa Yılmaz, Ahmet Çobanoğlu'na başarı dileklerini sunarak kutladı ve Skal'un güçlü bir sivil Kuruluş örgütü olması sebebiyle Karadeniz Bölgesinin aktif olarak tanıtımlarda yer alacağını söyledi.
 
uluslararasi-skal-dernekleri-federasyonu,karadeniz-skal-kulubu,6.jpg
 
Karadeniz dernekler Toplantısı ve Charter gece Kutlamaları sebebiyle, Karadeniz Kulübü  el ele vererk gelen Skal Üyelerini sevgi içinde karşılayarak çeşitli geziler düzenlediler.
Samsun B. şehir belediyesi, North Point Hotel, Antik Hotel, Vira Hotel, Grand Atakum Hotel,Anemon Hotel, Venn Restoran, Atik Hotel, Amezon Hotel sponsorluk desteği sağlayarak katılımcılarda unutlmayacak bir anı bıraktılar.
 
uluslararasi-skal-dernekleri-federasyonu,karadeniz-skal-kulubu,8.jpg
 
Skal üyeleri Samsun şehir içi gezisi. Atatürk Heykeli, Gazi Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Tütün iskelesi  Amazon ve Amisos Açık Hava Müzesi  Ordu’da Müze ve Toptepe’ye teleferikle çıkılarak Karadeniz Turunu tamamlandı.
 
uluslararasi-skal-dernekleri-federasyonu,karadeniz-skal-kulubu,5.jpg
 
Karadeniz kulübü'nün  kuruluş sürecini Başkan Yavuz şu sözlerle anlattı
"7 Karadeniz  ili, Samsun, Sinop, Rize, Giresun, Çorum, Tokat , Amasya illerinden katılımla kurulan Karadeniz Kulübünün.Kuruluş aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Samsun tanıtım günleri yapılarak, küçük çaplı bir fuar düzenlendiklerini ve Skal bilinirliliği için çalışmalar yapıldığı, basın ve  tv programları yapıldığını söyledi.Bölgede var olan tarihi zenginlik ve doğa turizmin hız alması adına Federasyondan destek beklediklerini, böylece bugüne dek eksik kalan karadeniz bölgesi tanıtımın gerçekleşerek bu ülkenin Turizm açısından kalkınacağına inandıklarını söyledi.Samsun Vali yardımcısı Hasan Özhan gerek toplantıya iştirak ederk, gerekse Regalye törenine katılarak, duygularını Skal Üyeleri ile paylaştı.Sözlerini söyle özetledi."Turizmin gelişmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ancak kuzey ülkelerinden çıkan diplomatik sorunlar nedeniyle, hükümetler arası ilkişkiler nedeniyle sorunlar yaşadıklarını ifade etti.Kuzey ülkeleri ile çok daha sürdürülebilir bir turizm olabileceğini anlatarak, turizm sahasında ivme kazanılmalı. Samsun'un  Turizmde destinasyon olarak tanıtımın yapılmadığı ve çok tanıtım eksiklikleri olduğunu" söyledi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.