22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KARAGÜNDÜZ KÖYÜ'NE KUŞ’ MÜZESİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Flamingoların Afrikaya'a göç etmek için dinlenme alanı olarak kullandığı ve yaklaşık 200 kuş türünün bulunduğu Karagündüz Köyü'ne 'Kuş Müzesi' yapmak için projenin hazır olduğunu söyledi

KARAGÜNDÜZ KÖYÜ'NE KUŞ’ MÜZESİ

19 Eylül 2011 / 20:19

TURİZMİN SESİ-SELAHATTİN AKTAŞ


VAN- Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Erçek Belde Belediyesi ve Karagündüz Köyü Muhtarlığı'nın bu yıl 2'ncisini düzenlediği Doğu'nun Kanatları Van Erçek Flamingo Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali Karaloğlu, beraberinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Ak Parti eski Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda davetli Karagündüz Köyü Muhtarı Özer Polater'in evinde verilen sabah kahvaltısına katıldı.

Karaloğlu, kahvaltının ardından beraberindeki davetlilerle birlikte festival alanına geçti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Vali Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvençle birlikte kuş gözlem kulesine çıkarak, dürbünle flamingo ve diğer kuş türlerini bir süre izledi. Karaloğlu, bira ara Anadolu Ajansı Muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün üzerinde 400 mm'lik objektifli olan fotoğraf makinesini alarak flamingoların uçuşunu ölümsüzleştirdi.

“KUŞLARI CANLI İZLEMEK İÇİN SAZLIKLARA KAMERALAR YERLEŞTİRİLECEK”
Vali Karaloğlu, daha önce vatandaşların sadece seyirlik olarak baktıkları flamingo ve diğer kuş türlerini turizme kazandırmak için 'Kuş Müzesi' projesinin de müjdesini verdi. Karagündüz'lü vatandaşların kuşlardan para kazanmasını arzu ettiğini ifa eden Karaloğlu, bunun ilk adımının da müzenin kurulması olduğunu söyledi.

Müze projesinin de hazır olduğunu ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti: “Köylü vatandaşlarımızın artık bu bölgeden geçimlerini temin etsin istiyoruz. Biz burada kuş müzesi yapacağız. İçerisinde bu bölgede yaşayan 193 kuş türü olacak. Burası sadece müze olmayacak. Aynı zamanda Çevre Eğitim Merkezi olarak da kullanılacak. Üniversitedeki hocalarımız kuş türleri ile ilgili bilimsel çalışmalarını yapma fırsatı bulacak.

Sazlıklara kurulacak kameralar sayesinde müzeye gelenler televizyon ekranından kuşları canlı izleme fırsatı bulacak. Ayrıca kuş türlerinin fotoğrafları sergilenecek. Müze için de sadece kuş türleri değil de vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, yeme ve içme ihtiyaçlarını giderebilecekleri kafeterya olacak. Kısacası biz Karagündüz'lülerin buralardan para kazanmalarını istiyoruz.

Van'da çok sayıda börek ustasının, restoran işletmecisinin Karagündüz Köyü'nden olduğunu biliyorum. Onların zaman kaybetmeden gelip şimdiden buralara tesis kurmalarını bekliyorum” Vali Karaloğlu'nun Karagündüz halkına verdiği müjdenin ardından yapılacak olan 'Kuş Müzesi'nin projesi de fotoğraf sergisinde yer aldı. Vali Yardımcısı Atay Uslu, Yard. Doç. Dr. Özdemir Adızel, müze hakkında Karaloğlu'na bilgi verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.