22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU 60.YILINI KUTLUYOR

Karaköy Güllüoğlu'nun 60. kuruluş yıldönümü, 7 Kasım 1949 tarihinde, satış mağazasında gerçekleştirilen samimi bir organizasyon ile kutlandı.

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU 60.YILINI KUTLUYOR

07 Kasım 2009 / 10:05

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Buram buram tarih kokan bu lezzetli toplantının onur konukları 60 yıllık ve yarım asırlık müşterilerdi.

Karaköy Güllüoğlu'nun kurucusu Mustafa Güllü ve şu andaki Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü konukları ile yakından ilgilendiler.

Mustafa Güllü; 1949 Nisan'ında İstanbul'a geldiğim zaman “İstanbul halkı baklavayı yenilmez tatlı” olarak biliyordu. İlk dükkanımı Karaköy Halilpaşa sokaktaki ufak bir yerde açtım. O günlerde hava parası bizim için büyük külfetti, dört bin lira hava parası vererek tuttuğumuz dükkanı Kasım ayının yedisinde hizmete açtık ama güçlükler dükkanı açmakla bitmiyordu.

İstanbul halkı baklavayı yenilemeyecek kadar kötü bir tatlı olarak biliyordu ve biz de satış yapamıyorduk. Çok zamanlar dükkana gelenlere bir baklava yedirmek için yarım saat minnet ettiğimiz oluyordu. Bugün buradaki değerli müşterilerimiz sayesinde, İstanbul halkına sevdirmekle kalmadık, baklavanın lezzeti tüm Dünyayı sardı.” dedi.

Güllü ;”Böyle bir programda sadık ve dost müşterilerimizi bir araya getirmek bizler için unutulmaz bir hatıra oldu. Bir vefa örneği gerçekleştirmiş olduğumuzu düşünüyoruz. 1949 yılında küçücük bir dükkanda başlayan baklava serüvenimiz, bugün modern mağazamızda bizleri bugünlere getiren ve sürekliliğini sağlayacak olan sadık müşterilerimiz sayesinde devam etmektedir.

Biz Karaköy Güllüoğlu olarak, bir çok projeye imza attık. Baklavayı bugün Antep'ten, İstanbul'dan çıkararak tüm Türkiye'ye ve Dünya'ya tattırmayı başardık. Tatlılar içerisinde baklavanın yeri tartışılmaz olarak ilk sıralarda artık…

Baklavamıza sahip çıkmak isteyenlerin ülkelerine bugün ihracat yapıyor olmamız, bizim ülke ekonomisine ne denli katkıda bulunduğumuzun apaçık bir örneğidir. Bu ayrı bir keyif bizim için...

Bugün birçok Dünya ülkesinde farklı televizyon kanallarında, sadece firmamızın değil, ülkemizin de tanıtımını yapmaktayız. Baklava sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirmek için Bahçeliveler Siyavuşpaşa Anadolu Meslek Lisesi'nde kurulan atölye açtık.

25 bin ağaç dikimi protokolü için Baktad Derneği ile birlikte Orman Bakanlığı ile protokol imzaladık. Türkiye turizmine katkılarının olduğunu düşündüğüm taksiciler ile çeşitli kampanyalar yaptık. Üniversitelerde kan bağışı projelerine de desteklerimiz olmaktadır.” Dedi.

Karaköy Güllüoğlu Baklavaları Kurucusu Mustafa Güllü ile oğlu Nadir Güllü, katılan her 60. yıllık müşteriye 60. yıl anısına küçük sandıklar içerisinde baklava hediye ettiler.

Yarım asırlık müşterilerin de küçük anılarını paylaştığı toplantıda, duygusal anlar yaşandı.

Nadir Güllü

Üç kuşak Karaköy Güllüoğlu Baklavalarını yediler. Nadir Güllü,bu dedeleri benden 10 ton baklava yemiştir ama neresinden belli dedi

Nadir Güllü Ustamıza vefamız vardır Ustamın elini sizlerin önünde öpüyorum diyerek öptü

Babası  ve aynı zamanda ustasının elini öpen Nadir Güllü sonrada kızlarını yanına çağırarak elini öptürdü.

Kardeş Güllü'de sırasını bekledi Ömer güllü'nün elini öptü

Tuğba Güllü Sürmeli,Nadir Güllü ve Ebru Güllü

Nuray Hanım  Şaban Ali Yaşaroğlu'na hoşgeldiniz diyerek kapıda karşıladı

Şaban Ali Yaşaroğlu ve ailesi

Nadir Güllü  iyi baklava yapar iyi poz veririm dedi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.