23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KARDEŞ OKULA AĞAÇ DİKTİLER

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Anadolu Lisesi'nin kardeş okulu Avustralya'nın Mount Clear Koleji'nin öğretmen ve öğrencileri, Çanakkale Konsolosu Andrew Koç Mcdonald ile birlikte okul bahçesinde temizlik yapıp, ağaç dikti

KARDEŞ OKULA AĞAÇ DİKTİLER

29 Eylül 2009 / 09:29

TURİZMİN SESİ


Avustralya'nın Victoria eyaletine bağlı Melbourne şehrinin Ballarat kasabasındaki okuldan geçen hafta sonu Gelibolu'ya gelen 10 öğretmen ve 15 öğrenci, buradaki kardeş okulları Gelibolu Anadolu Lisesi tarafından misafir edildi. Konuk öğretmen ve öğrencilerin ilçedeki son günleri olması dolayısıyla, okul bahçesinde tören düzenlendi.

Gelibolu Anadolu Lisesi Müdürü Zafer İsmail Başak, törende yaptığı konuşmada, temeli atalarımız tarafından atılan bu dostluğun her geçen yıl güçlenerek ilerlemesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Siz kardeş okul öğretmen ve öğrencilerini bizlerin arasında görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Mount Clear Koleji Müdürü Linda Flym de dost ve kardeş okullarının olduğu Gelibolu'da karşılaştıkları dostluktan ve Türk misafirperverliğinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Flym, "Türkiye'ye ve Gelibolu'ya ilk gelişim olduğundan benim için daha büyük önem taşıyor. Gezdiğimiz savaş alanlarında çok duygulu anlar ya şadık. Bu dostluk ebediyen devam edecek. Çünkü büyük insan Atatürk'ün söylediği gibi, ailede huzur olmaz ise dünyada da olmaz. (Yurtta sulh, cihanda sulh)" diye konuştu.

Okul müdürü Flym'e kahve fincanı hediye edilirken, her yıl başar ılı bir öğrenciye burs veren Mount Clear Koleji'nin bu yıl 11. sınıf yabancı dil eğitimi bölümü öğrencisi Çağrı Demirel'e burs vereceği açıklandı. Öğrenciye plaketi ve burs ücreti, müdür yardımcısı Ian Simpkin tarafından verildi. Törenin ardından, Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ve Avustralya Çanakkale Konsolosu Andrew Koç Mcdonald ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla okul bahçesinde temizlik yapıldı. Daha sonra, bir Türk ile bir Avustralyalı okul bahçesine ağaç dikti.

Konsolos Mcdonald, ağaç dikiminin ardından, "Yıllar önce öğrencilik yıllarımda ben de ağaç dikmiştim. Şimdi okuluma gittiğimde bu büyü yen ağaçların altında öğrencilerin oynadığını görmek beni mutlu ediyor. Ne mutlu size, dost ve kardeş bir ülkede diktiğiniz ağacınız var. Yıllar sonra geldiğinizde bunların büyüdüğünü görüp, 'ben diktim' diyeceksiniz" şeklinde konuştu. Konuk öğretmen ve öğrenciler, öğle yemeği yedikten sonra ülkelerine dönmek üzere ilçeden ayrıldı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.