22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAŞ MARİNA’YA ÇEVRE ÖDÜLÜ

Kaş Marina “En İyi Çevre Eğitim Ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü”nü almaya hak kazandı

KAŞ MARİNA’YA ÇEVRE ÖDÜLÜ

25 Haziran 2012 / 13:53

TURİZMİN SESİ


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (Türçev) Mavi Bayrak Programı kapsamında 17 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen Ulusal Jüri değerlendirmesine göre sezon boyunca yaptığı çevre eğitim etkinlikleriyle Kaş Marina “En İyi Çevre Eğitim Ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü”nü almaya hak kazandı. Türk İnşaat Sektörünün öncü firması Makyol ile Türk Marinacılığının lideri Setur Marinaları'nın ortak işletmesi olarak 2011 yılında hizmete giren ve Akdeniz'in en prestijli ve güvenilir yat limanlarından biri olan Kaş Marina adına Marina Müdürü Tuncay ÖZSES ödülü Seferihisar Kaymakamı Şakir ERDEN'in elinden aldı.

Türçev plaj ve marinaların çevre eğitimi ve bilinçlendirme konusundaki çalışmaları teşvik etmek amacıyla sezon içerisinde Mavi Bayrak Programı kapsamında çevre eğitim etkinliklerini en etkili tarihinde gerçekleştirilenleri en iyi şekli ile raporlayan belediye, yerel dernek, turistik tesisler ve marinalara 'En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü' vermektedir. Plajlar için 2001, marinalar için 2006 yılından itibaren verilen ödüller kapsamında 17 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen Ulusal Jüri değerlendirmesine göre sezon boyunca yaptığı çevre eğitim etkinlikleriyle Kaş Marina bu ödülü almaya hak kazandı.

Kaş Marina yıl boyunca yaptığı çevre eğitim etkinlikleri ile bölgenin en iddialı ve çevreci marinası olduğunu kanıtladı...Kaş Marina yaptığı broşür dağıtımlarıyla yat sahiplerine ve kaptanlara karşıda çevre duyarlılığını kanıtladı. Yatlarda ve marinada enerji tasarrufu, yöredeki hassas ve doğal alan bilgilerinin yanı sıra zehirli boyalar ile ilgili bilgilendirme broşürlerinin sezon boyunca dağıtılması marina ziyaretçilerinden tam not aldı.

Değişim gençlerle başlar...
Değişimin gençlerle başlayacağı bilinciyle öğrencilere yönelikte bilgilendirme çalışmaları yapan Kaş Marina, öğrencilere denizlerin korunması ve çevre konulu seminerler verdi. Mavi Bayraklı Kaş Marina'yı gezen öğrenciler, mavi bayrak kriterlerini öğrendiler. Deniztemiz Turmepa işbirliği ile 2011 yılında Dünya Çevre Haftası'nda Kaş İlköğretim Okulları'nın çevre kolu öğrencileri ağırlanarak deniz temizliği hakkında eğitim verildi ve 12 metre derinlikte 2000 m2 deniz dibi alanı temizlendi.

Kaş Marina… Farkı Çevreciliği
Çevreye olan uyumu ve saygısıyla fark yaratacak Kaş Marina'da bulunan binalar, elektrik ve klima kullanımını en düşük seviyede tutacak şekilde tasarlandı. Binalar, tasarımları ve kullanılan malzemeleri sayesinde marinanın enerji tüketimini düşürürken, mimari sistemleriyle de kendi içlerinde iklimlendirme sağlıyor. Yılın altı ayında gün ışığını kesintisiz alan bir bölgede, bu sistemle çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlanacak.

Bölgenin En İddialı Marinası
472 yat kapasiteli KAŞ MARİNA'nın kara kısmında 160 tekne kapasiteli çekek alanı da bulunmaktadır. Marinada 7 adet yüzer iskele ve 1 adet de dalgakıranın yer almakla beraber süper ve mega yatlar da dahil olmak üzere her boyda teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlanma imkanlarına sahip. KAŞ MARİNA Akdeniz'in prestijli ve güvenilir yat limanlarından biri olmakla kalmayacak aynı zamanda 3 bin metre karelik kapalı alanında marina hizmet binaları, yat kulübü, restoranlar, spor tesisleri, mağazalarla Kaş'ın sosyal cazibe alanı olmasına da katkı sunacak. Ayrıca, KAŞ MARİNA'da bulunan helipad sayesinde yatçılar teknelerine helikopter veya Setair'in deniz uçağıyla da kolayca gelebilme olanağına sahip olacaklar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.