22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KASTAMONU'DA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri, Cevizli Park’tan başlayarak, Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden kortej yürüyüşüyle başladı

Kastamonu'da Turizm Haftası Kutlanıyor

18 Nisan 2015 / 09:50

TURİZMİN SESİ

Kortej yürüyüşüne, Kastamonu Valisi Şehmus GÜNAYDIN, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğg.Faruk BAL, Belediye Başkan Vekili Eşref CAN, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent KANTARCI, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit AYDIN, Vali Yardımcısı Şenol KAYA, İl Emniyet Müdürü Mustafa YOLDAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T.Zafer KARAHASAN,   İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Farhettin ŞENOĞLU, Kamu Kurum ve Kuruluşların amirleri, Kastamonu Üniversitesinde okuyan farklı ülkelerden gelen öğrencilerin yanı sıra çok sayıda Kastamonu halkı katıldı. 
 
kastamonu-turizm-haftasi-etkinlikleri,kastamonu-valisi-sehmus-gunaydin,21.jpg
 
Cumhuriyet meydanında devam eden etkinlik Programı,   açılış konuşmaları, skeçler, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri, davul zurna ekibi gösterisi ve ilçe stantlarının gezilmesi  ile devam etti.Kastamonu’nun  turizm olarak,  sahip olduğu potansiyel olarak, Türkiye’de ender şehirlerden biri olduğunu ifade eden  Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN konuşmasında; “ Turizm çeşitliliği konusunda çok büyük bir avantaja sahibiz. Ilgaz dağında kayak turizmi, sahilde deniz turizmi, kanyonlarda macera turizmi, inanç turizmi derken bir de son zamanlarda buna spor turizmininde eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
 
kastamonu-turizm-haftasi-etkinlikleri,kastamonu-valisi-sehmus-gunaydin,211.jpg
 
2016 yılında Şampiyonlar ligi Atletizm Kulüpler Şampiyonası Kastamonu’muzda yapılacak. Kastamonu ile ilgili o kadar çok önemli avantajları kullanmaya çalışıyoruz ki, bu birlik ve bütünlük içerisinde yaptığımız çalışmalar çok kısa sürede Kastamonu’ya önemli katkılar sağlayacaktır.3 Mayısta Kastamonu olarak önemli bir gurupla Dubai’ye gideceğiz. İnşallah Dubai’ den istediğimiz sonuçla döneriz diye düşünüyorum. Birkaç sene içerisinde Kastamonu’muzun Arap Turizmi için önemli bir cazibe merkezi olduğunu göstermek istiyoruz.
 
kastamonu-turizm-haftasi-etkinlikleri,kastamonu-valisi-sehmus-gunaydin,2.jpg
 
Kastamonululara müjde vermek istiyorum. İlimiz spor turizmi, yarışmaları açısından son derece avantajlı bir bölge. Valiliğimiz ve Sayın Paşamızın girişimleri ile Gençlik Spor Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerin okullararasındaki Oryantiring yarışması 26-30 Nisan tarihleri arasında İlimizde yapılacaktır. Oryantiring Koşarak Hedef vurma yarışları.  26 Nisan’da bunu Silahlı Kuvvetlerimizin okullar arasında yaptıktan sonra daha ileriki yıllarda Türkiye Şampiyonasını da yapacak parkura sahibiz. Türkiye Şampiyonasının ilimizde yapılması için girişimlerde bulunacağız. Bu haftanın düzenlenmesinde emeği geçen Belediyemize, Üniversitemize, çok değerli öğrencilerimize, sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ediyorum ve turizm haftasının İlimiz turizmine, ülkemiz turizmine önemli katkılar sağlaması temennisiyle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi. Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, için turizmi canlandırmak ve vatandaşlarımızın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenen “Turizm Haftası” kutlandığını dikkat çeken Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref CAN; Turizm ülkeler için olduğu kadar insanlar içinde önemli bir faaliyettir. Ülkelerin gelişmeleri turizme önem verdikleri ve geliştirmeleriyle doğru orantılıdır. Turizm farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak önem kazanmaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmin önemini hepimiz bilincindeyiz. Turizme sahip çıkma gereği, her bireyin ve özellikle yerel yönetimlerin öncelik görevidir. Kastamonu Konaklarımız yapımı son hızı ile devam etmektedir. Kastamonu Kalesi ile turizmle iç içe güzel, yürekli insanlarıyla hayaller kenti Kastamonu daha iyi noktalara tanışmak görevimizdir” dedi.
 
il-kultur-ve-turizm-mudur-vekili-farhettin-senoglu.jpg
 
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Farhettin ŞENOĞLU konuşmasında;” Turizm, ekonomi dünyasında, doğrudan ve dolaylı olarak birçok faaliyet alanında istihdam yaratan endüstriyel bir güç konumundadır. Son yıllarda belli bir mesafe alındığı ve fark edilir bir turizm hareketliliğinin olduğu hepimiz tarafından görülmektedir. İlimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler öncelikli olarak, konforlu dinlenme huzurlu ve güvenli barınma, yeme-içme ve eğlence gibi ihtiyaçlarının kaliteli hizmet anlayışıyla karşılamasını, beklemededirler. İlimizin tanıtımı konusunda, Belediyelerimiz, konaklama ve yeme içme tesislerimiz, kamu personelimiz, esnafımız, il içersinde hareket etmesi son derece önemlidir. İlimize gelen ziyaretçilere çarşıda, trafikte, işlerinde halkımız, misafirperverliğini, yardımseverliğini ve hoşgörüsünü hissettirmeli, ilimiz kendimiz ve başkaları için yanabilir ve yaşam kalitesi yüksek bir kent olduğunu göstermeliyiz, turizm konusundaki bilgi ve birikimi ile daima bize yol gösteren, Sn. Valimize başta olmak üzere, programın hazırlanmasında katkı veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.Program sonunda gelen konuklara Pınarbaşı  standında,  yöreye has kara çorba ikramında bulunuldu.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.