23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KASTAMONULULAR TEK ÇATI ALTINDA

Kastamonulu federasyonlar, 'Kastamonu Konfederasyonu' çatısı altında toplanıyor

KASTAMONULULAR TEK ÇATI ALTINDA

13 Ekim 2010 / 15:05

TURİZMİN SESİ


İstanbul'da yaşayan Kastamonuluların kurduğu ilçe ve il federasyonları, 'Kastamonu Konfederasyonu' çatısı altında toplanmaya başladı.
İlk etapta, Kastamonu Dernekler Federasyonu, Tosya Dernekler Federasyonu, Araç Dernekler Federasyonu, Hanönü Dernekler Federasyonu, Devrekani Dernekler Federasyonu, Tüm Kastamonu Dernekler Federasyonu'nun başkanları 'Kastamonu Konfederasyonu' çatısı altında toplanmak için geçtiğimiz gün Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde bir araya gelerek, bir deklarasyon imzaladılar.

Kastamonu sivil toplum kuruluşlarını, tam bir birlik içinde tutarak, Kastamonu ve Kastamonululara daha etkili hizmetler yapabilmek için bir çatı yönetimi olarak kurulacak olan 'Kastamonu Konfederasyonu'; Kastamonulular arasında, birlik ve beraberlik ile dayanışma ve yardımlaşma sağlanması hedefliyor. Deklarasyona imza atan Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı H. Selami Çelebioğlu, 1 Aralık 2010 tarihinde kurulması planlanan 'Kastamonu Konfederasyonu'nun Kastamonulular adına, tüm dernek ve federasyonların üst yönetim fonksiyonlarını yerine getireceğini açıkladı.

Kastamonu Konfederasyonu kuruluşu için imza atan federasyonlar
*Kastamonu Dernekler Federasyonu Sn H. Selami Çelebioğlu
*Tosya Dernekler Federasyonu Sn Celal Özden
*Araç Dernekler Federasyonu Sn Mehmet Alver
*Hanönü Dernekler Federasyonu Sn Cengiz Yıldız
*Devrekani Dernekler Federasyonu Sn Yahya Çirişoğlu
*Tüm Kastamonu Dernekler Federasyonu Sn Memiş Akaya

Kastamonu Konfederasyonu Kuruluş Beyanı
1-Kastamonuluların ortak menfaatlerini sağlayacak, birlik ve beraberliği temin edecek, yönetiminde bütün Kastamonu ilçelerindeki hemşehrilerin yer aldığı, geniş tabanlı bir hareketin ancak 'KASTAMONU KONFEDERASYONU' tarafından sağlanabileceği hususunda fikir birliğine varılmıştır.
2-Kastamonu Konfederasyonun, kuruluş aşamasında ve kurulduktan sonra nasıl yönetileceği hususunda şu prensiplerde mutabakata varılmıştır:
a-Bütün düşünce, niyet ve fiillerimizde hedef ve ana konu; Bir S.T.K. sosyal sorumluluğu anlayışıyla, Memleketimizin, Kastamonu ve Kastamonuluların menfaatlerine hizmet etmek olacaktır.
b-Bu konfederasyonun bünyesinde resmi olarak yer alsın veya almasın, yurt içinde ve yurt dışında faaliyette bulunan tüm hemşehrilerimize ait S.T.K.lar muhatabımızdır ve hedef birliği içinde bulunduğumuz kabul edilmiştir.
c-Konfederasyonun hiçbir yöneticisi veya organı, konfederasyonu temsil ederken hiçbir siyasi parti aleyhinde veya lehinde olmayacaktır, her siyasi partiye aynı mesafede duracaktır. Ancak, siyasette bir rol almamız gerekirse, bu yönetim kararı ile ve Kastamonuluların menfaati esas alınarak hareket edilecektir.
3-Konfederasyonu kuran federasyonların ortak vizyonu şudur: Konfederasyona, Kastamonuluların tamamını temsil etme kabiliyeti kazandırılacak, S.T.K. ların daha aktif çalışabilmeleri, şuurlu -ölçülü-medeni-görgülü-sevgi ve saygıda kusursuz, hemşehricanlı bir 'Hemşehri Bilinci' oluşturulmasına çalışılacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.