29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

KATARAKT TEDAVİSİ

Toplumda yaygın olarak görülen katarakt hastalığı ciddi bir göz hastalığıdır

Katarakt Tedavisi

14 Ekim 2022 Cuma 19:57

TURİZMİN SESİ


Bu hastalık türü birçok sebepler doğrultusunda meydana gelir. Bu nedenle katarakt ameliyatı uygulanır. Katarakt tedavi edilmediğinde gözde tamamen görüş kaybının hasıl olmasına neden olur. Ameliyat sonrasında uygun görülmesi durumunda akıllı lens ayrıca uygulanabilir.

 

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt tedavisi ise, isminden de anlaşılacağı üzere meydana gelen katarakt hastalığının katarakt ameliyatı üzerinden tedavi edilmesidir. Katarakt retina dekolmanı hastalığı gibi tedavisi sadece cerrahi müdahale üzerinden uygulanabilir.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Katarakt ameliyatları her zaman gerekmez. İlk olarak hastada gerçek anlamda katarakt hastalığı olduğu tespit edilmelidir. Bu yönde tanı uygulanmalı ve hasta öyküsü alınmalıdır. Akabinde katarakt olduğu anlaşılması durumunda katarakt ameliyatı uygulanabilir. Ayrıca bu durum retina dekolmanı için de geçerlidir.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt direk olarak göz içerisinde yer alan retinanın saydamlığını kaybetmesi sonucunda meydana gelir. Bu durumda katarakt ameliyatından söz edilebilir. Kataraktın temel belirtileri arasında ise hastanın uzak ve yakın mesafeyi net olarak görememesidir.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Katarakt göz hastalığın bazı türleri de mevcuttur. Bu türler ise; lens merkezini etkileyen kataraktlar,lens kenarlarını etkileyen kataraktlar,lens arkasını etkileyen katarakt ve son olarak da doğuştan meydana gelen katarakt türleridir.

Akıllı Lens Nedir?

Akıllı lensler ise göz hastalıkları ameliyatları sonrasında doktor tarafından da uygun görülmesi durumuna direk göz içerisinden uygulanan lens modelleridir. Bu ürünler sayesinde de gözde görüş kalitesi yükseltilebilir.

Akıllı Lenslere Neden İhtiyaç Duyulur?

Akıllı lenslere birçok nedenden dolayı ihtiyaç duyulur. Bu özel ürünler sayesinde gözlerin daha net olarak görmesi sağlanır. Bu nedenle akıllı lensler göz sağlığı açısından da önem arz eder.

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?

Çok odaklı göz içi lens türleri de mevcuttur. Bu ürünler arasında multifokal göz içi akıllı lensler birinci sırada yer alır. Trifokal akıllı mer cekler,akomodatif göz içi akıllı mercekler,EDOF çok odaklı göz içi lens türü söz konusudur. Böylece ameliyat sonrasında garantili olarak göz içi akıllı lens uygulanır. Retina dekolmanları ameliyatlarından sonrasında akıllı lens işlemi yapılır.

Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Akıllı lens operasyonu ise pratik bir şekilde uygulanır. İlk olarak göz içi basıncı ölçülür. Basınç durumu uygun olması durumunda göz içerisinden akıllı lens uygulanır. Bu işlem göz kapakları yukarı ve aşağı yöne doğru açılarak uygulanır.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ameliyat sonrasında ise doktor uyarılarına uyulmalıdır. Ameliyattan birkaç hafta sonrasında göz sağlığının kontrol edilmesi amacıyla yeniden doktor kontrolü yaptırılmalıdır.

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Akıllı lenslerin avantajları arasında fiyatlarının uygun olması,kaliteli olması ve dirençli olmasıdır. Bu nedenle akıllı lensler bugün yoğun olarak tercih ediliyor.

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı lenslerin fiyatları ise medikal firmaları arasında farklılık gösterir. Bu nedenle kaliteli bir medikal firmadan bu ürün uygun fiyattan satın alınabilir.

Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir?

Retina dekolmanları daha çok retinadaki damar yırtılması sonucuna meydana gelir. Ayrıca daha önce gerçekleştirilen katarakt ameliyatları sonrasında da retina dekolmanları ortaya çıkabilir.

Retina Yırtığı Ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı direk olarak yüksek kaliteli cihaz üzerinden teşhis edilir. Gözün retina tabakası mercek altına alınır. Buradan da direk olarak retina dekolmanlarında yırtılma olup olmadığına bakılır. Bu nedenle retina dekolmanı hastalığında olduğu gibi katarakt hastalığında da erken tanı ve tedavi hayati bir önem arz eder.

Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Retina dekolmanlarında risk etkenleri söz konusudur. Bu etkenler arasında gözlerdeki retina tabakasında işlev sorunu hasıl olması,göz sağlığına dikkat edilmemesi,verilen ilaçların düzenli kullanılmaması,yoğun sigara kullanılması tarzında olabiliyor.

Retina Yırtığı Ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı ameliyat üzerinden tedavi edilir. Cerrahi müdahale üzerinden retina dekolman yırtıkları kolayca tedavi edilir. Hasta ameliyat bittiğinde sağlıklı bir şekilde taburcu edilir.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.