22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAYA AT ÇİFTLİĞİ

Türkiye’de ilk defa Nisan 2012 ‘de düzenlenen at ve binicilik fuarı Equist, büyük ilgi ile karşılandı

KAYA AT ÇİFTLİĞİ

26 Ağustos 2012 / 17:47

TURİZMİN SESİ -HANDE KURT


Türklerde at sevgisi herkesçe bilinen bir gerçek. Sızıntı Dergisi’nde  yer alan bir yazının başlığı şöyle idi : “ Tarihin Yükünü Sırtında Taşıyan Kutlu Hayvan “. Mutlaka on-line olarak bulup okuyun .Atlar bizim için efsane varlıklar. Ancak binicilik sporu ,son dönemde daha çok ilgi görmeye başladı.Equist ‘in ziyaretçi sayısından bunu daha iyi anlayabiliyoruz. 2012 Londra Yaz Olimpiyatları’nın sosyal medyada en çok hayranı bulunan ve takip edilen  spor dalı binicilik olarak belirlendi. 

jokey-mehmet-kaya-at-ciftligi1.jpg

Büyükmandıra eski Belediye Başkanı Hülya Gürman  ile  Jokey Mehmet Kaya At Çiftliği’ni ziyaret ettim.Hülya Hanım da çitfliğinde yarış atı yetiştiriyor ,bu spora gönül veren  isimlerden.Mehmet Kaya ile ilgili de bir çok yazı ve röportaj okumuştum. Jokeylik benim kanımda var  diyen  Mehmet Kaya ,at yetiştiricisi bir aileden geliyor.

jokey-mehmet-kaya-at-ciftligi2.jpg

Jokey Mehmet Kaya At Çiftliği’nde atlardan sorumlu Nuh Karakuş Bey ve eşi Zahide Karakuş Hanım ile sohbet ettik ve atlar konusunda bilgi aldık. Çiftlik iki sene önce kurulmuş. Atların güzelliği bir yana oldukça iyi düzenlenmiş bir çitflik. Mehmet Kaya Bey’ in atları , bize çok iyi davrandılar. Dişi atlar ve taylar   misafirleri  öncelikle kokluyor . İletişimleri çok sıcak ve sempatik. Hatta birini sevin diğerini sevmeyin, kıskanıyorlar ,hemen yanınıza geliyorlar. Onları izlemek bile ayrı keyif ve huzur veriyor insana.Nuh Bey, eşi Zahide Hanım ve çocukları Emir Yiğit  ile atlar hakkında konuşurken onların da atları ne kadar çok sevdiğini anlıyorum. Nuh Bey’den binicilik tüyoları da öğrendim. Binicilik bambaşka bir aşk . Saatler nasıl geçti anlamadık. Beyhan, Küçük Sultan , Maradona  ve diğerleri onları izlemek bize çok keyif verdi. “No hour of  life  is wasted that is spent in the saddle “ demiş Winston Churchill . Eyer üzerinde geçirdiğiniz hiç bir saat boşa geçirilmemiştir.
 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.