22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAYAK MERKEZLERİNDE SEZON BAŞLADI

Yedi coğrafi bölgenin tümünde yer alan ve en az beş ay boyunca kayakçılara hizmet verecek olan pistlerde Alp ve Kuzey disiplinlerinin yanısıra snowboard da yapılıyor.

KAYAK MERKEZLERİNDE SEZON BAŞLADI

30 Kasım 2009 / 09:30

TURİZMİN SESİ


Kayak denince akla ilk olarak Uludağ, Palandöken, Kartalkaya ve Kartepe gelse de ismi fazla bilinmeyen daha birçok kayak pisti bulunuyor. Gözde kayak merkezlerinin başında, İstanbul ve Ankara`ya yakın olması nedeniyle Uludağ geliyor. En yakın havaalanına 60 dakika uzaklıkta olan ve Bursa`da Uludağ Milli Parkı`nda yer alan kayak merkezinin kente uzaklığı ise 36 kilometre. Rakımı 1750 ile 2543 metre arasında değişen Uludağ`da kar kalınlığı 3 metreyi bulurken 20 aralıkta başlayan kayak sezonu 20 marta kadar sürüyor.

Merkezde Kuzey ve Alp disiplinleri ile `snowboard da kullanılabiliyor. Doğu Anadolu'daki Palandöken Kayak Merkezi Erzurum`un güneybatısında, Palandöken Dağı`nın kuzey yamaçlarında yer alıyor. Erzurum`a 5 kilometre uzaklıktaki pist havaalanına 20 dakikalık mesafede yer alıyor. Rakımı 2200 ile 3176 arasında değişen, kar kalınlığının 2-3 metreyi bulduğu kayak merkezinde sezon kasım ayında başlayıp nisan ayında biterken Burada da Uludağ gibi Alp ve Kuzey disiplinlerinin yanısıra ``snowboard`` imkanı da var. Uluslararası Kayak Federasyonu FIS'in tescillediği iki kayak pistine sahip merkezde bir ``babylift``, dört telesiyej, bir teleski, bir de ``gondol lift`` var.


ERCİYES, SARIKAMIŞ, KARTALKAYA
İç Anadolu'da, Erciyes sönmüş volkanının eteklerinde yer alan Erciyes Kayak Merkezi Kayseri`ye 25 kilometre uzaklıkta, havaalanına ise 35 dakika mesafede yer alıyor. Rakımı yer yer 3100 metreyi bulan Erciyes`te de sezon bu ay başlayıp nisanda sona eriyor. Kar kalınlığı en fazla 1 metre olan merkezde, her iki disiplinin yanısıra ``snowboard`` imkanı da bulunuyor. FIS`ten tescilli iki kayak pistinde, bir teleferik, iki telesiyej, iki de ``babylift`` kayakseverlere hizmet veriyor.

Doğu Anadolu`da, Kars`ın Sarıkamış ilçesindeki Sarıkamış-Kars Kış Turizm Merkezi kent merkezine 60 kilometre, en yakın havaalanına da 40 dakika mesafede. Rakımı 1750 ile 2543 arasında değişen pistte sezon aralık ayında başlayıp nisanda son buluyor. Kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu 670 hektarlık kayak alanında bir teleski yer alıyor. Bolu Kartalkaya`daki Köroğlu Kış Turizm Merkezi en yakın kent merkezi Bolu`ya 36 kilometre mesafede, en yakın havaalanı Ankara Esenboğa`ya ise 4 saat uzaklıkta. Rakımı 1600 ile 2000 arasında değişen, sezonun aralık ayında başladığı ve kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu merkezde bir telesiyej, iki de teleski yer alıyor.


ILGAZ, DAVRAZ
``Anadolu`nun yüce bir dağı`` olarak şarkılara konu olan Ilgaz Dağı`ndaki Çankırı Kış Turizm Merkezi Kastamonu ile Çankırı illerinin sınırında yer alıyor. Ankara`da olan en yakın havaalanına 203 kilometre mesafedeki merkez, en yakın kent olan Kastamonu`ya 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Rakımı 1600 ile 2000 metreler arasında değişen merkez sadece Alp disiplini için uygun, kar kalınlığı ise yarım metre ila 2,5 metreyi buluyor. Merkezde, bir adet telesiyej, iki teleski hizmet sunuyor.
Isparta ili sınırları içinde yer alan Davraz Kış Turizm Merkezi kente 26 kilometre, Isparta`daki en yakın havaalanına ise 58 kilometre mesafede.
Ankara`ya 447, İstanbul`a 627, Antalya`ya 156 kilometre mesafede yer alan kayak merkezinin rakımı 1650 ile 2350 metreler arasında değişirken aralık ayında başlayan sezon nisanda sona eriyor. Yaklaşık 440 hektarlık alanda her seviyeye uygun uzun parkurlar yer alırken Kuzey ve Alp disiplinlerinin yanısıra ``snowboard`` imkanı da olan merkezde iki ``babylift``, iki telesiyej, bir de teleski hizmet veriyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.