22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAYBOLAN İSTANBUL SERGİSİ PARİSTE

Fransa'da temmuz ayında başlayan "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde, Ara Güler'in 1950 ve 1960 yılları arasında İstanbul'da çektiği siyah ve beyaz fotoğraflardan oluşan "Kaybolan İstanbul" isimli sergi, Paris'te açıldı.

KAYBOLAN İSTANBUL SERGİSİ PARİSTE

10 Eylül 2009 / 10:20

TURİZMİN SESİ


"Avrupa Fotoğraf Evi"ndeki sergi, 11 Ekime kadar açık kalacak. Bu arada, Güler'in, 1940 ile 1980'li yılar arasında siyah ve beyaz çektiği fotoğrafların yer aldığı, Nobel ödüllü romancı Orhan Pamuk'un metinlerini kaleme aldığı "Ara Güler: İstanbul" isimli kitap, Fransa'da satışa çıktı.
"Pacifique" yayınevi tarafından basılan kitapta, Güler'in, 150 siyah beyaz fotoğrafı yer alıyor.

"Türkiye Mevsimi" etkinlikleri kapsamında, Fransa'da 9 ay süreyle, başta Paris olmak üzere 70'i aşkın kentte 400'ün üzerinde sanatsal ve kültürel faaliyetle Türkiye tanıtılıyor. Paris'teki "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde Paris Belediyesi, bu sabah kentin simgesel en büyük ödülü olan "büyük madalyayı ", düzenlenen törenle Ara Güler'e takdim etmişti.
Paris'in Louvre Müzesinde "Osmanlı Kaftanları" ve Grand Palais'de "Çağlar Boyu İstanbul" konulu sergiler, önemli etkinlikler arasında yer alıyor.

"Türkiye Mevsimi", Fransız toplumuna çağdaş Türkiye'nin dinamikleri, yaratıcı farklılıkları, kültür ve mirasının daha iyi tanıt ılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. "Türkiye Mevsimi" etkinlikleriyle iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunluğunun ve tarihi boyutunun öneminin de bir kez daha gösterilmesi amaçlanıyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.