22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAYI GRUBU HEDEF BÜYÜTTÜ

Adam & Eve, GTI Travel Almanya, Hollanda ve Rusya, Kayı Tur ve Sky Havayolları'nın sahibi olan grup, 1 milyar euro ciro ve 1 milyon turist hedefi koydu

KAYI GRUBU HEDEF BÜYÜTTÜ

16 Mart 2010 / 12:58

TURİZMİN SESİ
Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Berlin'de (Almanya) düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda soruları yanıtlarken 2009 yılında 700 milyon euro olan konsolide cirolarını 2010'da 1 milyar euroya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Geçen yılı da iyi geçirdiklerini söyleyen Görgülü “Geçen yıl Türkiye'ye 722 bin turist getirdik. 2010'da, bu rakamı 1 milyona çıkaracağız” dedi. Görgülü, 150 milyon Euro yatırımla 2013 için bir, 2014 için ise iki uçak siparişi verdiklerini kaydetti.

2008 yılının sonunda küresel ekonomik çöküşün ilk işaretlerini aldıklarında erken davranarak fiyat esnekliğine gittiklerini bildiren Talha Görgülü, bu stratejileri sayesinde 2009'u yüzde 35 büyüyerek kapattıklarını açıkladı. Havacılıkta büyümeye devam edeceklerini de söyleyen Talha Görgülü, şu bilgileri verdi: “Sky Havayolları, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın bütün ülkelerine uçuyor. Uçak sayısını geçen yıl 13'e çıkardık ve 2 milyon turist taşıdık. Bu yıl ise dört yeni uçakla filo 17'ye çıkıyor. Havayollarında 2010 hedefimiz 2.5 milyonun üzerinde yolcu taşımak. Yeni alacağımız uçaklarla toplamda 180 kişilik yeni istihdam yaratacağız. Almanya'da da German Sky Airlines adıyla yeni bir havayolu şirketi kurduk. Nisan ayında uçuşlara başlayacak.”

"Fiyat esnekliği sürmeli"
Görgülü, bu yıl Türkiye'de turizmin yüzde 6-8 büyüyeceğini ve fiyat esnekliğinin sürmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin Akdeniz çanağında 2010 sezonu için güçlü ülkelerden biri olduğunu ifade eden Talha Görgülü, şu şekilde konuştu: “Almanya pazarında Türkiye bir numara. İspanya, Yunanistan gibi rakiplerin Euro bölgesinde olması, onlar için dezavantaj yarattı. Mart ayından sonra son dakika satışları başlıyor. İspanya ve Yunanistan son dakikada bizden önce fiyat kırabilir. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Fiyatlar konusundaki esnekliğimizi ve kalitemizi korumalıyız. Türkiye'nin iyi gidiyor olması bizi rehavete sokmamalı.”

"İyiyiz demeye korkuyoruz"
Talha Görgülü, Antalya Havalimanı'nda yabancı turistlerden alınan 15 dolarlık ayakbastı parasının kalkması için sektör olarak çeşitli girişimler gerçekleştirdiklerini bildirdi ve şöyle konuştu: “Bunu beklerken fiyat 15 euroya yükseltildi. Bu, kişi başına 5 euro zam anlamına geliyor. Çok düşük kar marjıyla çalışan tur operatörleri için büyük bir rakam. Artık sektör iyi gidiyor demeye korkuyoruz. Antalya'ya 10 milyon kişi inse 50 milyon euro ek kaynak gelir. Kimse uçağını kendi otoparkına çekemez. Mecburen istenen bedellere katlanıyoruz.”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.