22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAYSERİLİ İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kayseri’de düzenlenen gecede konuşan Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Koordinatör Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, kentten 2012 yılında yapılan ihracatın 1.7 milyar dolar olduğunu açıkladı

KAYSERİLİ İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

27 Ocak 2013 / 08:55

TURİZMİN SESİ

Haber MerkeziKayseri(Anayurt)-  Kayseri Hilton Oteli’nde düzenlenen “AKİB 2012 Yılı İhracat Değerlendirmesi ve 2013 Projeksiyonu Toplantısı”na; Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve aralarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ve Ali Kibar’ın da bulunduğu önde gelen işadamları ile AKİB üyesi ihracatçılar katıldı.
 
İhracatçılara başarı plaketleri verilmesinden önce sunuş konuşması yapan Adnan Ersoy Ulubaş, Kayseri’den yapılan ihracatta 2012 yılında yüzde 10 seviyesinde artış olduğu belirtti. Toplam yıllık 1.7 milyar dolarlık ihracatı yeterli görmediğini belirten Ulubaş, “kent, devlet desteklerinden, teşviklerden yararlanamıyor. 1.7 milyar dolar hiçbir devlet destek alınmadan yapıldı. Sıfır teşvikle bu kadar olur” diye konuştu.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da, ülkenin 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu anımsatarak, Kayseri’nin bu hedefte önemli katkısı olacağına inandığını kaydetti.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.