28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

KAYSERİ’YE KAYAKSEVERLERİN GÖZDESİ RADİSSON BLU HOTEL AÇILDI

Kayak sporu denince ülkemizde akla ilk gelen merkezlerden biri olan Kayseri Erciyes, bölgenin prestijini artıracak yeni oteline kavuştu 

Kayseri’ye Kayakseverlerin Gözdesi Radisson Blu Hotel Açıldı

22 Aralık 2021 Çarşamba 13:49

TURİZMİN SESİ


Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen ve Radisson markasının ilk kayak oteli olma özelliğini taşıyan Radisson Blu Mount Erciyes Oteli 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak kayakseverlerin hizmetine sunuldu.

GÜZEL BİR KAYAK SEZONU GEÇİRMEYİ UMUYORUZ VE 12 AY OTELİMİZİ ÇALIŞTIRMAK İÇİN PROJELERİMİZ VAR

ARTAŞ Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya; “Kayseri’mize, Erciyes’imize hoşgeldiniz. Bu güzel günde bir arada olmak bizim için çok güzel bir anı. 2200 irtifada, -13 derecede sizleri ağırlıyoruz, otelimizin ilk misafirlerisiniz. 2014 yılında Kayseri’ye açtığımız şehir otelimizden sonra Kayseri’mize 2021’de ikinci otelimizi açmış bulunmaktayız. Otelimizde 60 oda, 170 yatak kapasitesi var. Kış sezonunda kar yağmasıyla 15 Aralık-30 Mart arasında çalışacak bir dağ oteli yapma hedefiyle yola çıktık, şükürler olsun bunu başardığımızı düşünüyorum. Erciyes kayak sporu için önemli bir yer.

radisson-blu-mount-erciyes-oteli.jpg

Avustralyalı uzmanlar tarafından tasarlandı. 140 km uzunluğunda piste sahip. Erciyes dağının bütünü, Dünya kapasitesinde bir tesis. Erciyes Kayak Merkezi 3917 m toplam uzunluğunda Erciyes Dağı’na kurulu. En büyük özelliklerinden biri diğer kış destinasyonlarına oranla buraya havalimanından çift geliş gidiş, yarım saatte ulaşım sağlamak mümkün. Otelimizde de yerden ısıtmaya kadar herşeyi düşündük. Güzel bir kayak sezonu geçirmek istiyoruz. Daha sonra oteli 12 ay çalıştırmak için neler yapabileceğimize dair planlarımız var. Sporu destekleyecek neler yapabiliriz, bunları konuşuyoruz ve hepsi proje aşamasında. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız” dedi.

radisson-blu-mount-erciyes-oteli-001.jpg


RUS VE UKRAYNALILARIN GELMESİYLE DOLULUKLARIMIZ ARTACAK

Serhan Çetinsaya; “Rus ve Ukrayna pazarında ciddi bir yatırımımız oldu. 7-8 yıldır fuarlar, organizasyonlar olsun ciddi bir PR ve organizasyon çalışmalarımız oldu. Rusya’dan uçuş sayısını 7 beklerken 1’e düşürdüler. Bu da tabi bizleri etkiledi. Yerli noktasında sömestr hariç zorlanmıyoruz diyemem. Rus ve Ukraynalıların zaman içerisinde gelmesiyle doluluklarımız artacak” dedi.

radisson-blu-mount-erciyes-oteli-003.jpg

RADİSSON BLU HOTEL MOUNT ERCİYES 8. YATIRIMIMIZ DİĞER YATIRIMLARIMIZI PLANLIYORUZ

Çetinsaya; “Radisson Blu Hotel Mount Erciyes 8. otel yatırımımız. Mayıs ayında Radisson markamızla Avrupa Konutları Çamlıvadi de rezidans planlıyoruz. Burası da 9. otelimiz olacak, 10. otel ise 2023 yılı için planlıyoruz. Şubat ayında netleşmiş olacak. Radisson Blu Hotel Mount’un arsasını 2017 Eylül ayında aldık. Onaylı inşaat sürecimizin tamamlanmasıyla 10 ayda bitirdik. İlk bütçe çalışmamızda 10 milyon idi ama daha kaliteli ve üst segmente geçmek istememizle 13 milyona finalde mal etmiş olduk” diyerek sözlerine devam etti.

TOPLAM YATAK SAYISININ %40’INI OLUŞTURACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Serhan Çetinsaya doluluklara da değinerek, “Sömestrde 420 Euro’dan başlayan fiyatlar uygulanacak. Erciyes’in 2,5 milyon ziyaretçisi var. Kayseri’nin doluluk oranı %55, biz toplam yatak sayısının %40’ını oluşturacağımızı hedefliyoruz. İlk yıl için %55-60 arası doluluklar bizim için tatminkar olacaktır. Genel kompleks olarak 3000 metrekare otel alanımız var. Günübirlikte 400 kişi ağırlama kapasitemiz var. Otelde yarattığımız doluluktan ziyade günübirlikçi gelenleri de dahil ettiğimizde 1200 kişinin günlük kullanacağı alan elde etmiş oluyoruz” dedi.

HER TÜRLÜ SPORTİF FAALİYETLERE ÖN AYAK OLABİLİRİZ

Çetinsaya; “Ana mesleğimiz konut ama şu an turizm konuşuyoruz. 8 yaşından beri inşaat sektörünün içerisindeyim. 1980’lerden beri bizim serüvenimiz başlıyor. Şu an ki gidişatla mevcut ve gelecek yatırımlarımızı Radisson ile yapacağımızı ön görüyorum. Beşiktaş Kulübü’nde kadın basketbol şubesinden sorumluyum. Erciyes’te olacak sportif etkinlikler Erciyes AŞ ile olması gerekiyor, tek başımıza yapamıyoruz. Ama spor özelinde Erciyes AŞ önderliğinde burası çok ciddi sporcu çekim merkezi olabilir. Otel yatırımımız baki her türlü sportif faaliyetlere ön ayak olabiliriz ama Erciyes AŞ’ nin bize ön ayak olması ve desteklemesi gerekiyor” diyerek sözlerine son verdi.

radisson-blu-mount-erciyes-oteli-004.jpg


120 BİN EURO HARCAYARAK PİSTE YÜRÜYEN HALI YAPIYORUZ

Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu; “Öncelikle bu projeye başlamamız buraya güzel bir tesis yapalım diğer otelimize gelen misafirleri burada ağırlayalım fikriyle doğdu. Otelin sağ tarafında bir telesiyej var, piste bağlanıyor. 120 bin Euro harcayarak kendi imkanlarımızla piste yürüyen halı yapıyoruz. Bunu gençlerin kayak öğrenmesi için yapacağız.Bizim bütün amacımız spor etkinliklerini de burada gerçekleştirmek. Spor etkinlikleri Erciyes AŞ.’ye ait. Burada sağlık ekipleri ve Jandarma anında müdahale ediyorlar. Rusya ve Ukrayna üzerine çalışmalarımız oldu. Erciyes AŞ ile buraya gelen sayısı 450 bin idi çalışarak bu sayıyı 2,5 milyon kişiye çıkardık, daha da artacağına inanıyoruz. Burada otelin açılmasıyla gurbetçi akını oluyor. Aşağıdaki otelimiz 244 odalı, %92 doluluk oluyor. Bu sezon burada ilk sezonumuz eksiklerimiz varsa bu sezon göreceğiz” dedi.

radisson-blu-mount-erciyes-oteli-002.jpg

GÜNDÜZÜYLE GECESİYLE ERCİYES’İN TADINA VARACAKSINIZ

Radisson Blu Hotel Mount Erciyes Genel Müdürü Menderes Karaküçük; “Benzerleri Japonya ve İsviçre’de bulunan, otelimizin bir özelliği var, açık havuzu var. 40 derece sıcaklıkta yukarda kar yağarken üşümeden jakuzili havuzda Erciyes manzarası izleyebileceksiniz. Bu otelle bunu Erciyes’e kazandırdık. Açık yiyecek içecek alanlarımıza kayağınızla direk gelip, kayağınızı kilitleyip, üşümeden keyifle ızgara, lahmacun, pizza gibi istediğiniz herşeyi yiyebileceksiniz. Gece kayağı yapmayanlar için gün bitince çeşitli etkinlikler, showlar düzenlemek gibi planlarımız var. Kayak için Erciyes’e gelenlere sıkılmadan gündüz ve geceyi geçirmesi için olanaklar sunup, bunu dünya standartlarında bir kalitede sunabileceğiz” dedi.

OMICRON VARYANTININ TURİZMDE DARBEYE SEBEP OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Karaküçük virüs ile ilgili sorulan soruya ise, “Burada ortalama 65 personelimiz olacak. Omicron varyantı ile ilgili uzmanların açıklamalarını takip ediyorum. Deltadan daha tehlikesiz bir varyant olduğunu açıkladılar. Elimizde bir bilimsel veri olmadan paniklemenin anlamı yok diye Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Bu varyantın turizmde bir darbeye sebep olacağını düşünmüyorum. İnsanlar bu varyantlardan çok bunaldı ve normal hayatlarına dönmek istiyorlar. Ben bu sebeple doluluk oranlarımızın artacağına inanıyorum” diyerek cevap verdi.

radisson-blu-mount-erciyes-oteli-005.jpg

ARTAŞ GRUBU, RADİSSON BLU MOUNT ERCİYES’İ TURİZME KAZANDIRDI

Artaş Grubu, Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kayseri - Erciyes' te 2200 metre irtifada konumlanan Radisson Blu Mount Erciyes'i turizme kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

KAR YAĞARKEN ERCİYES MANZARASINDA SICAK HAVUZ KEYFİ

Kar yağarken panoramik Erciyes manzarasına karşı açık havuzunda misafirlerine sıcak havuz keyfi sunan Radisson Blu Mount Erciyes, bu ayrıcalığı ile Türkiye'de tek olma özelliğini taşıyor.

KAYAKÇILARIN GÖZDESİ

Dünya standartlarındaki pistleri ve eşsiz doğasıyla her türlü ihtiyacı ve beklentiyi fazlasıyla karşılayabilen tesisin dünya çağında kayakçıların gözdesi olarak Kayseri turizmini çok daha ileri safhalara taşıyacak.

13 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA HAYATA GEÇİRİLDİ

Kayak tesisi konusunda dünyadaki rakipleriyle yarışan Erciyes, konaklama açısından da dünya standartlarında bir otele kavuştu. Artaş Grubu tarafından 13 Milyon dolarlık bir yatırım ile Kayseri turizmine kazandırılan Radisson Blu Mount Erciyes, 16'sı süit olmak üzere 60 oda ve 170 yatak kapasitesine sahip. İki ayrı restorantı, bir lounge, spor salonu, spa ve yüzme havuzlarıyla misafirlere mükemmel bir deneyim yaşatmayı amaçlayan otel, aynı anda 400 kişiye kadar hizmet verebilecek son derece şık ve zarif restoranlara sahip. Misafirler kayakla doğrudan ulaşılabilecekleri açık restoranda rafine lezzetlerin keyfine Erciyes manzarası eşliğinde varabilecek.

radisson-blu-mount-erciyes-oteli-006.jpg

KIŞ SPORU TUTKUNLARI İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ

Avusturyalı uzmanlar tarafından planlanan Erciyes Kayak Merkezi Türkiye'nin ve dünyanın en önemli kayak merkezleri arasında gösterilmektedir. 140 kilometre uzunluğunda piste sahip olan merkez; çocuklardan olimpik sporculara kadar her seviyede kayak sporu tutkununa hitap edebilmekte, 2100 ve 3400 metre irtifalar arasında bulunan bu pistleri ile aynı zamanda Avrupa'nın en yüksek irtifadaki pistleri arasında yer almaktadır.

DÜNYANIN EN GENİŞ KAYAK MERKEZİ YOLUNA SAHİP

Dünyanın en geniş kayak merkezi yoluna da sahip olan Erciyes'e ulaşım da oldukça kolay.

KOLAY ULAŞIM

Kayseri şehir merkezinden 25, Kayseri Havaalanından 30 dakikada bölgeye ulaşım sağlanabilmektedir.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.