22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KAZAKİSTANIN’IN ÇAĞDAŞ SANATI

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire’de 17- 27 Aralık arasında Kazakistan’ın Çağdaş Sanatı isimli sergisi ziyaret edilebilir

KAZAKİSTANIN’IN ÇAĞDAŞ SANATI

18 Aralık 2015 / 16:07

TURİZMİN SESİ

Serginin amacı, zengin ve kendine özgü kültür ve sanatı ile Kazakistan’ı tüm dünyaya tanıtmaktır. Bağımsızlığını kazandığı ve egemenliğini kurduğu günden beri ülkenin ekonomik, politik ve kültürel yaşantısında önemli değişiklikler yaşanmıştır. Kültür ve sanat dahil olmak üzere tüm alanlarda hızlı gelişme, dinamikleri ile bağlanan ülkenin maneviyatında ve özel sektör ile ulusal kimlik ve bilincinde bir artış gerçekleşmiştir. Devlet, ulusal sanatçılar için kalıcı bir müşteri olarak hareket etmiştir. Yeni düşünce akımları ve okulları ile yenilikler güzel sanatlar alanında zamanla ortaya çıkmaktadır ve ülke kültürel mirasını ve geleneklerini özenle korumaktadır.

modern-kazak-sanati-sergisi,istanbul-arkeoloji-muzeleri-darphane-i-amire.jpg
 
Tarihi resimler ve günlük yaşantı sahneleri, portreleri, manzara resimleri, iç mekanlar ve natürmortlar geniş bir sanatsal renk ustalığı ile geliştirilmiştir. Sanatsal toplulukların coğrafi konumları da genişlemekte ve yeni isimler zamanla tanınır hale gelmektedir.Kazakistan’ın sanatsal çalışmaları, Ulusal sanatçılar hikayemizi, Kazakistan insanını, yaşantımızı ve tarihimizi, Kazak bozkırlarının büyüsünü, Kazak kadınlarının güzelliğini ve göçebelerin altsoylarının özel felsefesini dünyaya anlatmaktadır.
 
Contemporary Art Of Kazakhstan
The Art Gallery HAS SANAT presents Contemporary Artof Kazakhstan Exhibition, which has already passed a long way The aim of the exhibition is to acquaint the entire World with Kazakhstan through its rich distinctive culture and art. Significant changes have taken place in the country’s economic, political and cultural life since it gained its incedependence and established its sovereignty. There has been an overall increase in spirituality in the country, connected with Dynamics of its rapid development in all areas, including culture and art, an increase in national consciousness and identity as well as private business.
 
The state acts as a permanent customer for national artists. New trends and schools of thought as well as innovations are appearing over time in the fine arts, and the country is maintaining its cultural heritage and traditions with care. Historical paintings and daily life scenes, portraits, landscapes, interiors and still life all have been developed along with a broad mastery of the artistic palette. The geographical location of artistic communities is also expanding, and new names are becoming known all the time. The artistic Works of Kazakhstan! National artists are telling the World our story, the Kazakhstan people, our life and history, the magic of the Kazakh steppe, the beauty of Kazakh women and the speific philosophy of the descendents of the nomands.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.