22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KECHI SAILING BİR İLKE İMZA ATTI

Türkiye'nin ilk one design regatta'sında tekne üretiminde dünya lideri olan Azimut- Benetti Grubu`nun Türkiye`deki üretim ortağı Sirena Marine'in, Barca dell'Anno - Yılın Teknesi Ödülü'ne layık bulunan teknesi Azuree'lerle yarıştırdı

KECHI SAILING BİR İLKE İMZA ATTI

14 Haziran 2011 / 10:09

TURİZMİN SESİ


Türkiye'nin en iyi yelken okullarından olan Kechi Sailing, bir ilke ilke imza atarak Bosch'un üst düzey yöneticilerinden oluşan yelken takımlarını, Türkiye'nin ilk one design regatta'sında tekne üretiminde dünya lideri olan Azimut- Benetti Grubu`nun Türkiye`deki üretim ortağı Sirena Marine'in, Barca dell'Anno - Yılın Teknesi Ödülü'ne layık bulunan teknesi Azuree'lerle yarıştırdı.

Kechi Sailing'den aldıkları eğitimle yelken takımlarını kuran Bosch Grubu'ndan 15 çalışan 3 adet Azuree 40 ile 10 Haziran Cuma sabahı saat 8:40'da Fenerbahçe Setur Marina'dan, kıyıdakilerin rüzgarınız bol olsun dilekleriyle Trilye'ye doğru demir aldı. 3 tekne turuncu, beyaz ve sarı olmak üzere 3 guruptan oluşuyordu. Renklerden de anlaşılacağı gibi her gurup kendi renginden olan Kechi Sailing'e ait Azuree marka tekneyle yarıştı. Kechi Sailing'in deneyimli kadrosunda yer alan Süleyman Er Beyaz Takıma, Ateş Yığın turuncu takıma, Caner Özkan ise sarı takıma kaptanlık etti.

Cuma öğleden sonra sorunsuz ve keyifli geçen bir yolculukla Trilye limanına ilk giren takım 17:40 da beyaz takımdı. Onu saat 17:55'te turuncu, ve 18:10 da Sarı takım izledi. Fenerbahçe Setur Marina'dan start alan yarışta başlangıçta yarım saat hava kaldı. Daha sonra kuzey batı'dan esen güzel bir karayel ile apaz ve geniş apazla Trilye rotasına girildi.

Yarışta 1. Sırada yer alan beyaz takım Bozburun açıklarında biraz mücadele verdi ve bu mücadele diğer takımların ona yetişmesine neden oldu. Daha sonra Güneydoğu'dan esen bir Keşişleme ile rüzgar yön değiştirdi ve anemometreler 12-14 knotı gösterirken tekneler Trilye önlerinde finishe girdi.

Tanrıların ağacı zeytin ülkesi, mavi ve yeşilin el ele verdiği, kiremit tepeleri andıran dam örtülü Trilye, yarışmacılara bir gece güzel bir ev sahipliği yaparak, sabah saat 8:40'ta onları liman ağızından verilen startla dönüş rotasına girdiler.

Tekneler apaz ve geniş apazla saatte 21 deniz mili hızla esen karayel ve günbatısı rüzgarlarının yardımıyla ortalama 8 deniz mili rüzgarla (14:15 Beyaz takım, 14:59 Turuncu takım ve 15:01'te sarı takım) Fenerbahçe'de finishe girdiler.

Setur Marina'da Kechi Sailing ekibinin şampanyalı kutlamasından sonra sertifikalarını alan takım üyeleri tadı damaklarında kalan bu maceranın devamını dileyerek ayrıldılar.

Start verilirken uğurlayanların rüzgarınız bol olsun dileği yerini buldu ve Fenerbahçe-Trilye-Fenerbahçe rotasında rüzgarın batıdan esmesiyle hızlı bir 2. Ayak yapıldı.

Her 3 takımında oldukça keyifli saatler geçirdiği yarışın organizasyonunu yapan Kechi Sailing Genel Müdürü Süleyman Er: “Eğlenceli, çekişmeli ve oldukça keyifli bir regetta olması, bizleri ileriye dönük daha cesaretli bakma noktasına getirdiği için sevinçliyiz.” dedi.

İKİ ETAP DAHA YAPILACAK
Her yıl düzenlenmesi planlanan "Azuree 40 One Design Regatta" 3 etaptan oluşuyor. 10-11 Haziran tarihlerindeki ilkine "Bahar Etabı" adı verildi. Daha sonra Marmara Adası rotalı "Yaz Etabı", son olarak da Yalova rotalı "Güz Etabı" organize edilecek.

Azimut Benetti Grubu'nun Türkiye'deki üretim ortağı olan Sirena Marine tarafından üretilen ve Barca dell'Anno'da "Yılın Teknesi" seçilen Azuree 40'larla Marmara seyri Bosch çalışanlarına güzel ve keyifli zamanlar yarattı.

Kechi Sailing Hakkında
1998 yılında İstanbul Dragos bölgesinde kurulan Kechi Sailing, eğitimde; amatör denizciliğin ülkemizde daha da gelişmesi, yelkenin bireylerin günlük yaşantılarının bir parçası olması amaçlarıyla birleşen, yelken sporunda ve denizcilikte en az 30 senelik deneyime sahip ve her biri kendi alanında uzman bir ekiple yılın her günü yelken sevdalılarına hizmet veriyor. Uluslararası eğitim kurumlarından ISPA (International Sailing and Power Academy)'nin Türkiye temsilcisi olan Kechi Sailing eğitim sisteminde Türkiye Yatçılık Federasyonu'nun yelken programlarını esas alan eğitim programlarını kurguluyor.

Yat kiralama ve Tekne Turları Kechisailing'in ana faaliyet alanlarının başında gelmekte olup, geniş ve yeni model tekne filosuyla İstanbul başta olmak üzere Bodrum, Göcek'te , günlük ve haftalık yat kiralama hizmeti vermekte. Tekne Filosu İstanbul Boğazına ve Prens adalarına yakın konumda olması avantajıyla, her gün sizlere özel tekne programları da (mehtap gezisi, adalarda brunch ve her türlü yelken hediye paketi ve yelken hediye çeki uygulamaları ) yapılmaktadır. Yarış Yelkenciliği olarak; TAYK , İYK ve KOG trofelerine iştirak ederek , öğrencilerimizi ve kurumsal ekiplerimizi teknelerimizle yarıştırmak Kechi Sailing yatçılık okulunun en önemli faaliyetlerinden.

Kechi Sailing'le ilgili her türlü bilgiyi www.kechisailing.com  sitesinden edinebilirsiniz

Azuree, Daha fazlasını arayanlar için başta America's Cup için olmak üzere pek çok rüya yelkenlinin tasarımına imza atan Giovanni Ceccarelli, Türk ve İtalyan mühendislerden oluşan ekiple seyir keyfini performansla buluşturan, ilerici tasarımı ile kalıpların dışına çıkan Azuree'yi yarattı.

Azuree yenilikçi gövde tasarımı sayesinde geleneksel tekne boyut oranlarının dışına çıkıyor. Azuree 40 ve Azuree 33 arkaya doğru daralmadan devam eden ve segmentlerindeki en geniş gövde ve kokpitle rakiplerinden ayrışıyor. Kolay ve az kişiyle kontrol edilebilmesi, ve segmentlerindeki diğer teknelere oranla daha hızlı olması ile yelkenseverlere performans ve yelkenli keyfini bir arada sunuyor.

Azuree, Azimut motoryatlarının da üretildiği, ileri teknoloji üretim yöntemlerinin kullanıldığı Bursa Orhangazi'deki 100 dönüm üzerine kurulu, 30.000 m2 kapalı alana sahip, dünya standartlarındaki Sirena Marine tesislerinde üretiliyor.

Vakum infüzyon metodu ve vinilester reçine ile üretilen tam sandviç gövde, tüm direk ve salma bağlantıların yapısal iskelete bağlanmasıyla oluşan sağlamlık ve homojen kuvvet dağılımı Azuree'nin tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor. Azuree'nin her iki modelinin de karbon versiyonlarının olması ve yapısal iskeletindeki karbon-hibrid takviyesi de Azuree'yi rakiplerinden ayırıyor.

Segmentindeki diğer teknelerden daha geniş olan iç hacmi, farklı tasarımı ve işçiliği ile ayrılan Azuree, 1998 yılından bu yana yelkencilik eğitimleri ve tekne kiralama hizmeti sunan Kechi Sailing tarafından da tercih edildi. Tüm eğitim filosunu Azuree Serisi ile yenileyen Kechi Sailing, yelken meraklılarının, denizle ilk buluşmalarını ödüllü Azuree'lerle gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu çözüm ortaklığı ile Türkiye'de bir ilke imza atarak Azuree 40'larla Türkiye'nin ilk one design (eş teknelerle) regattasını gerçekleştirdi.

Azuree 40 one design company regatta 2011 I. Etap (Trilya )
Organizasyon : KECHI YATÇILIK
TİP : Company Regatta
Event : One design
Tekne tipi : Azuree 40
Tekne yapım yılı : 2011
Yelken cinsi /markası : Elvström ACL
Ekip : Bosch Kurumsal
I.ayak Start zamanı : 10 Haziran 2011 10 00
Start Hattı : Degaussing şamandrası sancakta bırakılacak
şekilde oluşturulacak hat
Finish zamanı : 10 Haziran 2011 18 00 en geç Trilye Liman Ağızı
2. ayak startı : 11 Haziran 2011 08 00 Trilye Liman Ağızından start

2. ayak finish : 11 Haziran 2011 17 00 Fenerbahçe Degaussing
şamandrası iskelede finish hattı
Ödül : Ödüller aynı gün SETUR MARİNA F-6 Pontonunda verilecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.