22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KEFKEN ÇEVRE YAZ KAMPI

Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre ve Yaz Kampı 23 Temmuz Cumartesi günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ağırladı

KEFKEN ÇEVRE YAZ KAMPI

25 Temmuz 2011 / 12:47

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Yedi yıldır Türkiye'nin birçok şehrinden ve dünyanın pek çok ülkesinden 32 bin 200 gence keyifli bir tatilin yanında yeni ufuklar açan, her yıl yaklaşık 5000 genci ağırlayan Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre ve Yaz Kampı 23 Temmuz Cumartesi günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ağırladı.

Kefken Çevre Yaz Kampı'nın yurt dışından gelen misafirleri Makedonya ve Fas'tan gençler ile İstanbul dışından kampa katılan Diyarbakırlı gençler,Beyoğlu gençliği ile birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı kamp girişinde karşıladı .

Bütün gençlerle tek tek ilgilenen vali ve belediye başkanı ,onlarla kısa sohbetler etti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,kampı gezerek bilgi aldı. Gençlerin halk oyunları, müzik dinletisi, tiyatro oyunu ve performans gösterileri , onları izlemeye gelen velileri ile birlikte büyük bir coşku ile takip edildi.

Öğrencilerin gösterileri sonrası bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu , “ Bizim için için mutlu ve çok heyecanlı bir gece, müstesna, benim unutmayacağım gecelerden biri olarak hafızama kaydedeceğim.” dedi.

Sözlerine “ Gençlerle birlikte olmak çok güzel, bence enerji almak için , biraz heyecana,biraz motivasyona ihtiyacınız olduğunda gençlerin yanına gitmek gerekiyor.” diyerek devam etti.

Diyarbakırlı öğrencilere kampa katılımları ve gösterdikleri performans nedeniyle verilen madalyaları takarken duygu dolu anlar yaşayan Vali Hüseyin Avni Mutlu , Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı Kefken Çevre Yaz Kampı çalışması nedeniyle tebrik etti.
Makedonya'dan ve Fas'tan kampa katılan gençlere madalyalarını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan taktı.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “ Bu kampta sekizinci yılımız, bu kampı başlatırken hayallerimiz ve hedeflerimiz vardı. Bunlar iki taneydi.Birincisi tabiki İstanbul'da özellikle Beyoğlu'nda parklarımız, bahçelerimiz,çevre imkanlarımız az. Bizim yavrularımızın da bu tatil imkanlarına ve özellikle bu yeşilliğe,denize ihtiyaçları vardı. Öncelikle bunu hakediyorlardı. Yavrularımız için bir fırsattı. Bu fırsata kavuşmuş oldular. İkincisi bütün medeni ülkeler, gelişmiş ülkeler gençlerin bu tip kamplara gitmesine fırsat tanıyorlar. Eğitim sadece dört duvar arasında onlara bilgi yüklemek ile olmuyor. “ dedi.


Bol oksijenin ve yeşilin tüm tonlarının hakim olduğu doğa harikası Kefken'deki yaz kampına, yaşları 14-18 arası değişen gençler katılıyor. Sadece Beyoğlu gençleri değil,Türkiye'nin bütün illerinden ve yurt dışından da gençlerin Beyoğlu Belediyesi'ne başvurusu ile katılabileceği kamp için Turizminsesi ekibinin konuştuğu gençler “ Bize çok şey kattı, yeni arkadaşlıklar edindik, yeni şeyler öğrendik.

Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'ı çok seviyoruz.” dediler. Fas'tan kampa katılan Taha Benabdelaziz ,”Türkiye çok güzel bir ülke. Bazen dil problemimiz oluyor ama herkes iletişimi bir şekilde sağlıyor. Herkes çok yardımcı oluyor. “dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.