23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KEMER ALTIN NAR FESTİVALİ BAŞLADI

Festival açılışının ilk gününde start alan Kortej, binlerce kişinin meraklı bakışları içerinde PTT önünde başlayıp Liman Caddesini geçerek Ralli Servis alanında son buldu

KEMER ALTIN NAR FESTİVALİ BAŞLADI

15 Haziran 2009 / 10:38

TURİZMİN SESİ


6.Kemer Altın Nar Altın Festivali muhteşem bir kortejle başladı. Festival kortejine bölgede bulunan tatil köyleri ve otellerin animasyon ekipleri ile Kemer'de bulunan spor kulüpleri ile Festivale katılan çok sayıda sanatçı katıldı. Festival kortejini yüzlerce basın mensubu takip etti.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile birlikte,Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Anatürk, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Bilici kortej önünde yürüyerek halkı selamladı. Festivale katılan konuk sanatçılar Jeepler üzerinden halkı selamlarlarken, sağlı sollu caddeleri dolduran vatandaşların alkışları ile belirlenen güzergâh üzerinde yollarına alkışlarla devam ettiler.

Festivalin ilk gününde korteje gelerek festivale konuk olan Bedia Akartürk, Melda Duygulu, Yeliz Yeşilmen, Ekin, Recebim, Berkant, Kartal Kaan, Burhan Topal, Nazan Şoray, Göknür Onur, Hamiyet, Seyyal Taner, Nil Burak, Ercan Akışık, Zeynep Mansur, Pınar Altıok, Selçuk Alagöz, Müşerref Akay, Mina Koşan, Ege, Fatih Mühürdar, Zerrin Özer, Murat Erdoğan ve Ozon Orhon korteje katılan sanatçılardı. Vatandaşlar ekranlarda gördükleri sinema ve ses sanatçılarını görebilmek ve onları ellerini sıkabilmek ve resim çektirebilmek için âdete birbirleri ile yarıştılar.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,1994-1999 yılları arasında 5 sene boyunca düzenledikleri Altın Nar Festivallerinin hala akıllarda yer edindiğini belirtirken, Kemer'in tanıtımına ciddi bir katkı sağlayan bu organizasyonların bu yıl olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Gül, sanatçıların Kemer'e ayrı bir sevgi duyduğunu da ifade ederken, katılımlarından dolayı tüm sanatçılara teşekkür etti.

Başkan Gül, “ Kemer bugün muhteşem bir gün yaşıyor. Kemer'in gerçek anlamda Festival özlemini gidermeye çalışıyoruz. Bugün kortej ile başlayan 6. Altın Nar Festivalimiz hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile devam edecek. Festivalimizin tanıtıma büyük katkı sağladığı ortadır.” Dedi.

Korteje Kimler katıldı?
Korteje Mehteran Takımı, Plaj Hentbol Mi,lli Takımı, Metropolitan Dans Grubu, Güzellik Yarışmasına katılacak olan güzeller, Berke At Çiftliği, Kemerspor Kulübü, Kemer DEnduro Motosiklet Kulübü, Orange Qountry Otel, Clup Med Tatil Köyü, İnferno Disco, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kemer Resort Hotel, Rose Hotels, Aura Disco, Armelit, Ottoman Spa Center, Clup Rai,Gazinatep Üniversitesi, Antalya Büyükşehir Bando Takımı, Mint Yapım, Kemer Yat Yelken Kulübü, Meder Resort Otel, Limak Limra Otel, Bolu Armelit, Daima Resort, Grand Haber Otel, Garden Resort Otel, Aydın Armelit, Özkaymak Marina Otel, Palmet Resort Otel, Santana Dondurma, Yeşil Kemrspor Külübü, Sport Cafe, Amerikan Kültür Derneği, Şelale Restaurant, Ginza Tur ve sanatçıların yer aldığı dorseler katıldı.

Kimler dereceye girdi?
Kortej sonrası dereceye girecek olan ekipleri ise jüri üyeleri Kemer'li turizmci ve esnaflardan oluşan İsmail Taşdeniz, Özhan Erkal, Şükrü Çelik, Savaş Minta, Zekiye Muşlu, Bülent Terlemez, Karikatür Sanatçısı Süleyman Gök belirledi. Dereceye girenlerin belirlemesinde bir hayli zorlanan jüri üyeleri yaptıkları oylamalar sonrasında birinciliği Kemer Enduro Kulübü, ikinciliği İnferno Disco ve üçüncülüğü de Orange Quantry Otel aldı. 

 

Başkan Gül'den sanatçılara ve basına “ Hoş geldiniz kokteyli.”
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, kortej sonrası Kuğulu Park'ta festivale katılan sanatçılara ve basın mensuplarına bir hoş geldiniz kokteyli verdi. Başkan Gül ve eşi Muazzez Gül sanatçılar ve basın mensupları ile bir bir ilgilenirken, kokteylde katılımcılara ekmek arası köfte de ikram edildi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, kokteyl öncesi son günlerde tartışmalara neden olan Aşk Yağmuru heykelinin de yeni yeri olan Kuğulu Parkta açılışını gerçekleştirildi. Festivale katılan sanatçıların ve basının önünde bir konuşma yapan Başkan Mustafa Gül, “ Aşk Yağmuru adlı heykelin yerinin Kuğulu Park olduğunu defalarca söylemiştim. Bu heykelin yerinin çınarlı kavşak olmadığını her defasında ilettim. Seçimleri kazanıp göreve geldikten sonra da heykeli eski yerinden alıp yeni yerine taşıdık. Hayırlı olsun.” Dedi. Aşk Yağmuru adlı Heykel yeni yerinde Kuğulu Park'ta havuz içerisindeki yerini festivale katılan sanatçıların alkışları içerisinde yer aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.