22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KEMER’Lİ SANATÇIDAN ADALET TANRIÇASI

Antalya Adliyesi” nde Nagehan Elibol Ertuna tarafından yapımı tamamlanan yüksek kabartma rolyef Adalet tanrıçası “Themis” duvardaki yerini aldı.

KEMER’Lİ SANATÇIDAN ADALET TANRIÇASI

05 Haziran 2009 / 10:00

TURİZMİN SESİ


Antalya'nın yeni yapılan ve açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen “Antalya Adliyesi” nde , Kemer'de faaliyetini sürdüren Nage Seramik Atölyesi sahibi sanatçı Nagehan Elibol Ertuna tarafından yapımı tamamlanan yüksek kabartma rolyef Adalet tanrıçası “Themis” duvardaki yerini aldı.

Adliye Binasına yapımı talep edilen Adalet Tanrıçası “Themis” için kendisinin yoğun bir şekilde çalıştığını ve özel bir tasarım gerçekleştirdiğini ifade eden seramik sanatçısı Nagehan Elibol Ertuna, “ Beş ay önce Antalya'da yeni adliye binamıza bir Adalet tanrıçası rolyefi yapılması için talepte bulunuldu.

Bende bunu kabul ettim. Kemer'de bulunan atölyemizde yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonrasında eser ortaya çıktı. Kendi tasarımım olan ve Adaletin simgesi olan “Themis” şu anda Adalet sarayında yerine aldı. Eserimizin yüksekliği 1.90 ve eni de 1.50 mt. “dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.