23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KENDİMİZİ YENİÇAĞA UYARLIYORUZ

Türk otelcilik sektörünün mihenk taşlarından Divan İstanbul Otel'i, Kültür ve Turizm Müsteşarı Özgür Özaslan, üst düzey bürokratlar ve tüm Koç Ailesi'nin de katıldığı tören ile kapılarını yeniden açtı

KENDİMİZİ YENİÇAĞA UYARLIYORUZ

14 Eylül 2011 / 20:40

BORA ÖZGEN- TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç:
“Divan Grubu olarak ilk günkü ilkelerimize ve geleneklerimize sadık kalarak kendimizi yeniçağa uyarlıyoruz”.Otelin açılış töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, yarım asırlık geçmişi olan Divan Grubu'nun Türk otelcilik sektöründe bir ekol olduğuna dikkat çekerken, “Divan Grubu olarak ilk günkü ilkelerimize sadık kalarak kendimizi yeniçağa uyarlıyoruz” dedi. Türkiye'nin tamamı yerli sermaye ile kurulmuş ilk beş yıldızlı otel olma özelliğini taşıyan Divan İstanbul, dünyanın en önemli mimarları arasında gösterilen Thierry W. Despont tarafından 2 yıllık bir sürede gerçekleştirilen renovasyon çalışmasının ardından hizmete girdi. Tüm Koç ailesinin hazır bulunduğu açılış törenine Kültür ve Turizm Müsteşarı Özgür Özaslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra Koç Holding yöneticileri de katıldı. Mustafa V. Koç: “Divan İstanbul, 56 yıl önce 6 milyon liraya mâl olmuştu, bugün yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla oteli yeniden inşa ettik…”

Kurdele kesiminin ardından düzenlenen törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Divan İstanbul'un Türkiye'nin ilk zincir oteli olduğunu belirtti. Mustafa V. Koç, Divan İstanbul'un İstanbul'un yarım asırlık tarihine tanıklık eden, kentin sosyal yaşamının çok değerli bir hafızası ve en önemli yapılarından biri olduğuna dikkat çekerken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Divan'ın kuruluş hikayesi, 56 yıl önce dedem Sayın Vehbi Koç'un gelişen işleri, uluslar arası ticari ve sanayi ilişkileri nedeniyle İstanbul'a her gelişinde yaşadığı otelde yer bulma sıkıntısının, yurtdışından gelen bütün işadamları için de aynı olduğunu fark etmesi üzerine başlamıştı. Kendisi Elmadağ'da apartman yapmak için satın aldığı arsaya modern bir otel yaptırmaya karar verdi. Tamamen Türk emeği ve sermayesiyle yapılacak otelin adı da herkese açık bir yarışma ile belirlendi. İstanbul'un yarım asırlık tarihine tanıklık eden, kentin sosyal yaşamının çok değerli bir hafızası ve en önemli yapılarından olan Divan İstanbul, 56 yıl önce 6 milyon liraya mâl olmuştu. Bugün yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla oteli yeniden inşa ettik. Burada, İstanbul'un mimari ve kültürel zenginliğini Divan'ın uluslararası servis ve hizmet kalitesi ile yeniden buluşturuyoruz.”


Kadir Topbaş: “Tarihe tanıklık ediyoruz…”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada “Divan İstanbul'un ikinci baharını yaşamak için bugün birada tarihe tanıklık ediyoruz” dedi. Divan İstanbul'un çağa ayak uydurarak modernliği ile tekrar gündeme geldiğine dikkat çeken Kadir Topbaş, “Geçmişte İstanbul'da Divan'ın da aralarında bulunduğu 3-5 otel vardı. Şu anda gururla ifade etmek isterim ki kentimiz 106 bin yatak kapasitesine ulaşmıştır. 7 yılda 630 otelin yapıldığı bir şehirde birlikteyiz. Dünyanın gelişmesini hayranlıkla izlediği bir şehirde yaşamaktayız” dedi.


Özgür Özaslan: “Divan İstanbul parlayan bir yıldız…”
Konuşmasında İstanbul'un dünyanın yükselen değerlerinden biri olduğunu aktaran Kültür ve Turizm Müsteşarı Özgür Özaslan ise konuşmasında, “İstanbul'un hem kültürel anlamda hem turizm anlamında yaptığı yatırımlarla ayrı bir marka değeri var. Divan'da bu tablo içerisinde parlayan bir yıldız” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından oteli gezen davetlilere, yapılan yenileme çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
www.divan.com.tr  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.