22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KEŞAN’A BİYOLOJİK ARITMA SİSTEMİ

Mehmet Özcan;Ana kolektörleri ve Katı Atık bertaraf Tesisleri’nin temelini Eylül ayı içersinde aynı gün yapmayı düşünüyoruz

KEŞAN’A BİYOLOJİK ARITMA SİSTEMİ

28 Ağustos 2012 / 13:44


TURİZMİN SESİ


Erdoğan Demir
Keşan(Anayurt)- Keşan Belediyesi’nin biyolojik arıtma sistemine kullanılacak ana kolektör hattı ile ilgili yaptığı ihalenin sonuçlanmasının ardından Pazartesi günü ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladı. İmzalanan sözleşmeyle Ana Kolektör hattında 6.508 metre beton boru döşenecek.Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Meclis Üyeleri; Erdoğan Gümülcinelil, Ercan Ersoylu, İlhan Boz, Yılmaz Karataşoğlu, Yılmaz Başol, Serdar Dinçer, Alemdar özbay ve Erol Meyva ile CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ve Star Teknik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sahibi Mahmut Cankara katıldı.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, şu an kendisi için önemsediği büyük bir proje ihalesinin sözleşmesi için bir araya geldiklerini belirterek “ Bildiğiniz gibi geçen dönem 2006- 2008 Ağustos ayına kadar Keşan şehir içi kanal şebeke çalışmalarını hayata geçirdik bitirdik.Ama bu projenin devamı vardı. Devamında atık su arıtma tesislerini yapmak vardı.

Bu bağlamda da geçen yıl Mayıs ayında meclisten aldığımız bir kararla Keşan Atık Su Arıtma Tesisleri’nin Ergene’yi kurtarma operasyonu doğrultusunda DSİ’nin yetkilendirilmesi sonucu Edirne DSİ XI. Bölge Müdürlüğü ile Keşan Atık Su Arıtma Tesisleri’nin yapım işi sözleşmesini imzaladık. Dsi 2013 yılı sonuna kadar bize bu tesisleri işler vaziyette teslim edeceklerini taahhüt etti.Bu arada bizim de taahhüdümüz arıtma tesislerine kadar 2006-2008 yılları arasında yaptığımız kanal şebekelerinin ana büyük borularını kollektör dediğimiz ana büyük borularını arıtma tesislerine kadar götürmek bizim işimizdi. Biz de bu ana kadar yaptığımız çalışmalarla önce İller Bankası’ndan finansmanını sağladık. Yaklaşık 3 Milyon TL bir kredi çıkarttık. Daha sonra projemizi ihaleye çıkardık. 4 firmanın girdiği ihale sonuçlandı.Yasal tebligat süreleri sonunda bugün de sözleşmeyi imza safhasına geldik. Basının da takip ettiği gibi Ana Kollektör ihalesine 4 firma katıldı.

4 firmadan mevzuata göre yapılan değerlendirme sonucunda Star Teknik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 1 milyon 490 Milyon TL 330 Kuruş artı KDV ile ihaleyi kazandı. Bu ihale kapsamı içersinde şu ana kadar yapılmamış olan İpsala ve İstanbul Yolu üzerindeki sanayi tesis alanlarının kanalizasyonları da ilave edilecektir. Sonuçta ana kollektörlerin imalatı bitip arıtma tesisleri devreye girdiğinde şehircilik açısından ve çevre açısından belediyemiz Keşan’a tam anlamıyla büyük bir hizmet getirmiş olacaktır. Onun için önemsediğim bir projeydi. 2004 yılında işbaşına geldiğimizden beri bugüne kadar bunları takip ettim ve sonuçlandırma aşamasına da geldik.Tabi bu ana kollektörlerin imalatı şehir içi gibi vatandaşımızı rahatsız edecek bir imalat değil. Belki bir çoğu kazıları bile görmeyecekler. Nerde nasıl çalışıldığını görmeyecekler. İş bitim süresi 1 yıl tabi bazı mucbir sebepler dediğimiz elimizde olmayan doğal sebepler olursa bir miktar uzamada olabilir. Ben müteahhidimizin bu işi zamanından önce bitireceğine inanıyorum. Çünkü müteahhidimiz bazı işleri de anlının akıyla başarmasını bilmiştir.Bu proejmiz de Keşan’a hayırlı olsun. İnşallah açılışını da ekibimizle birlikte beraber yaparız. Hem ana kolektörleri hem de Katı Atık bertaraf Tesisleri’nin temel atma törenlerini Eylül ayı içersinde aynı gün yapmayı düşünüyoruz “dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.