23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KEYİAD YEMEĞİ YAPILDI

Merkezi İstanbul'da bulunan Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği'nin (KEYİAD) Mart ayı yemeği 1 Mart 2011 Salı günü akşamı Küçük Çırağan Hoteli 'nde gerçekleştirildi

KEYİAD YEMEĞİ YAPILDI

03 Mart 2011 / 20:46

TURİZMİN SESİ


Yemeğe DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek,Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, DP Keşan İlçe Başkanı Bülent Kumkale, KEYİAD Başkanı Mehmet Ali Akpınar ile yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldılar.
Yemekte konuşan KEYİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Eler, dernek olarak düzenledikleri geleneksel yemeklere devam ettiklerini belirterek “Bu yemeğimizde DP Genel Başkanı Sayın Namık Kemal Zeybek ve Keşan Kaymakamımız Sayın Ahmet Narinoğlu ve DP Keşan İlçe Başkanımız Sayın Bülent Kumkale'yi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

Derneğimiz üyelerimiz arasındaki dostluk ve dayanışmayı geliştirmek ve bazı konularda konuklarımızın bilgi birikimlerinden faydalanmaya devam ediyor. Bu yemeğimizde de Sayın Zeybek sizlere bazı konularda açıklamalarda buluanacak. Hepinize afiyet olsun” dedi.
Yemekte konuşan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'te, dünya ile Amerika arasında "teknolojik değil yönetim bilimlerine sahip olma" açısından uçurum olduğunu, ilk çağdan bugüne olayların geliştiğini, son olarak sanayi ötesi ve bilgi çağının yaşandığını vurguladı.

Daha önce Türkiye'de "bilgi çağı" diye bir şey olmadığını, kendisinin milletvekilliği döneminde bu kavramın Türkiye'ye girdiğini söyleyen Zeybek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de kimse böyle bir kavramdan bahsetmezken, dünya bu kavramı konuşuyordu. 1987'de Meclise girdiğimden itibaren bu kavram konusunda toplumu uyarmaya çalıştım. 'Türkiye bir an önce bu çağa girmeli' dedim. Kürsülere kitaplarla çıktım, 'şu şu kitaplar bunlardan bahsediyor' dedim. Bu konuda öncelikle milletvekillerini uyarmaya çalıştım.Turgut Özal ile bu konudaki tüm düşüncelerimi paylaştım. Onun da girişimleri sonucunda Türkiye'nin bilgi çağını yakaladığından bahsedildi. Yani Türkiye'ye 'bilgi çağı' kavramını ben getirdim."

Kültür Bakanı olunca 1989'u "Tasarruf Yılı" ilan ettiğini belirten Zeybek, tasarrufun önemli olduğunu, özellikle iş adamlarının buna dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. Yöneticiler ve iş adamları için iş basitleştirme tekniklerinden de bahseden Zeybek, ergonomi bilinmeden ticaret ve dünyayla rekabet yapılamayacağını dile getirdi. Konuşmanın ardından KEYİAD adına Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'e bir plaket takdim etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.