22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KIBRIS’TA TURNUVA TURİZMİ

Bozulmamış doğal güzellikleri, dört mevsim güneşle yıkanan kıyı şeridi; altın kumsalları ve görkemli tarihi ile Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ülkenin lokomotif sektörü olan turizme yeni bir kanal açtı

KIBRIS’TA TURNUVA TURİZMİ

20 Ağustos 2013 / 11:01


Yaşanan haksız izolasyonlara rağmen, her geçen yıl gelen yabancı turist sayısında önemli bir artış yaşayan KKTC, ülke dışında yapılan tanıtım faaliyetleri sayesinde turistler için ayrı bir cazibe merkezi haline geldi. Talih oyunlarıyla büyük bir kitleye hitap eden ülkede düzenlenen World Poker Tour (WPT), bu oyunun tutkunları için cazip ödüller sunarken, bir yandan da beş yıldızlı tatil yapmalarına imkan sağlıyor. “Yavru Vatan”ın uluslararası arenada tanıtılmasına büyük katkı sağlayan turnuvalar, KKTC genelinde yaklaşık 2 bin 500 civarında ek istihdam yaratıyor.
 
turnuva-turizm,kuzey-kibris-turk-cumhuriyeti,4.jpg
 
35 ülkeden katılım sağlanıyor
KKTC’deki turnuva turizminin gelişmesinde büyük katkıları olan Merit Turizm Grubu, düzenlediği turnuvalarla yıl içinde yaklaşık 3 bin yabancı turistin ülkeye gelmesini sağlıyor. Her bir oyuncunun minimum 20 bin dolar harcama yaptığı poker turnuvalarının Kıbrıs turizmine katkısı yılda 5-6 milyon doları buluyor. Aralarında ABD, Rusya, İran, Brezilya, Lübnan, Vietnam, Yunanistan, İspanya, Irak, Kanada, İsrail ve Türkiye’nin de bulunduğu yaklaşık 35 ülkeden binlerce oyuncuyu ağırlayan Merit Turizm Grubu, dünyaca takip edilen ünlü oyucuların da ülkeye gelmelerini sağlıyor. Bu kişiler arasında; Bir turnuvada 10 milyon dolar kazanarak rekora imza atan Michael Mizrachi’nin yanı sıra, Sam Trickett, Dominick Nietzsche ve Marvin Rettenmaier da bulunuyor.
 
turnuva-turizm,kuzey-kibris-turk-cumhuriyeti,2.jpg
 
Geçtiğimiz yıl 3 bin oyuncu geldi
Yıl içindeki turnuvaların yaz sezonunda neredeyse ayda bir düzenlenir hale geldiğini belirten Merit Poker'in Başkanı Ümit Michael Peltekçi, bunların en önemlisinin WPT olduğunu söyledi. WPT’nin turnuva ayaklarından birinde KKTC’nin yer almasının büyük bir başarı olduğunu belirten Peltekçi, “14-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvamız yine dünyaca ünlü isimlerin KKTC’ye gelmesini sağladı. Bizler kış sezonunda her turnuvada ortalama 300-450 oyuncu ağırlıyoruz. Bu rakam yaz sezonunda turnuva başı 800 oyuncuya kadar çıkıyor. Sadece geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 bin oyuncuyu ağırladık. Bu kişiler aileleriyle 5 bini buldu” dedi.
 
10 milyon dolar ödül dağıtıldı
Düzenlenen turnuvaların ödüllü oyunlar olduğunu ve para ile oynanmadığını belirten WPT Pazarlama Müdürü Turhan Bahur ise, 2012 yılı içinde düzenlenen turnuvalarda dağıtılan nakit ödüllerin toplam 8 milyon doları geçtiğini, bu yıl 10 milyon dolar ödül dağıtılacağını söyledi. 2013 yılının ilk yarısında ise 5'i uluslararası olmak üzere toplam 6 turnuva gerçekleştirdiklerini söyleyen Bahur, bu turnuvalarda 2 binden fazla oyuncuya yaklaşık 7 milyon dolar ödül dağıtıldığını da belirtti. Gelen oyuncuların politikayla ilgilenmediğini ve memnun kalmaları halinde daha sonra arkadaşlarıyla yeniden geldiğini belirten Bahur, “Dünyaca ünlü Texas Hold’em oyuncusu Michael Mizrachi, KKTC’nin inanılmaz bir yer olduğunu ve Merit’in turnuvaları sayesinde böyle bir yerden haberdar olduğunu söyledi” diye konuştu. 
 
Kıbrıs’ın tanıtımına ciddi katkı sağlıyor
Turnuvaların tanıtımı için yoğun çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Bahur sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurt dışında sürekli lobi faaliyetlerimiz var. Ofisler açıyoruz, özellikle Avrupa’da yayın yapan dergilere reklamlar veriyoruz. İnterneti çok iyi kullanıyoruz. Yaptığımız tüm turnuvalar internetten takip edilebiliyor. Facebook, twitter ve youtube üzerinden oyuncularımızı bilgilendiriyoruz. Gerek e-mail gerekse telefonlarla sürekli oyuncularımızı arıyoruz. Onları ziyarete gidiyoruz. Kendi ülkelerinde yemek davetleri vererek onlarla olan ilişkilerimizi en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken Kuzey Kıbrıs’ı da her an anlatıyoruz. Bu insanlar ülkelerine Kıbrıs’a özgü, üzerinde Kıbrıs’ın simgeleri olan hediyelik eşyalarla dönüyorlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, uygulanan ambargonun sınırlarını bu turnuvalarla zorlamaya başladı.  Bizim uluslararası başarımızı gören diğer oteller de turnuva düzenlemeye başladı.”
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.