22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KINIYORUZ. ŞİKAYET EDİYORUZ

Basından yakın bir şekilde takip ettiğimiz ve Turistlerin para bırakmadıklarını gerekçe göstererek “. Turistlerin b..k..nu, pisliğini temizlemeye hevesli değilim

KINIYORUZ. ŞİKAYET EDİYORUZ

22 Aralık 2009 / 16:27

TURİZMİN SESİ
Bu şekilde gelmesinler, istemiyoruz. Turizmcilerde 2010 yılı programlarından Demre'yi çıkarsınlar” diyerek yaşamının en talihsiz açıklamasını yaptığını düşündüğümüz Demre belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu esefle kınıyoruz.

Seçim öncesi sloganlarında “Turizm Cenneti Demre” ifadelerini kullanan Topçu ayrıca Meslektaşlarımızı da “kilisenin yolunu dahi kapatırım. - Biz buraya tur satılması taraftarı değiliz. Hatta firmalar, 2010 turlarından ilçemizi çıkarsınlar” diyerek tehdit de etmiştir.

Resmi açıklamalar doğrultusunda Demre Noel Baba kilisesini 381 bin 836, Myra Ören yerini ise 383 bin 243 kişi ziyaret ettiği bilinmekte ve sadece ören yeri giriş bedeli kazancı 1 Milyon TL'ye yakın olduğu da bilinmektedir. Şartları uygun olmayan ancak oldukça yüksek bedel alınan otopark ücretlerinden ise önemli bir gelir irad edilmektedir. Bununla birlikte halkın satışını yaptığı yöresel el ürünleri ve hediyelik eşya gelirleri de oldukça önemli bir pay tutmaktadır.

Bilinen bu gerçekler doğrultusunda Demre'nin dünya ülkelerinde her geçen gün artan değeri göz ardı ederek fütursuzca sarf edilen bu ifadelerin Demre halkının Turizm bilincini sarsmasına ve değişmesine yol açmasından endişe edilmekle birlikte ifadelerin sorumluluğunu maalesef yine Demre'nin ve Demrelinin taşıyacağı da aşikardır.

Meslektaşlarımızın bölgeye Dünya'nın ilgisini çekmek üzere yaptıkları çalışmalar kamuoyundan yakın takip edilmekte ve meyvelerini almak üzere oldukları bilinmektedir.

Noel'e 10 gün kala yapılan bu açıklamalar ile sözlerinin uluslararası platformlara taşınmasını sağlayan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu ülkemizin Turizm vizyonunu planlı şekilde sarsacak ve yöre halkının turizm bilincini zedeleyecek ifadelerinden dolayı Başbakanlığa ve Turizm Bakanlığına şikayet ettiğimizi bildiririz.

Demre belediye Başkanı Süleyman Topçu'ya Devletimizin en yetkili makamlarınca gereken uyarıların yapılacağını düşünüyor ve bu tür talihsiz açıklamaların tekrar etmemesini ümid ediyoruz.

Saygılarımızla

Aydın YAYLACIKLILAR
TURGÖN – Turizm Gönüllüleri Platformu
T: 0 530 500 36 26
F: 0 212 310 59 10
aydin[email protected]  
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.