KİOSK CİHAZINDA, ÇALIŞANININ GÖZYAŞLARINA ALDIRMADILAR
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Anadolujet Check-in makinalarında çalışan “Hastalanan Çalışana” duyarsız kaldı
12 Mayıs 2019 Pazar 18:16
TURİZMİN SESİ
Kiosk cihazları uzun kuyruklardan kaçınmanızı sağlayarak size zamandan kazandırır. Kiosk cihazı, self servis check-in yapılabilmesi için havalimanları içerisine konulan, yolcuların rahatça kullanılabilmeleri için ücretsiz bir şekilde hizmet veren dokunmatik ekranlardır. Kiosk cihazı, istenilen detayların girilmesi sonucunda size geçerli bir biniş kartını verir ve sizi onca kalabalıktan kurtarır.
Bugün de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kiosk cihazında Check-in yapmak üzere bankoya yanaştım. Check-in işlemi için işlem yaptım. Sonuna geldim ve makine biletin çıktısını vermedi. Hemen yanı başımızdaki çalışandan yardım istedim fakat yaşlı gözlerle kıvranıyor, ağlıyordu. Dikkatimizi çekti geçmiş olsun dedik ve sorduk. Beykoz Sivil Havacılık Okulu son sınıfta okuduğunu, adının Özge Yılmaz olduğunu açıkladı. Bizimle birlikte oldukça fazla işlem yapmak isteyen yolcularında dikkatini çekti. Gözleri yaşlı sızlanan çalışan Özge Yılmaz’a hayırdır neden ağlıyorsun diye sordum. Benimle birlikte oldukça fazla kalabalık ve bakan gözler de vardı.
Çaresizce bakıyor anlatıyordu
Ben Beykoz Sivil Havacılık son sınıf öğrencisiyim. “Burada Stajyer olarak çalışıyorum karnım ağrıyor, kıvranıyorum kimsenin umurunda değil” dedi. Bizde kendisine bir haber sitesinin yetkilileriyiz diyerek, basın mensubu olduğumuzu ilettik.
“Senin Müdürün, Şefin Yok Mu?”
“Hastayım bana mola verin diyemiyor musun?” dedik.
Oysa ki arkadaşlarının ilgililere bilgi verdiğini, rahatsız olduğunu iletmiş ama duyarsız davranmışlar. “Oralarda mavi ceketle geziniyorlar, benimle ilgilenmiyorlar, bende çalışma alanımı terk edemiyorum” diyerek gözyaşlarıyla birlikte tarafımıza bildirdi. Kendisine bu durumun tarafımızı üzdüğünü duyarsız kalamayıp, biz bunu haber ve sosyal medyamızdan da paylaşacağımızı ilettik.
Bir marka bir kurumun çalışanına böyle davrandığında bir ihmal olduğunu ya da yanlış bilgi aktarıldığını açıkça düşünüyorum. Konunun kişisel olabileceğini düşünmeden edemedim. Çalışan bölge sorumlusu duyarsız ise, Uluslararası bir havaalanında yaşanan olayın yakışıksız olduğunu söyleyebilirim. Havayollarının artan iş gücünün yapısı ve artan istihdam sonucunda iş sağlığı ve güvenlik konularına dikkat çekerek çözüm yolları üretmesi gerekiyor. Gözleri yaşlı hasta ve huzursuz çalışanı olmasını hiç kimse istemez sanırım. Yurtdışına açılan yüzümüz Sabiha Gökçen Havalimanımızda yaşanan, görmezden gelinen durumun bundan sonra yaşanmayacağını ümit ediyoruz. Bunu Anadolujet gibi şehirleri birbirine bağlayan, sevenleri kavuşturan havayolu şirketi yetkilileri dikkate alacağını umuyorum.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.