22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KIRGIZ HEYETİ BAŞAKŞEHİR’DE

Kırgız heyeti; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı ziyaret etti

KIRGIZ HEYETİ BAŞAKŞEHİR’DE

30 Mayıs 2011 / 18:59

TURİZMİN SESİ-Attila Güvenç

Kırgızistan'dan gelen,Belediye başkanları, meclis başkanları, gazeteciler, müdürler ve danışmanlara kadar bir çok yetkilinin yer aldığı Kırgız heyeti; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı ziyaret ederek birçok konuda görüşmelerde bulundular.

Kırgızistan'dan gelen 30 kişilik heyette: Bişkek, Nookat, Djelal Abad, Kant, Kara Balta, Karakol, Kyzly-Kiya, Nooken, Naryn, Panfilov, Sulyukta, Talas, Kadamjaiskii, Taşkömür, Uzgen, Maylı, Karakul, Karasu, Çolpon gibi kent yönetimlerinden görevliler de yer aldı. Başkan Mevlüt Uysal ve heyet birlikte iki ülke arasındaki yerel yönetimler ve işleyişleri hakkında görüş alışverişinde bulundular. Başakşehir ilçesinde ki yerel yönetim çalışmalarını değerlendirdiklerini söyleyen Kırgız heyet; Başkan Mevlüt Uysal'a yaptıkları çalışmaları detayları ile sordular.

Kırgızistanheyeti, Mevlüt Uysal'a koç boynuzundan yapılan koç figürü ve sığır derisinden yapılan bir tablo hediye ederek ülkelerine davet etti.Yerel yönetimlerin çalışmalarını Bahçeşehir Mahallesi'ni gezerek inceleyen ve ardından bölgede yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgiler alan heyete bölgenin sosyo-ekonomik durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verildi ve yerel yönetimler bazında iki belediyenin örnek alabileceği noktalar üzerinde duruldu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.