22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KIRKLARELİ "CUMHURİYET" İÇİN YÜRÜDÜ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıldönümü, Kırklareli‘nde Cumhuriyet sevdalılarını bir araya getirdi

KIRKLARELİ "CUMHURİYET" İÇİN YÜRÜDÜ

30 Ekim 2014 / 15:59

TURİZMİN SESİ

Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan Cumhuriyet sevdalıları tek yürek oldu.Kırklareli Belediyesi’nin düzenlediği ‘’Cumhuriyet Yürüyüşüne’’ katılan Kırklarelililer aydınlık bir Türkiye için yürüdü. Dingiloğlu Parkı önünde toplanan vatandaşlar, Karaumur Caddesi, Eriklice Caddesi, Waldrof Bulvarı, İstasyon Caddesi istikametinde yürüdü.Kırklareli Belediyesi’nin binleri buluşturan Cumhuriyet Yürüyüşüne Başkan Mehmet S. Kesimoğlu’nun yanı sıra, CHP Milletvekili Turgut Dibek, İl Başkanı Recep Zengin de katıldı.

turkiye-cumhuriyetinin-91.-kurulus-yildonumu,-kirklareli‘nde-cumhuriyet-,mehmet-s.-kesimoglu,6.jpg

Kırklarelililer, üzerlerinde Atatürk tişörtleri, ellerinde Türk bayrakları ile muhteşem görüntüler oluşturdular. "Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", “Cumhuriyetin bekçileriyiz” sloganları atan Kırklarelililer, yaklaşık 2 saatin ardından  yürüyüşün bitiş noktası olan Vilayet Meydanı’na ulaştı.  

 
turkiye-cumhuriyetinin-91.-kurulus-yildonumu,-kirklareli‘nde-cumhuriyet-,mehmet-s.-kesimoglu,4.jpg
 
BUGÜN İÇİMİZ BURUK…
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, Vilayet Meydanı’nda kurulan sahnede yüreği Cumhuriyet için atan Kırklarelililere seslendi. Başkan Kesimoğlu, konuşmasının başında Karaman’daki maden faciasına değindi.Tek temennilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade eden Kesimoğlu“Bugün, içimiz buruk, yine yüreğimiz yanıyor. Karaman’daki maden kazasında "can kaybı" olmaması tek dileğimiz.Dualarımız ve yüreğimiz yeraltında bulunan emekçi kardeşlerimiz ile birlikte” dedi.
 
turkiye-cumhuriyetinin-91.-kurulus-yildonumu,-kirklareli‘nde-cumhuriyet-,mehmet-s.-kesimoglu,63.jpg
 
YÜREĞİMİZDEKİ CUMHURİYET ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK…
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük acılarla kurulduğunu vurgulayan Başkan Kesimoğlu, “ Yüreğimizdeki Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek. Sizin sayenizde buradayız! Sizinle birlikte buradayız! Bu gece burada olmanızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayrağı, burada ve tüm Türkiye’de olan Cumhuriyet sevdalıları sayesinde her zaman dalgalanacak. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Biz bir Cumhuriyet neferi olarak dimdik mücadelemizi sürdüreceğiz’’dedi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.