22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KİS TÜRKİYE’DE İMZALANDI

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'nın öncülüğünde, Türkiye'de 33 ilaç firması tarafından imzalandı

KİS TÜRKİYE’DE  İMZALANDI

26 Mayıs 2010 / 11:41

TURİZMİN SESİ


İnsan hakları, çalışan hakları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında evrensel boyutta daha iyi bir konuma ulaşmak amacıyla on temel ilke yayınlayarak; özel sektörü, iş gücünü, sivil toplumu ve resmi otoriteleri bu ilkeler ışığında hareket etmeye davet eden Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'nın öncülüğünde, Türkiye'de 33 ilaç firması tarafından imzalandı.

24 Mayıs 2010 Pazartesi günü gerçekleştirilen imza töreni sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında Genesis İlaç Genel Müdürü Dr. A. Tufan Diker ile birlikte; TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, KİS Türkiye Temsilcisi Dr. Yılmaz Argüden, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ve Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atan kuruluşların temsilcileri hazır bulundular. Daha önce tüm dünyada yalnızca firma bazında imzalanmış olan sözleşmenin, KİS Türkiye Ulusal Ağı'nın başlattığı sektörel uygulama çerçevesinde, ilaç sektöründen geniş bir katılımla kabul edilmesi, bu alanda bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Genesis İlaç Genel Müdürü Dr. A. Tufan Diker; önemli bölümü kendileri tarafından yıllardır uygulanmakta olan ve geliştirilmesi için çaba gösterdikleri konuları içeren Küresel İlkeler Sözleşmesini imzalamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Dr. A. Tufan Diker, ilaç sektörünün geniş bir katılımla kabul ettiği KİS sonucu Genesis İlaç'ın gönüllü olarak uyguladığı ve uyduğu ilkelere çalışanlarınca da daha dikkatli olarak uyulacağını ve ilaç dışındaki sektörlerdeki şirketlerin de KİS ilkelerini kabul etmesi için iyi bir örnek oluşturacağını belirtti.

KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ (KİS) HAKKINDA :
Birleşmiş Mülletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (KİS), sürekli rekabet içindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren, yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımıdır. Vizyonu “sürdürülebilir ve yoksulları kapsayan bir küresel ekonomik düzen” olan bu sözleşmeye taraf olmak tamamen gönüllülük esasına dayanır.

31 Ocak 1999'da Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında BM Genel Sekreteri Kofi Annan, iş dünyası liderlerini yeni küresel ekonominin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli olan çevresel ve sosyal dayanakların oluşturulmasına destek olmaya ve tüm dünya halkları için küresel yatırımlar yapmaya davet etmiştir. Küresel İlkeler Sözleşmesi olarak adlandırılan bu çağrı, 26 Temmuz 2000 tarihinde Birleşmiş Milletler merkezinde yapılan toplantıyla resmi bir nitelik kazanmıştır.

KİS, özel sektör işletmelerini dört ana başlık altında toplanan 10 temel evrensel ilkeye uymaya davet ederek; bu evrensel ilkelerin dünyanın her yerinde iş stratejilerinin, operasyonlarının ve kültürünün bir parçası haline gelmesi için çalışmaktadır. KİS, 130'un üzerinde ülkeden 8.000 paydaşı ile dünyanın gönüllülük esasına dayalı en büyük kurumsal vatandaşlık girişimidir. KİS'in bugün Dünya'da ilaç sektöründen 84 katılımcısı bulunmaktadır. Türkiye'de ise, KİS'in diğer sektörlerle birlikte 180 katılımcısı mevcut. Türk İlaç sektöründen 33 firmanın daha KİS'i imzalamasıyla birlikte, bu rakam 200'ün üzerine çıkmayı başarmış bulunuyor.

Genesis İlaç ve Sağlık Ürünleri A.Ş.
Genesis İlaç, 2000 yılında kurulmuş, 2002 yılından bu yana aktif olarak Türk ilaç pazarında ve sağlık ürünlerinde kaliteli ve özgün ürünlerle tanıtım ve pazarlama faaliyetleri gösteren, araştırmaya dayalı, günümüzün hızla değişen ekonomik şartlarında güçlü büyüme sağlayacak beceri ve kaynakların bir arada bulunduğu yabancı sermayeli bir kuruluştur. Şirketin bilinen başlıca ürünleri arasında; Mentopin, Actiq, Calcimed D3 20 Eff., Denol Tablet, Sinomarin, Rinopanteina, Cevitt, Basiscreme, Colinox,yer almaktadır. Ayrıca pek çok yeni ürünün geliştirilmesi, ruhsatlandırılması ve ithalatına yönelik izinlerin alınması için yoğun çalışmalar yürütmektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.