23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KİTABEVİ BUTİK OTEL

M.Ö. 4000'lere uzanan tarihi boyunca Bitinya, Misia, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı'ya ev sahipliği yapan Bursa, adına yaraşır bir bir butik otele kavuştu

KİTABEVİ BUTİK OTEL

19 Haziran 2009 / 16:40

TURİZMİN SESİ-AYNUR GÜRSOY


Bursa Kalesi saltanat kapısının hemen yanında, surların en büyük burcunun üzerindeki Kitapevi Butik Otel, şehir manzarasının tümünü kucaklayan manzarası, her biri farklı tarzda dönenmin 12 odası, kendinizi bir Osmanlı sultanı gibi hissedeceğiniz hamamı,iğde, manolya, ıhlamur kokularıyla baş döndüren bahçesiyle özgün ve farklı bir mekanda konaklamak için mükemmel bir ortam sunuyor.

Kitapevi Butik Otel, Bursa'nın Ulu Cami, Yeşil Türbe, Emirsultan, Yıldırım Külliyesi, tarihi hanlar bölgesi ve Kapalı Çarşı gibi görülmesi gereken yerlerine yürüyüş uzaklığında. Mudanya, Trilye, Misiköy, Cumalıkızık gibi tarih kokan merkezlere de yarım ya da bir saat mesafede. Kültür turizmi gezginleri, yabancı ya da yerli iş adamlarının beklentilerine cevap verecek olanaklar sunan Kitapevi Butik Otel, geçen yüzyıldan bu yana, geçirdiği yangın ve yağmalara rağmen ayakta kalabilmiş bir konaktan dönüştürülmüş. Atatürk'ün Nuri Karaca isimli birine bağışladığı konak, uzun yıllar konut olarak kullanıldıktan sonra, 10 yıl önce Dilek Çelebi tarafından satın alınarak mimar Melda Olcayto tarafından restore edilmiş.

Konak, Mercan Dede, Sibel Köse gibi sanatçıların konserler verdiği, ünlü yazar ve düşün adamlarının katıldığı imza günleri ve söyleşilerin düzenlendiği, ebru, resim gibi dallarda sanat atölyelerinin düzenlendiği bir kitapevi ve kültür merkezi olarak kullanılmış. Bir hafta önce de otel olarak kapılarını açmış.

Her oda ayrı keyif
Otelin her köşesinde ince bir zevkin yansımaları görülüyor. Dilek Çelebi, antikacılar, eskicileri dolaşarak topladığı parçaları dekorasyonda kullanmış. Penelope'nin kumaşlarıyla giydirilen otelin perdeleri, Oda Tekstil'e yaptırılmış. Otelin duvarlarını Jale Erzen, İbrahim Yıldırım gibi ünlü ressamların tabloları, Hikmet Barutçugil'in ebruları süslüyor.


Otel beşi suit olmak üzere 12 odalı. Her oda farklı konum ve özelliklere, isimlere sahip… Çatı suitinin güller, yaseminlerle bezenmiş terası, Ulu Cami, Yeşil Türbe, Kapalıçarşı'yı da kapsayan nefis bir şehir manzarasına sahip. Bir şömine ve ek konuk odasının bulunduğu odanın banyosu Meliha Çoşkun isimli seramik sanatçısının yaptığı seramiklerle bezeli.

Cumba suitte şehir manzarasını bir dinlenme küvetinin içinden izliyor, mermerli, çinili banyosunda yorgunluk atıyorsunuz. Geçişli iki ayrı odası olan suit, çocuklu aileler için ideal. Suitin ön odası Uludağ ve şehir manzarasına, diğer odası ise eski Bursa evleri ve bahçelere bakıyor.

Hamamlı oda
Hamamlı oda kadifeler, ipekler, mumlar, tütsülerle gizemli bir atmosfer sunuyor. Sürpriz tavan penceresinden, bahçeyi ve gökyüzünü seyredebileceğiniz bu özel suitin içerisinde büyük bir hamam bulunuyor. Marmara mermerinin ustaca uygulandığı çinileri yine sanatçı Meliha Coşkun'a ait.

Bildiğiniz gibi, Bursa bir kaplıcalar, hamamlar şehri. Şehrin bu özelliği Kitapevi Butik Oteldeki hamamda yaşatılmış. Marmara mermeri ile Meliha Coşkun'un çinileriyle bezeli, kocaman havuzu, göbek taşı, kurnasıyla keyifli anlar vaat eden hamam da uzman masörlerden masaj hizmeti de veriliyor.


Fransız mutfağından keçi bacağına
Kitap Evi Butik Otel, Turizm Bakanlığı denetiminde 10 yıldır hizmet veren restaurant ve cafeye sahip. Mekan özgün ve zarif eşyaları, şöminesi, kitapları, piyanosu mumları ile büyülü bir bahçeye açılıyor. Mönü usta şeflerin denetiminde. Servis mükemmel. Otel fiyatlarına kahvaltı ve özenli beş çayları dahil. Kahvaltı zengin. Dilek Çelebi'nin 30 yıllı emektarı Turhan Nine'nin yaptığı reçeller, börekler ve Bursa'ya özgü keçi bacağı isimli hamurişine, yöresel peynirler, kaymak, domates, salatalıklar eşlik ediyor.

Otelin restoranı, öğle ve akşam yemeklerinde herkese açık. Mönüdeki bademli, pirinçli salata, Cumalıkızık'lı kadınların el yapımı eriştenin kullanıldığı keş peynirli erişte ve bonfileyi tadmanızı öneririz. Otele bahçesinde keyif çatmak için bile gidilebilir. İğde, manolya, ıhlamur, sardunyalarla bezeli, Vali Hasan Duruer'in Urfa'dan gönderdiği taş kuş evinin duvarını süslediği bahçenin fıskiyeli mermer süs havuzunda serçeler yıkanıyor, kaplumbağalar konuklara hoşgeldin diyor. Dünyadan soyutlanıp, ağaçların gölgesinde huzur bulurken, ister yerli ve yabancı şarapların tadına bakıyor, ister çayınızı kahvenizi yudumluyorsunuz.

Otelin her yerinde size kitaplar eşlik ediyor. Ulaşım için hangi yolu tercih ederseniz edin, karşılanma ve uğurlanma talebiniz olduğunda isteğiniz Kitap Evi Otel tarafından yerine getiriliyor.

Adres: Kavaklı Mah. Burç üstü No : 21 16040, Bursa / Türkiye
Tel: 0.224.225 41 60 (pbx)
www.kitapevi.com.tr
mail : [email protected]  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.