18 Ekim 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

KIZILORDU KOROSUNDAN MÜZİK ZİYAFETİ

Dünyaca ünlü Aleksandrov Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, başkentlilere müzik ve dans ziyafeti sundu.

KIZILORDU KOROSUNDAN MÜZİK ZİYAFETİ

11 Mart 2009 / 13:52

TURİZMİN SESİ


Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen gösteriye; çok sayıda seyirci katıldı. Gecede Kızılay Türk Müziği Korosu da 'Çamdan Sakız Akıyor' türküsü ile 'Tellerine Gül Bağladım' şarkısını seslendirdi. Kızılordu'nun 'Ay Akşamdan Işıktır' türküsüne ise Rusya halk sanatçısı Yulia Panova eşlik etti. Gecenin sonunda, Ankaralılara sürpriz yapan koro, gösteriyi 'Onuncu Yıl Marşı' ile tamamladı.


Aleksandrov Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu Yöneticisi Leonid Malev, Türkiye'ye gelmeden önce repertuvarlarına çok iyi hazırlandıklarını belirtti. Türk insanı için çok güzel düşünceleri bulunduğunu anlatan Malev, Türkiye'de 10 günlük bir turneye çıkacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Koro yöneticisi, "topluluğun repertuvarındaki Türkçe parçaları nasıl seçtiğine" ilişkin bir soruyu,

"Biz bu parçalara karar verirken ilk önce Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ndeki yetkililerle bilgi alışverişinde bulunduk ve onlara danıştık. Onlar da hangi parçaların daha popüler olduğunu ve ses getirdiğini söylediler." şeklinde cevapladı. Ankara'yı gezme ve görme fırsatı bulduklarını ifade eden Malev, Başkent'i çok beğendiklerini ve sevdiklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.