23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KKTC’NİN EN BÜYÜK GRUBU

Grup olarak Kuzey Kıbrıs' a yılda 60.000 kişinin üzerinde turist getiren şirketler topluluğu; tek bir catı altında olmanın verdiği sinerji ile Kuzey Kıbrıs için daha verimli ve aktif hale geleceklerini ve önümüzdeki yıllar için hedeflerini arttıracakların

KKTC’NİN EN BÜYÜK GRUBU

22 Ağustos 2009 / 13:51

TURİZMİN SESİ


Bünyelerinde barındırdıkları; Maestro DMC, Akgünler, Armada, Tour Plus, Cyprus Premier ve Cyprus Paradise markaları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' nin en büyük Turizm Grubu olarak faaliyet gösteren şirketler grubu, tüm markalarını Destination Management Group olarak tek bir çatı altında topladı. Dinamizmi, inancı, gençliği, çalışmaya olan saygı ve tecrübeyi teknoloji ile birleştirmeyi ilke edinmiş olan grup ,17 Agustos 2009 tarihinde resmi açılışlarını yeni binalarında gerçekleştiriyor(gerçekleştirdi).

Destination Management Group yetkilileri verdiği demeçte; ana hedeflerinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' nin turizm potansiyelini devlet ve sivil toplum örgütlerinin de yardımları ile en üst seviyeye çıkararak, ülkenin bütününü turizm destinasyonu olarak başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtabilmek ve Ada üzerinde bulunan politik izolasyonu, yaratılacak olan turizm potansiyeli ile kırmak olduklarını açıkladı. Son yıllarda gerek Türkiye pazarından tatil turizmi gerekse alt yapısını uzun yıllardır hazırlayıp geliştirdikleri Kongre Turizmi konusunda Ada' da başarılı çalışmalara imza atan grup, önümüzdeki yıllar içerisinde de Türkiye dışındaki destinasyonlardan yabancı gruplar ve tatil organizasyonları yapacaklarını açıkladılar.

Özellikle bu sene Ada' ya getirdikleri 1300 İtalyan Turist ile bu projenin ilk adımını attıklarını ve buna devam edeceklerini belirten grup yetkilileri, kongre pazarında da mevcut kadrolarını günümüzün şartlarına göre tekrar yapılandırdıklarını ve ileri tarihlerde Ada' ya her biri 2000 kişinin üzerinde kongre grupları getirmeye hazırlandıklarını ifade ettiler.Bu amaçlarına ulaşırken ada sakinlerinden gelecek desteğin önemini özellikle belirten Destination Management Group'' Biz bu başarıya inanan aynı amacı güden farklı markaları tek bir yürekte toplayarak bu yolda yürümeye başladık. Sizlerinde bu yolda bizlerden desteğinizi eksik etmeyeceğinizi bilerek teşekkürlerimizi iletmeyi şimdiden bir borç biliriz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Girne Merkezli bir şirket olan DMG LTD. 2005 yılında Kuzey Kıbrıs' ın bir destinasyon olarak pazarlanmasına yönelik Turizm Faaliyetleri gerçekleştirmek amacı ile kurulmuştur. Bünyesinde bulunan tüm markalar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir katma değer yaratma amacı ile kurulan Şirket, 21. Yüzyılın yoğun küreselleşme faaliyetleri ile birlikte başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelerle de is birliği içerisine girerek, yatırım fırsatlarını dış pazarlara da taşımayı amaçlamaktadır.

Kuzey Kıbrıs' ın, dünya devletleri nezrinde uygulanan ambargodan dolayı politik ve ekonomik yapısındaki mevcut her turlu olumsuzluğu kendi gelişimi ve sağlıklı büyümesi için fırsat olarak kullanmayı bilen bir yapıya sahip olan DMG CYPRUS bünyesinde bulunan markalardan aldığı sinerji ile sürekli büyüyerek KKTC Turizm'inde lider bir konuma gelmiştir.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' nin Kongre Turizm' i konusunda faaliyet gösteren tek Destinasyon Yönetim Şirketi olan MAESTRO DMC, mevcut kadrosu ve sahip olduğu bilgi birikimi  sayesinde kurulduğu tarihten (10 Ekim 2005) bu yana pek çok Kongre ve Incentive Organizasyona basarili bir şekilde ev sahipliği yaparak, Ada' ya gelen Acentelerin tercih ettiği en hızlı ve kendilerine en yakin çözüm ortağı olmuştur.

Kuzey Kıbrıs' ın Kongre ve Incentive Turizminde bir destinasyon olarak pazarlanması misyonu ile yola çıkan MAESTRO DMC bugüne kadar Ada üzerinde gerek Türkiye gerekse Türkiye dışından bir çok incentive organizasyonu, bayi ve lansman toplantılarını gerçekleştirmiştir. Kurulusundan kısa bir sure sonra Incentive  ve bayii toplantılarının yanısıra mevcut altyapısını Kongre Turizm' inde de kullanmaya başlayan MAESTRO DMC, Kuzey Kıbrıs'ı,  Hipertansiyon Kongresi, Nefroloji Kongresi, Alerji Kongresi, Dermatoloji Kongreleri, Milli Pediatri Kongresi ,Jinekoloji Kongresi ve daha birçok kongre ve  sempozyum ile  buluşturmuştur

2008 senesinde MAESTRO DMC ortaklığı ile kurulan ARMADA TRAVEL SERVICES, Kuzey Kıbrıs'a, Türkiye ve İngiltere dışında kalan ülkelerden turist getirmek amacı ile kurulmuştur.2009 senesine yönelik pazarlama çalışmaları kapsamında İtalya, İspanya, Romanya, Çek Cumhuriyeti,  Macaristan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Litvanya ve İsrail gibi ülkelerdeki bir çok yabancı tur operatörleri ile temasa geçen ARMADA TRAVEL SERVICES, gerek bu ülkelerde katıldığı fuarlar gerekse yurtdışına yaptığı ziyaretler ile 2008 senesi içerisinde KKTC Turizm ve Tanıtımı için yaklaşık 150.000 € 'luk bir yatırım yapmıştır.

Bu tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında ARMADA TRAVEL SERVICES' ın KKTC Kültür Turizm ve Çevre Bakanlığı' ndan ve KITSAB' dan bağımsız olarak yaptığı çalışmalar;
• 04-09 Eylül 2008 – MACARİSTAN' dan gelen 15 kişilik Acentacı ve basın grubunun konaklatılması ve KKTC' deki tüm otel ve ören yerlerinin tanıtımı.i
• 20-24 Ekim 2008 – MACARİSTAN' ı ziyaret ve TENSI HOLIDAY Tur Operatörü ve Acentacıları ile buluşma.
• 24-28 Ekim 2008 – ROMANYA Kış Turizm Fuarına ziyaretçi olarak katılım ve PREMIUM ve REZEDA Tur Operatörleri ile 2009 KKTC yaz operasyonuna yönelik görüşmeler.
• 28 Ekim – 02 Kasım 2008 – ÇEK CUMHURİYETİ' ni ziyaret ve CEDOK Tur operatörü ile Larnaca üzerinden 2009 KKTC yaz operasyonu ile ilgili görüşmeler
•  1-4 Aralık 2008 - tarihleri arasında BARCELONA' da gerçekleşen EIBTM Incentive Fuarına Standlı katılım. (Fuarda KKTC Otellerini tanıtan 1000 adet  North Cyprus DMC kataloğu dağıtılmıştır)
• 19-22 Mart 2009 - tarihleri arasında Romanya' da gerçekleşen Turizm Fuarına 150 m2 lik Kuzey Kıbrıs Standı ile katılım. Bu fuarda tüm KKTC otellerinin Romence dilinde hazırlanan broşürleri, flyerları ve katalogları ile toplam 8000 adet basılı evrak dağıtılmıştır.
• 25-30 Mart 2009 – ALMANYA' ziyareti ve DEMED REISEN ile 2009 yaz sezonu içerisinden KKTC' den Almanya' ya gerçekleşecek tarifeli uçuşlar ile ilgili toplantı.
• 10-13 Nisan 2009 – MACARİSTAN'da 200 kişilik Acentacı katılımı ile gerçekleşen GREEN TRAVEL  Tur Operatörünün düzenlediği WORKSHOP katılımı ve burada KKTC prezentasyonu
• 24-28 Nisan 2009 - 150 kişilik Romanya' lı Acentacılardan ve basın mensuplarından oluşan grup Uçak biletleri ve tüm konaklama masrafları karşılanarak KKTC' de ağırlanmıştır.
• 01 Mayıs 2009 - 40 kişilik GREEN TRAVEL MACAR TUR OPERATÖRÜ Acentacılarının uçak biletleri dahil olmak üzere temini ve Kuzey Kıbrıs otel ve ören yeri ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi.
 
1978 yılında turizm alanında faaliyet göstermek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan Akgünler Turizm, hizmet çözümleri üreten bir “A” grubu seyahat ve organizasyon yönetimi şirketidir.


Akgünler Turizm, yurt içi ve yurt dışındaki tüm seyahat ve organizasyonlarında 30 yıldır var olmanın verdiği tecrübe ve deneyimlere sahip olmanın da getirdiği avantajlarla seyahat ihtiyaçlarını bir bütün olarak algılayıp, aynı bütünlük içinde hizmet çözümleri üretmektedir. Kurulduğu günden bu güne, yeniliklerin takipçisi olmuştur.Başta Türkiye'nin en köklü tur operatörlerinden Jolly Tur olmak üzere , Hey Travel , Cafe Tur, Pronto, Vip Travel, YKM Turizm, Bamtur gibi birbirinden seçkin tur operatörlerinin Kuzey Kıbrıs' taki partner acenteliğini yapmaktadır. Bununla birlikte Türkiye'nin bir çok ilinde partner acenteleri bulunmaktadır.Akgünler Turizm Türkiye dışında Suriye, Irak gibi Ortadoğu pazarından da çok sayıda misafiri Kuzey Kıbrıs'a tatil amaçlı getirmektedir. 
   
15 yılı aşkın bir suredir İngiltere Pazarında Kuzey Kıbrıs' ı bir tatil markası haline getiren CYPRUS PARADISE, Kuzey Kıbrıs Destinasyonu için İngiltere de ki bir çok tur operatörüne ürün sunabilmektedir. 2008 yılı itibari ile mevcut potansiyelini CYPRUS PREMIER ile birleştiren ve 350.000 kişilik bir müşteri kitlesine hitap etme şansını yakalayan şirket 2008 senesi içerisinde yaklaşık 8000 İngiliz Tatilciyi Kuzey Kıbrıs ile buluşturmuştur. 


Mevcut rezervasyon sistemi sayesinde müşterilerine, uçak, otel, transfer hizmetlerini ayrı ayrı planlama şansı sunan (Dynamic Package) şirketin 2009 hedefleri arasında; 10.000' in üzerinde ki İngiliz Turisti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile buluşturma ve İngiltere üzerindeki pazarlama potansiyelini Kuzey Kıbrıs' in yanısıra TÜRKİYE' ye de yönlendirme planları bulunmaktadır.
 
Cyprus Paradise ve Cyprus Premier tur operatörlerinin incoming operasyonunu gerçekleştiren TURPLUS, Girne Merkez'de yerleşik kadrosu ile İngiliz Tatilcilerin, Kuzey Kıbrıs Destinasyonundaki vazgeçilmez çözüm ortağı ve tatil danışmanı haline gelmiştir.


TURPLUS' un profesyonel kadrosu, gerek Kuzey Kıbrıs ERCAN HAVALIMANI' na inen Türk Bayraklı uçakları, gerekse LARNACA HAVALIMANI' na inen İngiliz Bayraklı uçakları kullanan İngiliz konuklara tatillerinin başlangıçlarından, sonuna kadar; alan – otel –alan transfer hizmetleri, Kuzey Kıbrıs'taki mevcut tur alternatiflerinin ve araç kiralama hizmetlerinin satin alınması ve daha bir çok turistik yelpazede danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.