22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KONYALI ACENTE DERT YANDI

Platform Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Platform üyeleri Konya’da kurulu acentelerle bir araya gelerek sektörün sorunlarını değerlendirdi

Konyalı Acente Dert Yandı

25 Ekim 2015 / 08:43

TURİZMİN SESİ

Konyalı acentelerin en çok dillendirdiği sorunlar arasında ‘Hac ve Umre’ organizasyonlarında yaşadıkları sıkıntılar ve TÜRSAB’ın bugün geldiği durum vardı TÜRSAB Yeniden Platformu, 23 Ekim Cuma günü Konya’da kurulu acentelerle bir araya gelerek sektörün sorunlarını değerlendirdi ve TÜRSAB’ı masaya yatırdı. Platform Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Platform üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya yoğun katılım oldu. Konyalı acentelerin sorunlarını dinleyen TÜRSAB Yeniden Platformu en çok Hac ve Umre organizasyonlarında yaşadıkları kota sıkıntılarından ve devletle arası açılmış bir TÜRSAB’ın kendilerine faydası dokunmadığından söz etti.

tursab-yeniden-platformu,firuz-baglikaya,.jpg
 
“Diyanet İşleri’nin kotası bizleri zorluyor’’
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hac ve Umre organizasyonları için zorunlu kıldığı ‘kota’ nın yerel acenteler için zorlayıcı bir konu olduğundan dert yanan Konyalı acente sahipleri ve temsilciler, kotanın düşürülmesi ve hacı adaylarının istedikleri yerel tur şirketlerini kullanabilmeleri gerekliliğinden söz etti. Acentelerin bu taleplerine karşılık Firuz Bağlıkaya “TÜRSAB Yeniden Platformu olarak hazırladığımız projeler arasında Hac ve Umre organizasyonları problemlerine çözüm başı çekiyor. Resmi internet sitemiz www.tursabyeniden.com’a lütfen girin ve inceleyin. Beyannamemizde de göreceksiniz, kotanın düşürülmesi için çalışma başlatacağız. Sizlerin sorunu sadece ‘kota’ da değil biliyoruz. Hizmet bedelinden, transfer sorunlarına, Diyanet İşleri ile yaşanan haksız rekabete kadar çok sıkıntımız var. Konya, Hac turizminin amiral gemisidir ancak kıyıya demirlemiş bir amiral ne ülkesine faydalı olabilir ne de kendisine. TÜRSAB tarafından ilgisiz bırakıldınız. Aldığınız yaraları biliyoruz, çözümlerimiz hazır, çözmeye geliyoruz’’ dedi.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.