23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KÖPRÜ ŞANTİYESİNE HAYIR

“Küçüksu Çayırı'nda, 3. köprü şantiyesine hayır” imza kampanyası başladı

KÖPRÜ ŞANTİYESİNE HAYIR

02 Nisan 2010 / 17:52

TURİZMİN SESİ
İnsanlık tarihinin en değerli şehirlerinden İstanbul'u cazibe merkezi yapan İstanbul Boğazı'nın tam ortasında eşsiz güzelliklere sahip 256 yıllık Küçüksu Mesire Yerimiz; 1. ve 2. boğaz köprüleri ve İSKİ şantiyesi olarak, tahribat bedelini çok ağır ödemiştir.

İstanbul'un işgal yıllarında, düşman kuvvetlerinin tahrip etmeye kıyamadığı güzelliklerini, bilinçsiz ve cahil hırsların esiri olmuş yaklaşımların kirletmesi kullanılamayacak hale getirmesi bizleri derinden yaralamıştır. Tarihi Küçüksu Mesire Yerinin, doğal, tarihsel, kültürel ve turistik özelliklerine uygun olarak projelendirilerek, kültürel mirasımızın korunması amacıyla 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesine dahil edileceği geleneksel kimliğine kavuşturularak, dünya insanlığına ve genç kuşaklara aktarılması gereken bir dönemde; ne yazık ki tekrar gündeme gelen 3. Boğaz köprüsünün montaj ve şantiyesinin burada yapılacağının haberlerini almış bulunmaktayız. Bu bağlamda, Semt halkı ve bölgenin güzelliklerini yaşayan İstanbullular ile köprü şantiyesine HAYIR imza kampanyasını başlattık.

ANADOLUHİSARLILAR OLARAK, 3. KÖPRÜNÜN ŞANTİYESİNİ, KÜÇÜKSU ÇAYIRI'NDA İSTEMİYORUZ… “KÜÇÜKSU ÇAYIRI'NDA, 3. KÖPRÜ ŞANTİYESİNE HAYIR…”

Ayrıca, 22 Mayıs cumartesi günü; saat: 10.00 başlayacak ve gün boyu sürecek, Küçüksu Çayırı'nda yapacağımız halk piknik şenliğimize, tüm İstanbullular davetlidir… Zira tarihte, padişahlarımızın, yabancı devlet adamlarının her fırsatta görmek için geldiği, yağlı güreşlerin yapıldığı, bakır kazanlarla mısır şenliklerinin ve toplu sünnet düğünü törenlerinin düzenlendiği, genç, yaşlı herkesin akın ettiği Küçüksu; günümüzde bile en gözde mesire yerlerinden biridir. Dileriz ki, Tarihi Küçüksu Mesire Yeri, geleneksel kimliğine uygun olarak toplum yaşamına geri kazandırılır ve aynı zamanda ülkemizin yetkili makam ve kişileri adına Dünya insanlığı karşısında yüz aklığı belgesi olur.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.