29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

KORUMA’NIN HATAY KIRIKHAN FABRİKASI ÜRETİM İÇİN HAZIR 

Koruma Hatay Kırıkhan’da  konteyner ve çadır kent kuruyor 

Koruma’nın Hatay Kırıkhan Fabrikası Üretim İçin Hazır 

18 Şubat 2023 Cumartesi 13:46

TURİZMİN SESİ


Türkiye, depremin yaralarını sarmak ve büyük felaketin ardından bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için seferber olmuş durumda. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden en çok yara alan şehirlerden olan Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde fabrikası bulunan Koruma Şirketler Grubu, depremin ilk saatlerinden itibaren hızlı bir refleks göstererek bölgedeki çalışmalara katkı sağlıyor. Depremde hasar görmeyen ancak bölgede devam eden doğalgaz, elektrik ve su kesintileri nedeniyle üretime ara verilen Hatay Kırıkhan fabrikası, 1500 depremzedeye açıldı. Bu süreçte ürün tedariki grubun Kocaeli ve Denizli fabrikalarından sağlanıyor. Üretim hatlarında gerekli kontrollerin yapıldığı fabrikanın, Hatay Kırıkhan’a doğalgaz, elektrik ve su verilmeye başlanmasının ardından yeniden üretime geçmesi için son hazırlıklar da tamamlanmış durumda. 

koruma-hatay-kirikhan-konteyner-ve-cadir-kenti-001.jpgÇamaşır suyunun ana hammaddesi olan klor ve çeşitli temizlik ürünlerinin üretildiği Koruma Hatay Kırıkhan fabrikası, Türkiye’yi yasa boğan depremde evleri hasar gören fabrika çalışanları, aileleri, yakınları ve bölge halkından oluşan 1500 depremzedenin kullanımına sunuldu.  Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren hızlı bir refleks göstererek tüm imkanlarını seferber eden Koruma Şirketler Grubu; gıda, su, hijyen ve temizlik ürünleri, sağlık malzemeleri, kışlık giysi, battaniye, uyku tulumu, çadır, yatak, ranza, seyyar tuvalet, ısıtıcı, jeneratör gibi acil ihtiyaçların yanı sıra iş makineleri, vinçler ve konteynerleri taşıyan yardım tırlarını bölgeye gönderdi. Kocaeli’nden deprem bölgesine giden Koruma Arama Kurtarma Destek Ekipleri de yıkımın büyük olduğu Kırıkhan’daki enkaz arama kurtarma çalışmalarında görev aldı. 

Koruma Kırıkhan fabrikasının hemen yanında depremde evleri yıkılan ya da zarar gören çalışanları ile ailelerinin barınmaları amacıyla içerisinde günlük yaşamın devamı için gerekli ihtiyaçların olduğu konteyner ve çadırların kurulumları tamamlanmak üzere. Depremzedelerin soğuk hava koşullarından olumsuz etkilenmemeleri için gerekli tedbirlerin alındığı fabrikaya önümüzdeki günlerde ahşap bungalov tipi evlerin gönderimi de yapılacak. Kocaeli’nden bölgeye acil ihtiyaç ve sağlık malzemelerinin gönderimi ise sürüyor. Koruma Şirketler Grubu, depremin ardından üretim hatlarında gerekli kontrollerin yapıldığı Hatay Kırıkhan fabrikasında, bölgeye doğalgaz, elektrik ve su verilmeye başlanması ile birlikte yeniden üretime başlayacak. Grubun, hidrojen peroksit başta olmak üzere diğer yatırımları da aynı hızla devam ediyor. Koruma, depremin yaralarını birlikte sarmak için çalışanları, aileleri ve depremden zarar gören bölge halkına yardımlarını ulaştırmayı sürdürecek. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.