22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KOZAN’A HAYRAN KALDILAR

Kozan'da Gezi Programına Katılan Adana Valisi İlhan Atış Ve İlçe Kaymakamları Kozan'a Hayran Kaldılar

KOZAN’A HAYRAN KALDILAR

06 Nisan 2010 / 10:14

TURİZMİN SESİ


Adana Valisi ilhan Atış ve bazı İlçe Kaymakamları aileleri ile birlikte Kozan'da düzenlenen gezi etkinliğine katıldılar. Acarmantaş Köyü'nden çıkan Sumbas Çayının gözündeki Yeşil Vadi Tesislerine gelen Adana Valisi ilhan Atış, Vali Yardımcısı, ilçe kaymakamları ve aileleri, buradaki portakal bahçelerini ve balık çiftliklerini gezdiler. Acarmantaş Muhtarı Hakan Büyüköztürk, Vali İlhan Atış'a yörenin sorunlarını aktardı. Yöreye 40 yıl önce yapılması planlanan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan Meletmez Barajı'nın yapılmasını veya projenin küçültülerek göllete çevrilmesini isteyen Muhtar Büyüköztürk, barajın yapılması ile Ferhatlı, Ilıca, Acarmantaş, Bucak, Çobanpınarı, Kuyluk, Bulduklu, Kayhan ve Pekmezci köy arazileri başta olmak üzere önemli miktarda arazinin damlama sulama ile sulanmasının gerçekleşebileceğini ve ekonomik olarak çiftçiye önemli katkılar sağlayacağını anlattı. Muhtar Büyüköztürk, köye birde halı saha yapılmasını istedi.

Vali Atış ve beraberindekiler, Kozan Barajı, Dağılcak Orman İçi Dinlenme ve Piknik alanı ve belediyece yeni yapılan Türk Büyükleri Meydanı ve Kozan Kalesi'ndeki Manastır mesire alanını da gezdi. İnsanların yaşadığı mekanların güzelliklerini fark edemediğini bunu en iyi dışarıdan gelen insanların fark ettiğin belirten Vali İlhan Atış, Kozan Kalesinde yaptığı açıklamada, kaymakamlarla yaptığı toplantıda her ay farklı bir ilçede ailelerle birlikte toplanma kararı aldıklarını, bu etkinliklerin dinlenmek ve eğlenmenin yanısıra, ilçeleri daha iyi tanımak, sorunları ve çalışmaları tespit etmek için önemli bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Kozan'ın tarihi ve doğal güzellikleri ile Adana'nın önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Atış, ilçenin kalkınması için kaymakamlık ve belediyece sürdürülen çalışmaları çok başarılı bulduğunu ve çalışmaları desteklemeye devam edeceğini söyledi.
Başkan Özgan; “Yapılan Çalışmalar Meyvesini Veriyor”

Belediye Başkanı Kazım Özgan ise, Kozan'ın gizli cennetlerinin bir kaç yıl öncesine kadar yerli halk tarafından bile tam olarak bilinmediğini belirtti. Bu nedenle ilçeye sürekli gezerek yeni keşifler yaptıklarını belirten Başkan Özgan şunları söyledi, "Yaptığımız bu çalışmalarda Valimiz ve kaymakamlığımız bize destek oluyor. Mesela Kozan Kalesine bu güzelleştirmeyi yapmasaydık kimse gelemezdi. Biraz önce Dağılcak'taydık oradaki piknikçiler hep Kozan dışından gelmişler. Demek ki yapılan çalışmalar meyvesini veriyor. Baraj içinde önemli projelerimiz var.

Buradaki kır gazinosunu rehabilite edip su sporları merkezi yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Dağılcağa kadar yaya yolu yapmayı düşünüyoruz. insanlar bu hali ile bile balık tutmaya, manzara seyretmeye geliyor"
Kozan'ın İl hakkının iadesi konusuna da değinen Başkan Özgan; “Kozan cumhuriyetin ilk yıllarında vilayet idi. Kozan fiziksel ve sosyal bakımdan il olmayı hak eden bir ilçe. Teşvik için Kozan'ın tekrardan il olması elzemdir. Ben sayın valimizin nezaketinden ötürü teşekkür ediyorum zaten Kozan ildir diyor bu bizim için iyi bir gelişmedir. Malum hükümetimizin ilçeleri il yapma gibi bir çalışması yok fakat biz diyoruz ki böyle bir gelişme olursa ilk sırayı Kozan alsın yani Kent Konseyi ile bunun altyapısını hazırlıyoruz.” Diye konuştu.

Vali Yardımcısı Avcı; “Kozan'ı Eşimize Ve Dostumuza Çok Güzel Anlatacağız” Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı; “Tabi hem portakalı hem de çiçeği burnunda bir mevsimde Kozan'da olmak bizim için çok harika bir durum. Biz sabahtan bu yana Kozan'ın çok güzel yerlerini gördük. Hem tarih hem de tabiat iç içe hoş bir gezi oldu. Ben bu organizasyonda emeği geçen Sayın Valimiz başta olmak üzere kozan Kaymakamımız İzzettin Sevgili ve Belediye Başkanımız Kazım Özgan'a teşekkür ederiz. Kozan'ı eşimize ve dostumuza çok güzel anlatacağız.

Seyhan Kaymakamı Develi; “Kozan ve manzarası bizleri gerçekten çok etkiledi. Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi; “Kozan son derece hareketli bir ilçemizdir. Kozan ve manzarası bizleri gerçekten çok etkiledi. Kozan tarihi ve kültürel dokusu ile Adana'da önemli bir yere sahip bir ilçedir. Kozan Kalesi çok güzel. Özellikle Türk Köşemiz harika olmuş. Çünkü biz geçmişimizle gurur duyan bir milletiz. Bizler böyle bir geçmişe ve Kozan gibi bir memlekete sahip olduğumuz için çok şanslıyız.” Dedi.

Kaymakam Sevgili; “Konuklarımız Kozan'a Hayran Kaldılar”
Kozna Kaymakamı İzzetin Sevgili; “ Kozan malumunuz olduğu üzere çok geniş bir coğrafyaya sahip bir ilçedir. Tabi bu coğrafya da gezilecek ve görülecek çok güzel yerler var. Bugün Sayın Valimiz, Kaymakamlarımız ve ilçe protokolü olarak ilçemizde güzel bir gezi düzenledik. Özellikle Bucak Köyü Sumbas sınırındaki mevkiine Sayın Valimiz hayran kaldılar. Daha sonra portakal bahçelerini gezdik. Ardından belediyemiz tarafından yenilenen ve benimde harika olduğuna inandığım Dağılcak Mesire alanını gezdik. Daha sonra kalemize geldik. Sayın Valimiz ve gelen konuklar Kozan'ımızdan büyük bir memnuniyet duydular. Konuklarımız Kozan'a hayran kaldılar ve Kozan'ın bu kadar harika yerleri olduğunu bilmeyenler bile var aralarında. Bizler de ilçemizin tanıtımına Kozan Protokolü olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Tabi bizi de ilçemizin tanıtımından ayrı bir zevk alıyoruz. “ diye konuştu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erdoğan, Yüreğir Kaymakamı Abdulhamit Erdoğan, Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Feke Kaykamakı Bünyamin Kuş, İmamoğlu Kaymakamı Nail Anlar, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Kozna Belediye Başkanı Kazım Özgan ile kaymakamların ve Belediye Başkanının aileleri katıldı

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.