22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KRİZDE GÜVENLE İLERİYE BAKIYORUZ

Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, Türk turizminin gelişim sürecini değerlendirdi

KRİZDE GÜVENLE İLERİYE BAKIYORUZ

30 Mart 2009 / 16:07

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Almanya'nın turizm sektöründeki en önemli yayın organı olan FVW'nin Antalya Belek'te, düzenlenen çalıştayında konuşan Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, 2009 yılı ile ilgili iyimser değerlendirmeler yaptı. Öger, Türk turizmine olan güvenini yineledi. FVW'nin Antalya Belek'te, TÜROFED, Öger Tur ve SunExpress işbirliği ile düzenlediği çalıştayda konuşan Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, Türk turizminin gelişim sürecini değerlendirdi.

TÜRK TURİZMİ MUCİZE GİBİ
Türkiye'nin son 7-8 yıl içinde hiçbir Avrupa ülkesinin başaramadığı bir turizm mucizesi yarattığını söyleyen Öger, "30 yıl önce Almanya'dan 150 bin insan gelirken şu anda milyonlarca Almanın tatilini Türkiye'de geçiriyor. Bizim yarattığımız bir mucize" şeklinde konuştu.
"Türkiye'nin krizi yönetme şekli" başlıklı sunumunda krizin sıkıntılar yanında fırsatlar da doğurduğunu anlatan Öger, "Çince'de krizin iki anlamı vardır. Biri tehlike diğeri fırsat.Akdeniz çanağındaki ülkelere göre fiyat avantajımız" değerlendirmesinde bulundu. Kriz döneminde insanların harcama alışkanlıklarına da değinen Öger, "Zor zamanlarda insanlar yakına gitmek istiyor. Güvenmek istiyor ve güvenlik istiyor. Biz tüketicilere bunları sunmalıyız" dedi.

TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ
Türkiye'nin 12 ay yoğunluk yaşayan bir destinasyona dönüşmesi gerektiğini ifade eden Öger sözlerini şöyle sürdürdü: "Almanca'da bir atasözü vardır 'bütün her şeyi tek bir karta yatırmamak' diye. Sadece yaz konsepti yeterli değil. Yazın dışında kış için de kitleleri çekebilecek konseptler oluşturmalıyız. İstanbul'un müthiş yükselişini takdir ediyorum. Bununla yetinilmemeli pazarı çeşitlendirme çalışmalarını devam ettirmeliyiz. Özel yürüyüş parkurları oluşturmalıyız." dedi. Otelciler tur operatörleri ve acenteleri birlikte çalışmalıyız.

Burada bizim yürüttüğümüz Runtalya etkiniğinden bahsetmeme müsaade edin. Sıfırdan başladığımız bu etkinlik şimdi dünya çapında bir koşuya dönüştü." Konuşmasında Türkiye'ye olan güvenini yineleyen Öger, "2009 kapasitelerimiz aynen duruyor. Bu duygusal olarak alınmış bir karar değil. Bu kararımızın önemli nedenleri var. Krizde güvenle ileriye bakıyoruz" dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.